header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


BEEAH gaat strategische samenwerking aan met KSA\’s SIRC en ALMQR, en richt een duurzaam afvalverwerkingsbedrijf op om circulariteit in Madinah te bevorderen.

Nov 22, 2023 12:05 AM ET

BEEAH, de toonaangevende pionier op het gebied van duurzaamheid en digitalisering in het Midden-Oosten, de Saudi Investment Recycling Company (SIRC), een volledige dochteronderneming van het Saudi Public Investment Fund (PIF); en Al-Maqar Development Company (ALMQR), de investeringstak van de gemeente Madinah, hebben een overeenkomst getekend voor de oprichting van een naamloze vennootschap die geïntegreerde oplossingen voor afvalbeheer in de provincie zal ontwikkelen en aanbieden, van afvalinzameling aan de bron tot verwerking, recycling en storting op de algemene stortplaats.

De ondertekeningsceremonie, die eerder deze week plaatsvond in de stad Yanbu, werd bijgewoond door Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Faisal bin Salman bin AbdulAziz Al-Saud, gouverneur van de provincie Madinah, in aanwezigheid van Zijne Excellentie Eng. Abdulrahman bin Abdulmohsen Al-Fadley, minister van Milieu, Water en Landbouw, en Zijne Excellentie Eng. Fahad bin Mohammed Albelaihshi, secretaris van de provincie Madinah. De overeenkomst werd ondertekend door Khaled Al Huraimel, Group CEO van BEEAH, Eng. Ziyad AlShiha, Group CEO van SIRC, en Majed Alshalhoob, CEO van ALMQR.

Khaled Al Huraimel, Group CEO van BEEAH, zei over de samenwerking: “We zijn verheugd om samen te werken met SIRC en ALMQR, twee instellingen die voorop lopen op het gebied van circulariteit en stedelijke ontwikkeling. BEEAH kijkt ernaar uit om te profiteren van onze ervaring in afvalbeheer in de Heilige Stad Madinah en in de VAE, waar we verschillende regionale primeurs hebben bereikt. Door onze krachten te bundelen met SIRC en ALMQR, kijken we uit naar het bereiken van nieuwe benchmarks in duurzaam afvalbeheer, het ondersteunen van de ontwikkeling van bloeiende gemeenschappen, het vormgeven van de circulaire economie en het boeken van vooruitgang op weg naar een zero-waste to landfill toekomst in de provincie Madinah.”

Volgens de overeenkomst zullen BEEAH, SIRC en ALMQR samenwerken om innovatie en efficiëntie te stimuleren in de waardeketen van afvalbeheer, van afvalinzameling tot afvalverwerking en verbeterde materiaalterugwinning. Uiteindelijk is het partnerschap gericht op het bevorderen van de circulaire economie en het vormgeven van een schonere en groenere provincie in overeenstemming met de KSA Vision 2030 en de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Eng. Ziyad AlShiha, Group CEO van SIRC, het volgende: “Het creëren van lokale en wereldwijde partnerschappen is de sleutel tot innovatie en het investeren in oplossingen voor de circulaire economie. De Heilige Stad Madinah is een belangrijk gebied voor het Koninkrijk en voor SIRC, omdat we werken aan het stimuleren van de circulaire economie. Door dit partnerschap met ALMQR en BEEAH kijken we ernaar uit om geavanceerde oplossingen te implementeren en gebruik te maken van best practices op het gebied van recycling om waarde te creëren in de afvalverwerkingsketen in Madinah.”

In 2020 ging BEEAH een partnerschap aan met de gemeente Madinah om toezicht te houden op het afvalbeheer in het noorden, westen en oosten van de heilige stad. BEEAH heeft al een reeks oplossingen geïmplementeerd voor afvalinzameling, transport, sterilisatie en desinfectie van afvalcontainers. Deze activiteiten worden gefaciliteerd door een aanzienlijk personeelsbestand van duizenden geschoolde professionals en de beste apparatuur, waaronder vuilniswagens en straatvegers.

Na de oprichting in 2007 begon BEEAH met zijn afvalverwerkingsactiviteiten in het emiraat Sharjah, waar het gestaag een geïntegreerd, digitaal afvalverwerkingsecosysteem heeft ontwikkeld dat de organisatie heeft gepositioneerd als marktleider in de regio. Van afvalinzameling via een digitaal platform voor vlootoptimalisatie en een netwerk van afvalbakken met RFID-tags tot geïntegreerde, digitaal getraceerde materiaalterugwinning in 10 gespecialiseerde faciliteiten en innovaties op het gebied van waste-to-energy, heeft BEEAH in het emiraat Sharjah een percentage van 90% afvalverwijdering bereikt, het hoogste in de regio. Door regionaal uit te breiden via partnerschappen en samenwerking schaalt BEEAH zijn afvalbeheeroplossingen en innovaties op om bij te dragen aan circulariteit en een duurzame toekomst in de VAE, KSA en het hele Midden-Oosten.

Contactgegevens:

Name: Mohamed Salim Allawi
Email: [email protected]
Job Title: Media Relations Specialist