header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De North Carolina Estate Planning Advocaat legt de impact uit van de lagere COLA-verhoging van 2024

Nov 24, 2023 11:48 AM ET

Wilmington, North Carolina – november 2023: Met een inflatie die in 2022 de pan uit rees, hebben velen begrijpelijkerwijs de forse verhoging van de sociale uitkeringen met 8,7% voor de kosten van levensonderhoud (COLA) dit jaar verwelkomd. De Social Security Administration kondigde echter aan dat de COLA in 2024 zal afnemen tot 3,2% naarmate de bredere inflatiedruk afneemt. Hoewel dit nog steeds positief is voor gepensioneerden, vereist deze lagere aanpassing een voorzichtige planning.

Estate planning advocaat Scott Donaldson van Donaldson Law in Wilmington, NC, adviseert: “Hoewel een COLA-verhoging van 3,2% nog steeds een merkbare invloed kan hebben op het pensioeninkomen en de uitgaven, is het verstandig om proactief rekening te houden met het ontvangen van een kleinere verhoging dan in 2023.”

Hoe COLA-verhogingen Sociale Zekerheidsuitkeringen beinvloeden

De jaarlijkse COLA-verhoging wordt bepaald door de Social Security Administration op basis van inflatiecijfers. Voor mensen die sociale zekerheid ontvangen, zal de verhoging van 3,2% het bedrag van elke cheque die ze ontvangen vanaf januari 2024 verhogen. Dit helpt de koopkracht van de uitkeringen te beschermen tegen stijgende kosten.

Individuele COLA-verhogingen worden berekend op basis van het huidige uitkeringsbedrag van elke ontvanger. Wie in 2023 eengemiddelde maandelijkse pensioenuitkering van $1.600ontvangt , zou vanaf 2024 een verhoging van $51 per maand zien. Dus, hoewel nog steeds positief, is het verstandig om rekening te houden met relatief bescheiden stijgingen.

Belastingsproblemen bij verhoging van de uitkeringen

Hogere uitkeringen van de sociale zekerheid als gevolg van COLA-verhogingen kunnen soms ook fiscale gevolgen hebben. Als het aangepaste inkomen van een ontvanger bepaalde drempels overschrijdt, kan tot 85% van de uitkeringen onderworpen zijn aan federale inkomstenbelasting. Een zorgvuldige planning rond dergelijke drempels kan verrassingen bij de belasting tot een minimum beperken.

Strategieen zoals Roth IRA conversies of donaties aan liefdadigheidsinstellingen kunnen belastingvermindering opleveren om de belasting op COLA-gerelateerde inkomensverhogingen tegen te gaan. Overleg met een financieel adviseur en een estate planning advocaat kan begeleiding bieden die is afgestemd op uw unieke financiele plaatje.

COLA-verhogingen hebben ook invloed op zorgpremies

Naast belastingen kunnen COLA-gerelateerde inkomensveranderingen voor sommigen leiden tot hogere Medicare Deel B en D premies. Naastde 6% Medicare Part B verhoging voor premies en aftrekposten die CMS heeft aangekondigd voor 2024, kunnen inkomensgerelateerde maandelijkse aanpassingsbedragen (IRMAA) extra premiestijgingen veroorzaken voor Medicare Part B en D voor individuele inkomens boven $103.000 of gezamenlijke aangiften die meer dan $206.000 claimen.

“Gezondheidszorgkosten zijn een van de grootste uitgavenposten voor gepensioneerden, dus het is essentieel om de gevolgen van COLA\’s mee te nemen in je Medicare-planning,” zegt Donaldson. “Stappen zoals bijdragen aan een HSA of het herzien van Deel D-plannen kunnen helpen om de stijgende premiekosten op te vangen. Slimme planning rond IRMAA drempels, evenals het gebruik van hulpmiddelen zoals Medigap plannen, kunnen helpen om de behoeften in evenwicht te brengen in het licht van kleinere COLA stijgingen.”

