header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


4 dingen die u kunt doen met de contante waarde van uw levensverzekering

Nov 24, 2023 11:08 AM ET

De contante waarde van je levensverzekering is een integraal onderdeel van het financiele planningsproces. Het is een pot geld die zich ophoopt en groeit in de loop van de tijd, waar je toegang toe hebt als dat nodig is.

Als polishouder heb je verschillende mogelijkheden om de contante waarde van je levensverzekering te gebruiken.

Inzicht in de contante waarde van levensverzekeringen

Voordat je beslissingen neemt over wat je gaat doen met de contante waarde van je levensverzekering, is het essentieel om eerst te begrijpen wat deze term precies betekent. Laten we beginnen met het beantwoorden van de vraag: wat is een levensverzekering met contante waarde?

Levensverzekeringen met contante waarde zijn permanente polissen met een beleggingscomponent naast de traditionele overlijdensdekking, en eventueel levende voordelen zoals een versnelde overlijdensuitkering. Deze polissen zijn ontworpen om na verloop van tijd een contante waarde op te bouwen, waar de polishouder indien nodig toegang toe heeft.

Het is belangrijk om te onthouden dat geld uit de contante waarde over het algemeen het totale bedrag van de overlijdensuitkering vermindert, dus het moet alleen worden gebruikt wanneer dat nodig is en volgens uw specifieke financiele doelen en behoeften.

Een laatste belangrijke vraag die je moet beantwoorden voordat je een beslissing neemt is: betaal je belasting over een uitbetaling van een levensverzekering? In de meeste gevallen niet, zolang aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Als bijvoorbeeld het totale opname- of leenbedrag niet hoger is dan de premies die voor de levensverzekering zijn betaald, is er meestal geen inkomstenbelasting verschuldigd bij terugbetaling van de lening of uitbetaling van de polis.

Als je wel belasting moet betalen over de opname, is het belangrijk om met een gekwalificeerde belastingprofessional te praten over eventuele aftrekposten en kredieten die beschikbaar zijn.

Hier zijn vier dingen die je kunt doen met de contante waarde van je levensverzekering

1. Lenen van uw contante waarde

Een optie is om te lenen van de contante waarde van je polis om onverwachte uitgaven te dekken of te investeren in andere zaken.

Als u kunt lenen van de contante waarde van uw levensverzekering, staat dit bekend als een “polislening” en hoeft deze mogelijk niet te worden terugbetaald tot het overlijden van de verzekerde. De beschikbaarheid en het bedrag dat kan worden geleend hangt af van je specifieke polis en de bepalingen.

2. Gebruik fondsen voor langdurige zorgkosten

Het gebruik van fondsen van uw levensverzekeringspolis kan een optie zijn als u of een dierbare langdurige zorg nodig heeft, zoals verpleeghuiskosten.

Door gebruik te maken van beschikbare contante waarden in bepaalde soorten polissen, zoals levensverzekeringen of universal life polissen, kan het mogelijk zijn om deze fondsen te gebruiken om de kosten voor langdurige zorg te betalen zonder eerst andere activa te liquideren.

3. Premies betalen

In sommige gevallen kunnen premies voor een levensverzekering onbetaalbaar worden door veranderingen in inkomen of andere omstandigheden. Maar als er genoeg contante waarde in de polis zit, kan het mogelijk zijn om dit geld te gebruiken om premies te betalen, zodat de dekking intact blijft zolang dat nodig is.

4. Geld vervroegd opnemen

Hoewel het niet wordt aanbevolen tenzij het nodig is vanwege mogelijke belastingimplicaties, kan het vervroegd opnemen van een deel van of al het geld van een levensverzekeringspolis een optie zijn als het beschikbare geld snel en onverwacht nodig is.

Houd er wel rekening mee dat als je te snel te veel opneemt, je de totale beschikbare hoeveelheid geld kunt verminderen door na verloop van tijd zowel de rente- als dividenduitkeringen aan te tasten. Zorg er dus voor dat je begrijpt wat vervroegd opnemen kan betekenen voor je algehele financiele plan voordat je deze beslissing neemt.

Conclusie

Wat je financiele situatie ook is en welke doelen je ook wilt bereiken, inzicht in levensverzekeringen met contante waarde en hoe je ze kunt gebruiken kan zeer nuttig zijn voor zowel je directe behoeften als je planning op lange termijn.

Zoals altijd is het het beste om te overleggen met een ervaren financieel adviseur of levensverzekeringsexpert om er zeker van te zijn dat alle beslissingen in lijn zijn met uw specifieke algemene financiele plan.

De inhoud van dit artikel is bedoeld voor algemene informatieve doeleinden en is niet bedoeld als fiscaal, juridisch, gezondheids- of financieel advies voor een persoon of voor een specifieke situatie. Werkgevers, werknemers en andere personen moeten contact opnemen met hun eigen adviseurs over hun situatie. Voor volledige details, inclusief beschikbaarheid en kosten van Aflac-verzekeringen, kunt u contact opnemen met uw lokale Aflac-agent.??

De levensverzekeringen van Aflac worden afgesloten door American Family Life Assurance Company of Columbus. In New York wordt de dekking van de Aflac levensverzekering verzorgd door American Family Life Assurance Company of New York.

Life – 68000 Series – In Arkansas, Idaho, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Texas, & Virginia, Policies: ICC1368100, ICC1368200, ICC1368300, ICC1368400. In Delaware, polissen A68100-A68400. In New York, NY68100-NY68400. Termijn/Geheel Leven – Serie B60000 – In Arkansas, Idaho, Oklahoma, Pennsylvania, Texas, & Virginia, Polissen: ICC18B60C10, ICC18B60100, ICC18B60200, ICC18B60300, & ICC18B60400. Groepsleven – Q60000-serie – In Arkansas, Polis Q60100CAR. In Delaware, Polis Q60200M. In Idaho Polis Q60100CID. In Oklahoma, Polis Q60100COK. In Oregon, Polis Q60100COR. In Texas, Polis Q60100CTX. Groepsleven Q60000 Serie – In Delaware, Polissen Q60200C. In Arkansas, Idaho, Oklahoma, Oregon, Texas, Polissen ICC18Q60200C, ICC18Q60300C, ICC18Q60400C.

Dekking is mogelijk niet beschikbaar in alle staten, inclusief maar niet beperkt tot NM. Voordelen/premietarieven kunnen varieren afhankelijk van de staat en het niveau van het plan. Optionele polisvoorwaarden kunnen beschikbaar zijn tegen extra kosten. Polissen en aanvullingen kunnen ook een wachtperiode bevatten. Raadpleeg de exacte polis- en aanvullende formulieren voor details, definities, beperkingen en uitsluitingen.

Aflac | WWHQ | 1932 Wynnton Road | Columbus, GA 31999

Aflac New York | 22 Corporate Woods Boulevard, Suite 2 | Albany, NY 12211

Z2301166 EXP 10/24


iCrowdNewswire