header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Het blijkt dat minder drinken je kan helpen om je studielening terug te betalen in 6 jaar in plaats van 20

Nov 24, 2023 11:46 AM ET

De stijgende kosten van een universitaire opleiding en het gewicht van de studieschuld zijn een steeds zwaardere last geworden voor Amerikanen. Terwijl de typische studielening is ontworpen voor een afbetaling van 10 jaar, tonen studies aan dat het in werkelijkheid vaak twee keer zo lang duurt om deze schuld af te lossen – tenzij je minder drinkt, volgens nieuw onderzoek van Credello.

Credello analyseerde wat er zou gebeuren als je het geld dat gewoonlijk aan alcohol wordt uitgegeven zou ombuigen naar investeringen in de S&P 500. De resultaten zijn verrassend: als je minder drinkt en dat geld in plaats daarvan investeert, kun je je studieleningen in zes jaar terugbetalen in plaats van in 20 jaar. Dit is wat je moet weten.

Gemiddelde uitgaven aan alcohol

Vooral van millennials is bekend dat ze een aanzienlijk bedrag uitgeven aan alcohol, gemiddeld zo\’n $300 per maand, volgens een onderzoek van The Harris Poll voor TD Ameritrade.

Credello onderzocht de implicaties van het omzetten van dit geld in maandelijkse investeringen in de S&P 500 over een periode van 20 jaar en de resultaten zijn verbluffend. Voor de gemiddelde millennial zou het slechts zes jaar duren om zijn studieleningschuld af te betalen.

Tegen het zesde jaar accumuleren de stortingen van $300/maand tot $4.137,12 aan spaargeld. Maar als diezelfde $300/maand wordt geinvesteerd in de S&P 500, kan de impact van samengestelde rente op je rendement zich mogelijk vertalen in een gemiddeld saldo van $34.540,39 op je investeringsrekening – een bedrag dat voldoende is om je studieleningschuld af te lossen.

De stijgende kosten van alcohol spelen een belangrijke rol in deze bevindingen. Gegevens van het U.S. Bureau of Labor Statistics onthullen dat de prijzen van alcoholische dranken sinds 1952 met maar liefst 621,31% zijn gestegen. Gemiddeld hebben alcoholische dranken een inflatie van 2,82% per jaar gekend. Dit betekent dat een fles of een bestelling van een drankje die in 1952 $10 kostte, in 2023 $72,13 kost.

Je hoeft geen zware drinker te zijn om de financiele gevolgen van alcoholconsumptie te voelen. Een fles wijn bij de maaltijd en een paar happy hour-uitjes tellen bij elkaar op.

Gemiddelde studielening

De kosten van het collegegeld zijn de afgelopen drie decennia ook gestaag gestegen. Het collegegeld aan openbare vierjarige universiteiten is gestegen van $4.160 naar $10.740 en aan particuliere non-profit instellingen is het gekatapulteerd van $19.360 naar $38.070 (gecorrigeerd voor inflatie), volgens Forbes.

Uit gegevens van de Federal Reserve blijkt dat de totale schuld aan studentenleningen nu meer dan 1,77 biljoen dollar bedraagt, een stijging van 66% in de afgelopen tien jaar. De gemiddelde studieleningschuld bedraagt volgens het Education Data Initiative momenteel 37.338 dollar.

Zelfs 20 jaar nadat ze met school zijn begonnen, heeft de helft van de leners nog een saldo van $20.000 aan studieleningen. De gemiddelde maandelijkse afbetaling van een studielening is $503, en tot 42% van de totale aflossingskosten van de gemiddelde lener bestaat uit rente. Met andere woorden, de financiele tol van studieleningen is niet te onderschatten.

De emotionele druk van een beperkt besteedbaar inkomen door de aflossing van je studieschuld voegt nog een extra laag stress toe, vooral als je nauwelijks een deuk in je schuldsaldo kunt slaan.

De impact van minder alcoholgebruik

Gezien de trieste statistieken over studieschuld en de financiele en emotionele gevolgen daarvan, wordt het een aanlokkelijk vooruitzicht om minder alcohol te drinken of helemaal nuchter te worden. Denk maar eens aan de impact van het besparen van $300 per maand door te minderen met alcohol en dat geld in de loop der jaren naar de S&P 500 te sluizen.


iCrowdNewswire