Gezien het economische klimaat kan het een uitdaging zijn om te beslissen hoe je het beste je inkomsten kunt toewijzen en je nalatenschapsplan kunt bijwerken. Donaldson Law in Wilmington, NC, geeft de volgende tips voor ontvangers van een uitkering voor budgettering van hun pensioen en estate planning in 2024.

4 tips voor het plannen van uw nalatenschap rond de COLA van 2024

  • Bekijk uw budget zorgvuldig

De inflatie lijkt af te koelen, maar neemt nog steeds toe. De 3,2% COLA verhoging zal ontvangers van sociale zekerheid helpen om de stijgende kosten het hoofd te bieden, maar het is verstandig om je pensioenbudget te herzien en de inflatieverwachtingen voor je levensstijl naar beneden bij te stellen ten opzichte van de niveaus van 2022-2023.

Gedetailleerde informatie over categorieen als voeding, huisvesting, vervoer en gezondheidszorg kan je helpen om door een lagere stijging van de index-aanpassing te navigeren. Het is verstandig om contact op te nemen met je financieel planner voor een nieuwe analyse.

  • Update uw pensioenopnamestrategie

Voor degenen die inkomsten ontvangen uit hun pensioenrekeningen, zou een conservatieve schatting van de indexaanpassing uw opnamestrategie moeten bepalen. Een lager percentage opnemen en de opname aanpassen aan een gematigde COLA voorkomt dat je te agressief gebruikmaakt van je pensioenfondsen.

  • Overweeg lijfrentes als aanvulling op de sociale zekerheid

Lijfrentes kunnen levenslange, vaste inkomsten bieden als aanvulling op de sociale zekerheid. Een verzekerd inkomen uit een lijfrente kan gepensioneerden helpen om met vertrouwen te budgetteren ondanks lagere COLA-aanpassingen.

  • Plan voor langdurige zorgbehoeften

Het is van cruciaal belang om rekening te houden met de inflatie in de verwachte kosten voor langdurige zorg. Houd rekening met ten minste 4-5% jaarlijkse inflatie in de kosten voor langdurige zorg. Het is mogelijk dat een kleinere COLA-bult geen gelijke tred houdt met dat stijgingsniveau.

De juiste bescherming, zoals een verzekering voor langdurige zorg, kan zekerheid bieden als de uitkeringen achterblijven bij de inflatie.

Regelmatige herzieningen zijn belangrijk bij economische onzekerheid

Hoewel een indexering van 3,2% in 2024 lager is dan in 2023, is proactieve planning nog steeds nodig. Naarmate de omstandigheden veranderen, moet u regelmatig controleren of uw strategieen in overeenstemming zijn met de huidige omgeving.

Donaldson Law dringt er bij haar clienten op aan om minstens een keer per jaar hun vermogensplanning te herzien, omdat de economische omstandigheden voortdurend veranderen. Een nalatenschapsplan dat op u is afgestemd is cruciaal om te kunnen navigeren met COLA\’s, belastingen, kosten voor gezondheidszorg en nog veel meer.

Van budgettering tot het minimaliseren van belastingen en het plannen van langdurige zorg, kunnen voorzichtige aanpassingen in reactie op een lagere COLA zowel stabiliteit als bescherming bieden.

Voor meer informatie over estate planning tijdens pensionering of om een afspraak te maken met een estate planning advocaat uit Wilmington, bezoek Donaldson Law, PLLC op https://www.donaldsonlawilm.com/.

Over Donaldson Law

Bij Donaldson Law is advocaat Scott Donaldson toegewijd aan het beschermen van wat belangrijk is – familie, levensstijl en nalatenschap. Met ervaren advies op het gebied van estate planning, nalatenschap, ouderenrecht en persoonlijk letsel streeft het kantoor ernaar om clienten te voorzien van praktische begeleiding die is afgestemd op hun behoeften.

Donaldson Law is gevestigd in Wilmington, North Carolina, en staat lokale particulieren en families bij in het maken van goede juridische beslissingen die in lijn zijn met hun waarden en langetermijndoelstellingen.


iCrowdNewswire