header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wat kan je bezig houden tijdens je pensioen?

Nov 20, 2023 3:28 PM ET

Gefeliciteerd! Je hebt eindelijk de sprong gewaagd naar je pensioen en hebt meer vrije tijd dan je in tijden hebt gehad. Hoewel je misschien hebt uitgekeken naar al deze flexibiliteit, kan het ook even wennen zijn. Als je op zoek bent naar ideeen en suggesties om je pensioen te verrijken en te verlevendigen, zoek dan niet verder.

Hobby\’s

Misschien heb je al heel lang een hobby die je altijd al hebt willen koesteren, of misschien was je te druk met werken en het opvoeden van een gezin om na te denken over hoe je je tijd anders zou besteden – tot nu. Hoe dan ook, het ontdekken van een hobby die je plezier geeft kan een geweldige aanvulling zijn op je dag. Of het nu koken, schilderen, pottenbakken of werken aan je golfspel is, tijd besteden aan een hobby of hobby\’s is een geweldige manier om actief en betrokken te blijven. Misschien leer je zelfs wel iets nieuws!

Sociale kringen

Dit is ook het moment om opnieuw te investeren in je sociale kringen. Plan tijd in met je vrienden om elkaar te bezoeken, maak lunch- of dinerafspraken met je voormalige collega\’s en nodig je buren uit voor een cocktailuurtje of een spelletjesavond. Wees niet bang om jezelf bloot te geven – het onderhouden van deze relaties kan ervoor zorgen dat je altijd iemand hebt die je kunt bellen als je behoefte hebt aan gezelschap, kameraadschap of gewoon een beetje plezier.

Familie

Als je het geluk hebt om familie in de buurt te hebben, kijk je er misschien naar uit om je kinderen en kleinkinderen vaker te zien. Als je familie ver weg woont, is het misschien tijd om je volgende bezoek te plannen. Het onderhouden van sterke relaties met je familie kan je niet alleen bezig houden tijdens je pensioen, maar er ook voor zorgen dat je de liefde en emotionele steun krijgt die je nodig hebt tijdens deze nieuwe fase.

Reizen

Reizen is vaak een belangrijk doel voor je pensioen en als dat voor jou het geval is, laat dan geen moment meer voorbijgaan. Als je een reis boekt met je partner, vrienden of zelfs alleen, heb je iets om naar uit te kijken en plannen voor te maken. Veel websites en reisorganisaties bieden kortingen of speciale pakketten aan, dus wees niet bang om rond te shoppen en de accommodatie te vinden die het beste bij je wensen – en dromen – past!

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is een andere geweldige manier om bezig te blijven tijdens je pensioen en je leven meer voldoening te geven. Als je vrijwilligerswerk doet, laat je dan leiden door je passies. Misschien ben je gek op dieren en heb je jezelf altijd al zien helpen in het plaatselijke asiel, of vind je het leuk om kinderen te begeleiden of te coachen. Onderzoek de lokale organisaties die aansluiten bij je passies en laat ze weten dat je beschikbaar bent om te helpen.

Een comfortabel pensioen hebben

Een comfortabel pensioen is de sleutel tot een goed leven. Dit kan betekenen dat je regelmatig je financien moet controleren. Waar je ook mee werkt – pensioenen, huurinkomsten, fiscaal gefaciliteerde pensioenrekeningen, sparen, beleggen en meer – een financieel adviseur kan je helpen je financien te beheren tijdens je pensioen en slimme beslissingen te nemen. Hij of zij kan manieren voorstellen om je geld te gebruiken en je adviseren over strategieen zoals lenen tegen de contante waarde van je universal life- of whole life-verzekering tijdens een dalende markt. Als je een plan en budget hebt, kun je genieten van de tijd waar je zo hard voor hebt gewerkt.

Het primaire doel van een permanente levensverzekering is het bieden van een overlijdensuitkering. Als je de opgebouwde waarde van een permanente levensverzekering gebruikt om je pensioeninkomen aan te vullen, daalt de overlijdensuitkering en kunnen andere aspecten van de polis veranderen.

Bron: iQuanti


iCrowdNewswire