header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoe je weer gemotiveerd raakt als je je vast voelt zitten in je carriere

Nov 27, 2023 11:24 AM ET

Af en toe zit je misschien in een carrierereso waardoor je je afvraagt wat je nu moet doen. Als je het gevoel hebt dat je vastzit, betekent dat niet altijd dat je van sector moet veranderen – je kunt jezelf vaak uit een carrierekramp halen door je opnieuw op je doelen te richten en een nieuwe groeistrategie te creeren. Begin met deze stappen.

Heroverweeg je doelen

Het is normaal dat je doelen en carriereverwachtingen na verloop van tijd evolueren en veranderen, maar soms moet je de tijd nemen om te begrijpen wat dit echt betekent. Door de pandemie zijn veel jonge professionals bijvoorbeeld op zoek naar een langzamere werkomgeving en flexibelere werktijden – voor sommigen betekent dit onvermijdelijk dat ze op zoek moeten naar een nieuwe baan die beter aansluit bij deze verwachtingen. Als je de laatste tijd niet goed hebt nagedacht over je professionele doelen, is het misschien tijd om ze weer scherp te stellen. Bedenk wat je wilt. Maak vervolgens een lijst van must-haves en nice-to-haves. Een nieuwe set professionele doelen of een vernieuwde kijk op je werk kan net de motivatie zijn die je nodig hebt.

Netwerk

Een van de beste manieren om los te komen van je carriere is netwerken met andere professionals. Ga naar evenementen in de sector, sluit je aan bij professionele organisaties of neem contact op met contacten in je vakgebied. Het uitbreiden van je netwerk kan je blootstellen aan nieuwe kansen en ideeen. Het kan je op weg helpen naar de volgende boeiende baan en het kan je ook helpen om tips en advies te krijgen van collega\’s die zijn geweest waar jij bent en die succes en voldoening hebben gevonden in hun werk.

Zoek een mentor

Een mentor kan je begeleiding, advies en steun bieden tijdens je carriere. Netwerken is een goede manier om een mentor te vinden, maar het is ook mogelijk dat een huidige of voormalige collega die rol voor je kan vervullen. Zoek iemand die bereikt heeft wat jij wilt en bereid is om je te helpen je doelen te bereiken. Ze kunnen een klankbord zijn voor je plannen, aanbevelingen geven en hun wijsheid en ervaring delen.

Overweeg een pauze van je werk

Een sabbatical – of zelfs gewoon een vakantie – kan datgene zijn wat je nodig hebt om op te laden en na te denken over je professionele leven. Je kunt je vrije tijd ook gebruiken om een aantal nuttige dingen te doen, van werken met een loopbaancoach tot bijscholing. Misschien kom je terug met een frisse blik en een duidelijker idee van hoe het nu verder moet.

Van baan veranderen

Na wat nadenken, realiseer je je misschien dat je van baan moet veranderen. Als dat het geval is, bedenk dan welke stappen je moet nemen om dit te bereiken. Als je naar een vergelijkbare branche overstapt, hoef je misschien alleen maar je cv en sollicitatiebrief bij te werken voordat je gaat solliciteren. Als het een grotere stap is, overweeg dan of bijscholing of terug naar school gaan een noodzakelijke stap is. Bedenk hoe je salaris en levensstijl zouden kunnen veranderen in een nieuwe functie. Vergeet niet dat wanneer je van baan verandert, dit waarschijnlijk ook gevolgen heeft voor secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals ziektekosten- en levensverzekeringen (dit verschilt van je individuele polis, zoals een levensverzekering of universal life insurance). Weeg al deze dingen zorgvuldig af als je je volgende stap plant. Van baan veranderen is een grote stap, maar het kan je carriere een nieuwe impuls geven en je op weg helpen naar je doelen.

Bron: iQuanti


iCrowdNewswire