header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Skyworks Aeronautics viert een eeuw van gyroplane innovatie met de aanstaande vlucht van de Hawk 5 Gyro Demonstrator en de vooruitgang van VertiJet™.

Nov 24, 2023 10:31 AM ET

Een afbeelding van de VertiJet™ van Skyworks Aeronautics, een revolutionair nieuw gyrovliegtuig dat snelheden tot 400 mijl per uur kan halen en de mogelijkheden van gyronautica vandaag de dag laat zien.

Een nieuw hoofdstuk in de luchtvaartgeschiedenis

Chicago, IL, V.S., 14 november 2023/ — Skyworks Aeronautics Corp. (“Skyworks”), de toonaangevende innovator op het gebied van gyroplane technologie, is verheugd de viering van een historische mijlpaal aan te kondigen: de 100e verjaardag van de uitvinding van het gyroplane. Ter ere van deze pioniersgeest is Skyworks verheugd de aanstaande vlucht van een demonstratiemodel van zijn geavanceerde Hawk 5-gyroplane begin 2024 te kunnen aankondigen, met leveringen die later dat jaar worden verwacht, waarmee een nieuw hoofdstuk in de luchtvaartgeschiedenis wordt ingeluid.

Sinds het eerste gyroplane in 1923 het luchtruim koos, heeft de luchtvaartwereld enorme vooruitgang geboekt. Honderd jaar geleden was de eerste succesvolle gyroplane niet meer dan een vliegtuigromp met een motor en een voorwaarts geplaatste propeller, een mastrotor en horizontale en verticale stabilisatoren. De missie was toen eenvoudig: veilig vliegen bij lage snelheden.

Een foto van een vroeg gyroplane bij de Amerikaanse marine uit de jaren 1930.

Nu, een eeuw later, heeft Skyworks Aeronautics een voortrekkersrol gespeeld door de grenzen van wat deze unieke vliegtuigen kunnen bereiken steeds verder te verleggen. De Hawk 5 Gyro, met zijn ongeevenaarde efficientie, veiligheid en veelzijdigheid, is een bewijs van honderd jaar innovatie en toewijding aan uitmuntendheid in gyroplane technologie.

Viering van de Hawk 5

De Hawk 5 Gyroplane gaat verder dan het potentieel van de eerste gyroplanes. De Hawk 5 combineert de veiligheid, betrouwbaarheid en kosteneffectiviteit van vliegtuigen met vaste vleugels met het belangrijkste voordeel van een helikopter: onafhankelijkheid van de landingsbaan. De Hawk 5 bereikt deze indrukwekkende prestatie via een rotor pre-rotatie systeem dat de rotor op de grond draait, net voor het opstijgen.

Nog beter, de Hawk 5 biedt comfort voor vijf personen en ongeevenaarde veiligheid. De rotor staat altijd in autorotatie tijdens de vlucht, zelfs als er een zeldzame motorstoring optreedt, waardoor de piloot altijd de volledige controle over het vliegtuig houdt.

De Hawk 5 is het zuinige werkvliegtuig

waar de eerste vliegtuigbouwers alleen maar van droomden. Zonder aangedreven rotor tijdens de vlucht, zonder transmissie en zonder antikoppelapparatuur heeft de Hawk 5 geen van de periodieke onderhoudsbeurten die geassocieerd worden met deze typische helikoptersystemen. Zo gaan er geen werkdagen verloren door overweldigend onderhoud, terwijl de kosten lager en de betrouwbaarheid hoger zijn. In combinatie met de vliegende eenvoud van vliegtuigen met vaste vleugels, neemt de Hawk 5 verschillende barrieres weg die het gebruik van baanonafhankelijke vliegtuigen beperken.

De weg vooruit

Het feest eindigt niet met de Hawk 5 Gyro. Skyworks Aeronautics maakt ook belangrijke vorderingen met de VertiJet, een revolutionair gyrovliegtuig dat de eenvoud van een gyrovliegtuig belooft te combineren met de verticale start van een helikopter, allemaal in een straalvliegtuig met een kruissnelheid van 400 km/u. De verdere ontwikkeling van de VertiJet belichaamt de visie van Skyworks Aeronautics om gyrotechnologie op een ongekende schaal te commercialiseren.

De VertiJet kost slechts iets meer dan een zakenvliegtuig met zes of acht zitplaatsen en onderscheidt zich van andere vliegtuigen door het gebruik van technologie voor verticaal opstijgen en landen. De buitengewone prestaties omvatten een hogere snelheid, lagere onderhoudskosten en meer veiligheid. Bovendien biedt het indrukwekkende bereik van 1000 mijl een ongekende veelzijdigheid voor verschillende missies.

Een afbeelding van gyroplane technologie uit de jaren 1950.

“Vandaag de dag staan we op de schouders van de reuzen die pioniers waren op het gebied van gyrotechnologie”, aldus John E. Michel, CEO enmedeoprichter van Skyworks Aeronautics. “De aanstaande eerste vlucht van onze Hawk 5 is niet alleen een mijlpaal voor ons, maar ook een eerbetoon aan een eeuw gyroplane-erfenis. En met de VertiJet effenen we het pad voor de volgende 100 jaar, aangezien we ernaar streven de betrouwbaarheid en veelzijdigheid van gyrovliegtuigen toe te passen op alledaagse reizen.”

Bestuursvoorzitter en medeoprichter van SkyworksSteve Stevanovich voegde hieraan toe: “Het gyrovliegtuig is een hoeksteen van het vernuft in de luchtvaart geweest en nu we dit eeuwfeest vieren, kijkt Skyworks Aeronautics naar het luchtruim met de Hawk 5 en verder met de VertiJet. Onze visie is altijd geweest om de betrouwbaarheid en efficientie van de gyroplane technologie naar de wereldmarkt te brengen en deze vliegtuigen zijn de hoekstenen om dat doel te bereiken.”

Over Skyworks

Skyworks Aeronautics is wereldleider in de wetenschap en technologie van gyronautica en richt zich op het ontwerp en de ontwikkeling van hoogwaardige gyrovliegtuigen. Skyworks gyrovliegtuigen bieden meer betaalbare, veiligere en beter presterende alternatieven voor baanonafhankelijke vliegtuigen.

Skyworks heeft meer dan 45 patenten en er zijn er nog verschillende in de maak, allemaal verkregen in een poging om niet alleen de manier waarop gyroplanes worden waargenomen radicaal te veranderen, maar ook de manier waarop ze worden gebruikt. Van massavervoer van personeel, landbouw, defensie, politie en grensbewaking tot het veranderen van de economieen van ontwikkelingslanden, het doel van Skyworks is om de aard van verticaal vliegen te veranderen. Ga voor meer informatie over het bedrijf, de producten en de individuele leden van het Skyworks-team naarwww.skyworks-aero.com

Skyworks Aeronautics Corp.
1 312-809-1076
e-mail ons hier
Bezoek ons op sociale media:
Facebook
Twitter
LinkedIn


iCrowdNewswire