header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


4 dingen waar ouders rekening mee moeten houden bij het betalen voor de universiteit

Nov 24, 2023 11:02 AM ET

De universiteit is een belangrijke stap in het leven van mensen; het kan veel deuren openen voor degenen die optimaal gebruik maken van de onderwijs- en netwerkmogelijkheden. Hoger onderwijs kan echter duur zijn; met de stijgende collegegelden staan ouders voor de taak om te helpen met steeds grotere prijskaartjes om hun kinderen naar school te laten gaan. Hier zijn een paar dingen waar ouders rekening mee moeten houden als ze nadenken over hoe ze een universitaire opleiding gaan financieren:

Totale kosten

De kosten van het collegegeld stijgen al tientallen jaren en het ziet er niet naar uit dat ze zullen stoppen. Het collegegeld is echter maar een van de kosten waar studenten mee te maken krijgen. Kost en inwoning zijn ook duurder geworden, waardoor de typische studie-ervaring nog duurder wordt – vooral als het langer dan vier jaar duurt voordat je afstudeert.

Gelukkig bieden universiteiten verschillende vormen van financiele hulp en beurzen aan, die een groot effect kunnen hebben op de “stickerprijs” van de universiteit. Studenten die de Free Application for Federal Student Aid (of FAFSA) invullen, kunnen de verwachte financiele bijdrage van hun familie berekenen, wat een goed (hoewel niet perfect) idee kan geven van hoeveel financiele steun ze kunnen verwachten. “Het is de moeite waard om hiernaar te kijken: studenten en ouders die gebruik maken van de financiele hulp die hun school biedt, kunnen hun nettokosten zien dalen,” zegt Joel Purcell, financieel adviseur bij Northwestern Mutual.

Studentenleningen

Studiefinancieringspakketten zullen zelden groot genoeg zijn om de universiteit in hun eentje te betalen, dus veel toekomstige studenten wenden zich tot leningen om hun opleiding te helpen financieren. Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen staatsleningen en particuliere leningen – staatsleningen bieden vaste rentetarieven, bescherming voor de lener en een scala aan aflossingsmogelijkheden (zoals inkomensafhankelijke aflossing en kwijtschelding van leningen aan ambtenaren). Veel ouders kiezen ervoor om eerst te lenen via federaal verzekerde leningen – eerst gesubsidieerd, dan ongesubsidieerd – en dan priveleningen af te sluiten om te betalen voor wat de publieke leningen niet kunnen dekken.

Bronnen van extra cashflow

Studiefinanciering en leningen zijn niet de enige manier om het hoger onderwijs van een kind te financieren. Veel ouders maken gebruik van spaargeld om de kosten van hun studie te financieren. Sommigen hebben een spaarrekening zoals 529 of Coverdell. Anderen geven de voorkeur aan andere opties, zoals het gebruik van de contante waarde in hun levensverzekering, zoals een levensverzekering of universal life verzekering.

Communicatie

“Voor de meesten is studeren een te grote uitgave voor een persoon om te dragen – daarom werken families vaak samen om hun dierbaren naar school te laten gaan,” zegt Purcell. “Betalen voor de universiteit is een gezamenlijke inspanning die duidelijke, consistente communicatie tussen alle betrokkenen vereist.”

Het is belangrijk om openhartig met elkaar te praten over doelen, betalingen, deadlines en alle andere zaken die komen kijken bij het financieren van zo\’n groot project. Door op een lijn te blijven, kunnen families de meest effectieve manier vinden om hun dierbaren een kans op hoger onderwijs te geven.

Het primaire doel van een permanente levensverzekering is het bieden van een overlijdensuitkering. Als de opgebouwde waarde van een permanente levensverzekering wordt gebruikt om het pensioeninkomen aan te vullen, wordt de overlijdensuitkering verlaagd en kunnen andere aspecten van de polis worden beinvloed.

Bron: Northwestern Mutual


iCrowdNewswire