header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Water Tower Research publiceert initierend dekkingsrapport over Vitesse Energy, Inc. Getiteld: “Olie omzetten in dividenden”.

Nov 17, 2023 2:23 PM ET

8 november 2023, ST. PETERSBURG, FL – Water Tower Research(www.watertowerresearch.com) heeft een Initiation of Coverage-rapport gepubliceerd over Vitesse Energy, Inc. (NYSE: VTS) met de titel: “Turning Oil into Dividends”. Het rapport kan hier worden geraadpleegd.

De bedrijfsmissie van Vitesse is om kapitaal terug te geven aan aandeelhouders uit de vrije kasstroom die wordt gegenereerd door het kapitaalallocatiemodel dat is gericht op niet-geexploiteerde belangen in olie- en gasactiva in belangrijke onshore producerende regio\’s in de VS. De activa die de voorkeur genieten, bevinden zich in gebieden waar de voortschrijdende technologie het toekomstige rendement positief kan beinvloeden. Het management geeft de voorkeur aan een vast dividend in gewone aandelen om kapitaal terug te geven aan de aandeelhouders. Het huidige kwartaaldividend bedraagt $0,50/aandeel en zal op 29 december 2023 worden uitgekeerd aan aandeelhouders die op 15 december 2023 als zodanig staan geregistreerd. Het senior management van Vitesse bezit 23% van de uitstaande gewone aandelen, waardoor de belangen van het management en de aandeelhouders op een lijn liggen.

De activa van de onderneming zijn geconcentreerd in de kerngebieden van de Bakken-oliewinning in het Williston-bekken van North Dakota. YE22 bewezen reserves bedroegen in totaal 45,9 MMBOE. De Bakken waren goed voor ~90% van de bewezen reserves in YE22 en ~92% van de productie in 3Q23. De groei van de onderliggende activa wordt gestimuleerd door acquisities van niet-geexploiteerde belangen in bijna-klare boormogelijkheden en producerende activa. Het management vertrouwt op een eigen gegevensbeheersysteem dat wordt gevoed door lease- en putstatistieken om het kapitaalallocatieproces te verbeteren en het rendement te verhogen.

Het midden van Vitesse\’s FY23 en voorlopige FY24 productieverwachtingen impliceert ~12% Y/Y groei in beide jaren. De activabasis van het bedrijf heeft een hefboomwerking op olie. Olie is goed voor 69% en 92% van onze FY24 productie- en inkomstenramingen. Onze aangepaste EBITDA-raming voor boekjaar FY24 is $ 182 miljoen op basis van een gemiddelde NYMEX-olieprijs van $ 80/bbl.

Een lage leverage is een belangrijk element van de bedrijfsstrategie van Vitesse. Aan het eind van het derde kwartaal van 23 bedroeg de nettoschuld $54,2 miljoen, wat neerkomt op een leverage ratio van 0,4x op jaarbasis. Volgens onze schattingen zou Vitesse tot en met YE24 een aanzienlijke vrije kasstroom kunnen genereren om de ambities van het management op het gebied van kapitaalteruggave te ondersteunen. Uitgaande van $80/bbl NYMEX-olie impliceren onze schattingen voor boekjaar FY24 een dividenddekkingsratio van 1,7x. Vitesse wordt verhandeld tegen respectievelijk 5,2x en 4,1x onze aangepaste EBITDA-schattingen voor FY23 en FY24. Het huidige dividendrendement is 8,4%.

Over Water Tower Research

Water Tower Research moderniseert Investor Relations door middel van onderzoeksgedreven communicatie en Investor Engagement. Goed investeringsonderzoek begint met goede informatie. Bij WTR helpen we bedrijven en beleggers met elkaar in contact te komen door deskundige informatiestromen en strategieen te creeren die de basis vormen van een succesvol modern platform voor beleggersrelaties. Onze analisten en kapitaalmarktprofessionals brengen tientallen jaren ongeevenaarde ervaring en inzicht op Wall Street naar een nieuwe digitale wereld van communicatie met en betrokkenheid van beleggers. Onze onderzoeks- en beleggerscontent wordt verspreid via traditionele onderzoeksaggregators zoals Bloomberg, FactSet, etc., eigen directe distributielijsten, sociale media, zoekmachines en onze website. Hierdoor heeft elke institutionele en particuliere belegger gelijke toegang tot ons hoogwaardige bedrijfsonderzoek. Het is onze missie om bedrijven te helpen hun IR-programma in eigen hand te nemen en beleggers proactief te bereiken, terwijl we beleggers een consistente stroom van kwaliteitsinformatie bieden om hen te helpen de bedrijven en sectoren van onze klanten te begrijpen, evenals de beleggingskansen die zij bieden.


iCrowdNewswire