header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


SEDA Experts breidt haar ETF en Index Strategieen Getuige Expert Praktijk uit

Nov 29, 2023 10:32 AM ET

New York, NY, 28 november 2023 – SEDA Experts LLC, een toonaangevend expertisebureau dat financiele expertisediensten van wereldklasse levert, kondigde vandaag aan dat Joanne Hill is toegetreden tot het bedrijf als Managing Director.

“We zijn verheugd om onze ETF en Index Strategies praktijk uit te breiden met de toevoeging van Joanne Hill,” zegt Damiano Colnago, Managing Partner van SEDA Experts.

Joanne heeft meer dan 30 jaar ervaring in leidinggevende functies op het gebied van beleggingsstrategie bij investeringsbanken en vermogensbeheerders met een focus op index- en kwantitatieve producten, derivaten, volatiliteit en risicobeheer. Momenteel is ze Chief Advisor for Research and Strategy bij Cboe Vest, een fondsbeheerder die gespecialiseerd is in op opties gebaseerde beleggingen. Voorafgaand aan deze functies was ze Head of Institutional Investment Strategy bij ProShares en werkte ze 17 jaar bij Goldman Sachs, waar ze als Managing Director leiding gaf aan wereldwijd aandelenindex- en derivatenonderzoek en institutionele beleggers adviseerde over index- en risicobeheerstrategieen.

Ze ontving de 2023 etf.com Lifetime Achievement Award en de William F. Sharpe Indexing Lifetime Achievement Award. Ze was een van de tien inaugurele ontvangers van de Top Women in Asset Management Awards (Money Management Executive 2019). Joanne is co-auteur van A Comprehensive Guide to Exchange- Traded Funds (ETF\’s), gepubliceerd in 2015 door de CFA Institute Research Foundation en heeft uitgebreid gepubliceerd over kwantitatieve beleggingsonderwerpen, indexproducten en derivaten.

Joanne is betrokken bij ETF\’s en aanverwante indexproducten sinds hun ontstaan. Ze schreef de eerste Product Guide to ETF\’s rond de lancering van iShares en leidde een team dat instellingen zoals hedgefondsen, pensioenfondsen, vermogensbeheerders en RIA\’s bijstond bij het invoeren van ETF\’s in de jaren 2000. Ze heeft ook artikelen geschreven over de kenmerken en strategieen van ETF\’s, waaronder educatief materiaal over leveraged, inverse en VIX futures ETF\’s.

Ze is lid van de Board of Governors van het CFA Institute en heeft onlangs een termijn afgerond als voorzitter van de CFA Institute Research Foundation Board. Ze zat 12 jaar in het bestuur van de “Q” Group (Institute for Quantitative Finance) en was voorzitter van hun Research Committee.

Voor haar carriere op Wall Street zat ze op de faculteit van de Universiteit van Massachusetts (Amherst) en momenteel is ze Adjunct Professor aan het College of Charleston. Ze heeft een Ph.D. in Finance en een M.B.A. van de Syracuse University, een M.A. in International Affairs van de George Washington University en studeerde cum laude af aan de School of International Service van de American University.

Joanne was een van de oprichters en de eerste medevoorzitter van Women in ETFs. Ze woont in de buurt van Charleston, South Carolina, waar ze deel uitmaakt van het bestuur van de grootste life plan gemeenschap in de regio en van een organisatie die kunstonderwijs op lokale scholen sponsort.

Over SEDA Experts LLC

SEDA is een toonaangevend expertisebureau gespecialiseerd in financiele diensten. Wij ondersteunen internationale advocatenkantoren door het aanbieden van het hoogste niveau van expertise in de financiele sector en het bieden van toegang tot de meest invloedrijke leiders in de financiele dienstverlening. Wij bieden superieur onafhankelijk advies, data-analyse, waardebepaling en elite expertises en getuigenis diensten aan advocatenkantoren, toezichthouders en toonaangevende financiele instellingen.


iCrowdNewswire