header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Een solide e-mailreputatie opbouwen: Best Practices voor een betere deliverability

Nov 24, 2023 11:43 AM ET

E-mailmarketing is een hulpmiddel voor bedrijven om in contact te komen met hun klanten, maar de effectiviteit van deze strategie hangt grotendeels af van de deliverability van e-mails. Als uw e-mails de inbox van de ontvanger niet bereiken, kunnen al uw inspanningen voor niets zijn geweest. Om de deliverability van uw e-mail te verbeteren en ervoor te zorgen dat uw berichten consistent de beoogde doelgroep bereiken, is het cruciaal om een aantal best practices te volgen.

Laten we eens kijken naar de best practices voor e-maildeliverability.

Wat is e-maildeliverability?

Deliverability van e-mails is het vermogen van een e-mail om met succes de inbox van de ontvanger te bereiken zonder in de spammap te worden gefilterd. In wezen is het een maatstaf voor hoe goed je e-mails presteren op het gebied van het bereiken van de beoogde bestemming en het worden gelezen door de ontvanger.

Wat is het verschil tussen e-mailaflevering en afleverbaarheid?

Terwijl e-mailaflevering zich voornamelijk richt op de vraag of een e-mail wordt verzonden en zijn bestemming bereikt, omvat e-maildeliverability een bredere reeks factoren. Het gaat niet alleen om het succesvol verzenden van een e-mail, maar ook om de garantie dat de e-mail aankomt in de inbox, wordt geopend en door de ontvanger niet als spam wordt gemarkeerd.

Hoge afleveringspercentages zijn belangrijk, maar e-mail deliverability houdt ook rekening met de effectiviteit van uw e-mails in het bereiken van het beoogde doel.

1) Authenticeren met DMARC

Wat is DMARC?

DMARC, wat staat voor Domain-based Message Authentication, Reporting, and Conformance, is een e-mailverificatieprotocol dat is ontworpen om je e-maildomein te beschermen tegen spoofing en phishing. Het stelt domeineigenaren in staat om beleidsregels in te stellen voor het afhandelen van hun e-mails als deze de verificatiecontroles niet doorstaan.

Hoe werkt DMARC?

DMARC vereist van e-mailontvangers dat ze controleren of inkomende e-mails voldoen aan het verificatiebeleid van de afzender.

Wanneer een e-mail wordt ontvangen, controleert de e-mailprovider van de ontvanger of deze overeenkomt met de beleidsregels die zijn ingesteld in het DMARC-record van het domein van de afzender. Als de afstemming mislukt, instrueert het DMARC-beleid de provider van de ontvanger over de afhandeling van de e-mail, waaronder het in quarantaine plaatsen of weigeren van het bericht.

2) Stuur alleen e-mails naar relevante ontvangers

E-mails sturen naar ontvangers die niet geinteresseerd zijn in je inhoud of die niet expliciet toestemming hebben gegeven om je e-mails te ontvangen, kan schadelijk zijn voor je e-mail deliverability.

Het kan de kans vergroten dat je e-mails als spam worden gemarkeerd, wat een negatieve invloed kan hebben op je afzenderreputatie.

Overweeg om een e-maillijst van hoge kwaliteit op te bouwen en te onderhouden om je e-maildeliverability te verbeteren. Zorg ervoor dat je e-mails verstuurt naar mensen die interesse hebben getoond in je inhoud, producten of diensten. Je kunt zelfs het kopen van e-maillijsten of het schrapen van e-mailadressen van het internet vermijden, omdat deze praktijken tot deliverabilityproblemen kunnen leiden.

3) Zorg ervoor dat je e-mail niet als spam overkomt

Om een goede e-mailreputatie te behouden, kan het cruciaal zijn om ervoor te zorgen dat je e-mails niet op spam lijken. E-mails die op spam lijken, worden door e-mailserviceproviders eerder uitgefilterd of gemarkeerd als spam. Om dit te voorkomen, kunt u overwegen deze richtlijnen te volgen:

  • Gebruik duidelijke en relevante onderwerpregels die de inhoud van de e-mail goed weergeven.
  • Vermijd overmatig hoofdlettergebruik of overmatig gebruik van uitroeptekens.
  • Vermijd spamtriggerwoorden en -zinnen zoals “gratis”, “dringend” of “nu handelen”.
  • Zorg altijd voor een gemakkelijke en zichtbare manier voor ontvangers om zich af te melden voor uw e-mails.


Conclusie: E-mailreputatie is belangrijk

Het opbouwen van een solide e-mailreputatie en het verbeteren van de e-mail deliverability kan essentieel zijn voor het succes van uw e-mailmarketingcampagnes.

Het verschil begrijpen tussen e-mailaflevering en deliverability, uw domein verifieren met DMARC, e-mails alleen naar relevante ontvangers sturen en ervoor zorgen dat uw e-mails niet op spam lijken, kunnen belangrijke stappen in dit proces zijn.

Door deze best practices te volgen, kunt u de kans vergroten dat uw e-mails de inbox van de beoogde doelgroep bereiken en hun doel effectief bereiken.


iCrowdNewswire