header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Review Board beveelt wijzigingen aan in Coca-Cola\’s “50% meer elektrolyten”-claims

Nov 27, 2023 11:11 AM ET

New York, NY – 27 november 2023 – Een panel van de National Advertising Review Board (NARB), de beroepsinstantie voor reclame van BBB National Programs, heeft The Coca-Cola Company aanbevolen:

  • De claim “50% meer elektrolyten vs. de toonaangevende sportdrank” te wijzigen in “50% meer elektrolyten vs. Gatorade Thirst Quencher”; en
  • haar videoreclame wijzigen om te voorkomen dat de impliciete boodschap wordt overgebracht dat de 50% toename van elektrolyten in Powerade meer prestatievoordelen en/of superieure atletische prestaties biedt ten opzichte van het Gatorade Thirst Quencher product.

In de onderliggende beslissing concludeerde de NAD dat de claims van Coca-Cola over “50% meer elektrolyten” het belang van het verschil in voedingsstoffen overdreven en redelijkerwijs de impliciete boodschap overbrachten dat Powerade betere prestaties en hydratatie biedt dan Gatorade. Het NARB-panel kwam tot een andere conclusie met betrekking tot de claims op de verpakking en sociale media.

De reclame in kwestie was aangevochten door Stokely-Van Camp, fabrikant van Gatorade. Na de beslissing van de NAD(zaak nr. 7198) ging Coca-Cola in zijn geheel in beroep tegen de beslissing van de NAD. Tot voor kort hadden Powerade en Gatorade Thirst Quencher hetzelfde elektrolytgehalte. Eerder dit jaar introduceerde Coca-Cola een geherformuleerd product dat volgens beide partijen 50% meer elektrolyten (natrium en kalium) bevat dan Gatorade Thirst Quencher.

Claim op het etiket

Het NARB-panel concludeerde dat in de context van de claim “50% meer elektrolyten in vergelijking met de toonaangevende sportdrank” op het Powerade-etiket, de claim van 50% meer elektrolyten dan een product waarnaar wordt verwezen op zichzelf geen superieure prestatievoordelen inhoudt in vergelijking met de drank waarnaar wordt verwezen. De claim geeft alleen waarheidsgetrouwe informatie over de vergelijkende hoeveelheid elektrolyten in elke sportdrank.

Omdat het echter onduidelijk was naar welk specifiek Gatorade product wordt verwezen, adviseerde het NARB panel dat Coca-Cola haar etiket zou veranderen in “50% meer elektrolyten vs. Gatorade Thirst Quencher” om haar geldige vergelijkende kwantitatieve elektrolytenclaim te verduidelijken.

Claims via sociale media

Het NARB-panel oordeelde dat de gewraakte social media posts consumenten simpelweg kwantitatieve informatie geven over de toename in elektrolyten in Powerade en de hoeveelheid elektrolyten in Powerade versus Gatorade Thirst Quencher. Verder vond het NARB-panel niet dat de sterke-arm emoji in de context van de vergelijkende post een superioriteitsclaim communiceert, maar alleen de aandacht vestigt op het feit dat Powerade de elektrolyten heeft verhoogd, wat de belangrijkste heilzame ingredienten zijn in elke sportdrank.

Claims voor videocommercials

Het NARB-panel oordeelde dat de gewraakte reclamespots een verband leggen tussen jonge atleten die Powerade drinken met 50% meer elektrolyten voor en tijdens hun lange trainingen en hun succes als studentenatleten. Dienovereenkomstig bepaalde het NARB-panel dat de commercials aan ten minste een significante minderheid van redelijke consumenten communiceren dat de 50% toename van elektrolyten in Powerade meer prestatievoordelen en/of superieure atletische prestaties biedt ten opzichte van het Gatorade Thirst Quencher-product.

Omdat deze boodschap niet werd ondersteund door het bewijs in het dossier, adviseerde het NARB panel dat Coca-Cola haar videoreclame zou wijzigen om te voorkomen dat een dergelijke boodschap zou worden overgebracht.

Coca-Cola verklaarde dat het “de vaststelling van de NARB toejuicht dat haar \’50% meer elektrolyten\’ claim \’waarheidsgetrouwe informatie\’ geeft aan consumenten, en zal voldoen aan de aanbeveling van de NARB om aan te geven dat Powerade 50% meer elektrolyten heeft dan \’Gatorade Thirst Quencher,\’ in plaats van alleen \’de toonaangevende sportdrank,\’ wanneer de claim wordt gemaakt. De gewraakte videoreclame wordt niet langer verspreid, maar Coca-Cola zal rekening houden met de richtlijnen van de NARB bij het maken van nieuwe reclamespots voor Powerade.”

Alle samenvattingen van BBB National Programs zijn te vinden in de jurisprudentiebibliotheek. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich abonneren op het online archief.

Over BBB National Programs:BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Review Board (NARB): De National Advertising Review Board (NARB) is het beroepsorgaan voor de zelfreguleringsprogramma\’s voor reclame van BBB National Programs. De panelleden van de NARB bestaan uit 85 vooraanstaande vrijwillige professionals uit de nationale reclame-industrie, reclamebureaus en publieke leden, zoals academici en voormalige leden van de publieke sector. NARB fungeert als een laag van onafhankelijke beoordeling door vakgenoten die helpt vertrouwen en naleving te creeren in NAD-, CARU- en DSSRC-aangelegenheden.


iCrowdNewswire