header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoe te beslissen wanneer je een Retainer neemt

Nov 17, 2023 3:15 PM ET

Retainers zijn essentieel voor elke orthodontische behandeling, omdat ze helpen de resultaten van een beugel of clear aligner voor tanden te behouden. Nadat je zoveel tijd en geld hebt geinvesteerd in het rechtzetten van je tanden, is het kiezen van de juiste retainer essentieel voor blijvende resultaten. Met zoveel opties op de markt kan het overweldigend zijn om te bepalen welke het beste is, maar dat hoeft niet.

Soorten retainers

De twee belangrijkste soorten retainers zijn vaste en uitneembare retainers. Vaste retainers, ook wel bonded of linguale retainers genoemd, worden met een tandheelkundige lijm op de achterkant van de tanden bevestigd. Ze worden meestal aanbevolen voor mensen die een uitgebreide orthodontische behandeling hebben gehad of een hoog risico op terugval hebben. Uitneembare retainers worden gedragen als een gebitsbeschermer en kunnen uitgenomen worden om te eten, poetsen en flossen. Ze zijn er in drie soorten: Hawley retainers, Essix retainers en transparante retainers. Hawley en Essix retainers zijn gemaakt van plastic en acryl, terwijl clear retainers gemaakt zijn van doorzichtig plastic en ontworpen zijn om eruit te zien als clear aligners.

Retainers vergelijken

Vaste retainers zijn duurder dan uitneembare door de hogere arbeids- en materiaalkosten. Ze zijn ook lastiger schoon te maken en te onderhouden. Daarentegen kunnen uitneembare retainers eenvoudig worden gereinigd, maar ze moeten consequent gedragen worden om het gewenste resultaat te bereiken. Hawley retainers zijn de meest betaalbare optie en worden al tientallen jaren gebruikt. Ze worden voor elke patient op maat gemaakt en kunnen worden aangepast voor een goede pasvorm. Essix retainers zijn populair vanwege hun discrete uiterlijk.

Te overwegen factoren

Bij het kiezen van een retainer zijn er verschillende factoren die overwogen moeten worden. Ten eerste moeten mensen naar hun budget kijken en bepalen hoeveel ze willen uitgeven. Vervolgens moeten ze rekening houden met de mate van orthodontische correctie die ze nodig hebben en of een vaste of uitneembare retainer beter bij hun behoeften past. De volgende stap is nadenken over hun levensstijl en hoeveel tijd en moeite ze willen investeren in het schoonmaken en onderhouden van hun retainer. En tot slot, als iemand al deze factoren heeft bepaald, moet hij of zij een orthodontist of tandarts raadplegen om te bepalen wat de beste optie is voor zijn of haar unieke behoeften.

Heldere Aligner Beugels

Clear Retainers worden een steeds populairdere optie voor mensen die een clear aligner-behandeling hebben ondergaan. Ze oefenen zachte druk uit op de tanden om te helpen hun nieuwe positie te behouden, net als clear aligners. Clear retainers worden meestal alleen \’s nachts gedragen, waardoor ze handig en gemakkelijk te dragen zijn. Ze zijn gemaakt van een uniek, duurzaam materiaal dat minder snel vlekken maakt dan traditionele doorzichtige bitjes. Heldere beugels kunnen duurder zijn dan andere soorten beugels, maar ze houden de tanden recht zonder het uiterlijk van iemands glimlach te beinvloeden. Zorg ervoor dat je de prijs van elke clear aligner vergelijkt voordat je beslist welke optie het beste zal werken.

Bespreek het met een tandarts

Retainers zijn een belangrijk onderdeel van het behouden van de resultaten van een orthodontische behandeling. Of iemand nu de voorkeur geeft aan een vaste of uitneembare retainer, er is altijd een optie die past bij zijn of haar behoeften en budget. Voor welke optie iemand ook kiest, het helpt mensen om te overleggen met een orthodontist of tandarts om te bepalen wat de beste retainer is voor hun specifieke geval. Met de juiste verzorging en het juiste onderhoud houdt een retainer de tanden jarenlang recht en mooi.


iCrowdNewswire