header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Northwestern Mutual: 5 manieren om met kinderen over financien te praten

Nov 20, 2023 3:01 PM ET

Van open zijn over financien tot het uitleggen van de basisprincipes van budgetteren, er zijn genoeg mogelijkheden voor ouders om hun kinderen te leren over geld en sparen. Hier zijn een paar manieren waarop ouders met hun kinderen over financien kunnen praten, zodat ze klaar zijn om met hun eigen geld om te gaan als het zover is.

Laat ze kennismaken met eenvoudige concepten

Ouders kunnen het gesprek beginnen door met jonge kinderen te praten over eenvoudige financiele concepten. Dit kan zo eenvoudig zijn als het beantwoorden van vragen van kinderen over hoe geld werkt, zoals, hoe betaal je voor dingen? Of, wat betekenen de verschillende munten? Sommige ouders geven hun kinderen speelgeld en laten daarmee zien hoe ze rekeningen betalen of geld tellen in de winkel.

Loop met ze mee over budgetteren, uitgeven en sparen

Ouders die hun kinderen betrekken bij gesprekken over budgetteren en sparen, kunnen de basis leggen voor een beter begrip van geld op de lange termijn. Praten met kinderen over budgetteren kan inhouden dat je ze het maandelijkse budget laat zien, uitlegt waarvoor het gezin spaart en op zoek gaat naar aanbiedingen of kortingsbonnen die ze in de supermarkt kunnen gebruiken. Een zakgeld kan ook een hulpmiddel zijn om kinderen te leren sparen: door ze elke week een bepaald bedrag te geven, kunnen ze leren sparen voor een doel en uitgeven.

Wees open over financien

Als ouders openlijk over geldzaken praten met hun kinderen, kan dat de basis leggen voor een goede relatie met geld als kinderen opgroeien. Dit kan kinderen laten zien dat praten over geld normaal en gezond is.

Ouders kunnen ook praten over hoeveel dingen kosten en waarom bepaalde dingen meer kosten. Kinderen kunnen beginnen te leren over de verschillen in producten en kwaliteit, en wat de moeite waard is om wat extra voor uit te geven. Ze kunnen bijvoorbeeld al vroeg leren of het de moeite waard is om een merkartikel te kiezen in plaats van een merkloos artikel, of waarom iemand zou kiezen voor een handgemaakt artikel van hoge kwaliteit.

Goede gewoonten tonen

Een andere manier waarop ouders hun kinderen over geld kunnen leren, is door zelf goed financieel gedrag te laten zien. Zo kunnen kinderen het goede voorbeeld geven en zien wat de gevolgen zijn van de financiele beslissingen die ouders nemen. Goede gewoonten kunnen beginnen met kinderen te betrekken bij spaargesprekken, hen te leren spullen te repareren in plaats van nieuwe te kopen en hen te laten zien hoe ze gestaag naar financiele doelen kunnen toewerken.

Laat ze geleidelijk kennismaken met complexere concepten

Naarmate kinderen ouder worden en meer inzicht krijgen in financiele zaken, kunnen ouders beginnen met meer ingewikkelde lessen over geld, sparen en financiele planning. Dit kan het moment zijn om kinderen kennis te laten maken met concepten als creditcardrente, pensioensparen, hypotheken en levensverzekeringen zoals levensverzekeringen. Hen leren hoe belangrijke financiele instrumenten en concepten werken, kan de basis leggen voor hun eigen financiele beslissingen als ze opgroeien.

Northwestern Mutual is de marketingnaam voor The Northwestern Mutual Life Insurance Company (NM) en haar dochterondernemingen in Milwaukee, WI.

Bron: Northwestern Mutual


iCrowdNewswire