header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Murphy, Pearson, Bradley & Feeney verdedigt met succes beheerder van woonzorgcentrum voor ouderen en medegedaagden tegen strafrechtelijke aanklachten wegens misbruik van ouderen door de staat

Nov 27, 2023 11:26 AM ET

LOS ANGELES (27 NOVEMBER 2023) — Een rechter van het Los Angeles County Superior Court heeft alle aanklachten tegen Silverado Senior Living Management Inc., twee andere bedrijven en drie bedrijfsfunctionarissen verworpen in verband met de COVID-gerelateerde sterfgevallen van 14 mensen vanaf maart 2020.

Silverado Senior Living Management, Inc., Silverado Senior Living Holdings, Inc., samen met CEO Loren Shook, vice-president Kimberly Butrum, en voormalig Silverado Beverly Place Administrator Jason Russo, en onderhuurder 330 North Hayworth Avenue, LLC, werden in februari 2023 beschuldigd van 13 aanklachten wegens mishandeling van ouderen en 5 aanklachten wegens overtreding van de arbeidswetgeving met de dood tot gevolg, gebaseerd op de vermeende onterechte opname van een COVID-positieve bewoner.

De Silverado Beverly Place Memory Care Community (“Community”) is een residentiele zorginstelling voor ouderen (“RCFE”) gespecialiseerd in het leveren van geheugenzorg aan bewoners die lijden aan dementie. In maart 2020, aan het begin van de COVID-pandemie, werd een nieuwe bewoner opgenomen in de Community vanuit een medische instelling in de staat New York. De dag na opname begon de nieuwe bewoner mogelijke COVID-symptomen te vertonen en werd hij uit de gemeenschap overgeplaatst. Hij testte later positief op COVID-19.

In overeenstemming met zijn wettelijke verplichtingen als beheerder van de instelling, bracht de heer Russo Silverado Beverly\’s primaire toezichthouder, het Department of Social Services (“DSS”), onmiddellijk op de hoogte van de positieve test. DSS onderzocht grondig of de protocollen voor toelating, screening of isolatie waren geschonden. Als onderdeel van het onderzoek interviewden medewerkers van DSS herhaaldelijk de heer Russo; zoals vereist door de wet en regelgeving sprak de heer Russo openhartig over de uitbraak en de reactie van Silverado. DSS kwam tot de conclusie dat Silverado of zijn personeel niets te verwijten viel.

Los van DSS voerde Cal OSHA een eigen onderzoek uit dat de basis vormde voor de strafrechtelijke vervolging. Als onderdeel van het onderzoek heeft Cal OSHA de verklaringen van de heer Russo aan DSS bestudeerd en zich daarop gebaseerd.

Tijdens een hoorzitting voorafgaand aan het proces oordeelde Kerry White, rechter in het Superior Court van Los Angeles, dat de verklaringen van de heer Russo aan DSS gedwongen waren en dat het gebruik ervan tegen hem in een strafrechtelijke vervolging in strijd was met het vijfde en veertiende amendement. De rechtbank oordeelde verder dat dit verbod zich uitstrekte tot zowel bewijskrachtig als niet bewijskrachtig gebruik van de verklaringen.

Nadat het Hof had vastgesteld dat Cal OSHA zich in zijn onderzoek had gebaseerd op de verklaringen van de heer Russo, verwierp het alle aanklachten tegen alle verdachten.

Philip Kearney en Christopher Ulrich van Murphy, Pearson, Bradley & Feeney verdedigden Mr. Russo; het was hun motie tot uitsluiting en verwerping (waarbij alle medegedaagden zich aansloten) die door de rechtbank werd toegewezen. “We zijn blij dat het Hof de moedige en rechtvaardige beslissing heeft genomen,” zei Ulrich. “De impact op de ouderenzorg van een tegengestelde uitspraak zou aanzienlijk zijn geweest.”


iCrowdNewswire