header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De National Advertising Division beveelt Royal Oak aan om bepaalde claims voor haar Super Size Briquets aan te passen of stop te zetten

Nov 30, 2023 11:39 AM ET

New York, NY – 30 november 2023 – In een rechtszaak aangespannen door Kingsford Products Company, heeft de National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs aanbevolen dat Royal Oak Enterprises, LLC:

  • Te stoppen met de claim dat Royal Oak Super Size briketten 50% groter zijn dan Kingsford Original briketten.
  • Haar advertenties aan te passen om te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat Royal Oak Super Size briketten de “beste grillervaring” bieden omdat ze heter en langer branden dan concurrerende briketten vanwege hun grotere formaat.
  • Stop met de claim dat “een groter briket een beter briket is” of pas haar reclame aan om de claim te beperken tot voor de consument zinvolle voordelen waarvoor Royal Oak onderbouwing heeft.


50% Grotere Claim

Met betrekking tot de advertenties van Royal Oak, waarin het object van vergelijking van de 50% grotere claim niet wordt vermeld, oordeelde de NAD dat consumenten redelijkerwijs kunnen begrijpen dat de vergelijking tegen Kingsford is, aangezien Kingsford Original briketten een aanzienlijk deel van de markt voor houtskoolbriketten uitmaken. Daarom beoordeelde de NAD of de claim van 50% groter juist was met betrekking tot Kingsford Original briketten.

Het NAD stelde vast dat de tests van Royal Oak ter ondersteuning van de claim “50% groter” geen representatieve, statistisch significante en betrouwbare ondersteuning boden en adviseerde om de claim te staken.

De NAD merkte op dat het Royal Oak vrij staat om de grootte van haar Super Size briketten te promoten of dat haar Super Size briketten groter zijn dan concurrerende merken zoals Kingsford, maar dat eventuele vergelijkende grootteclaims de relevantie van het verschil in grootte niet mogen overdrijven.

“Beste grillervaring

De NAD vond dat in de gewraakte reclame de “beste grillervaring” gekoppeld is aan meetbare producteigenschappen, namelijk het vermogen van de Super Size briketten om snel aan te steken en een hoge hitte en een lange brandtijd te bieden. Aangezien de claim gekoppeld is aan meetbare prestaties binnen een vergelijkende context, concludeerde de NAD dat het geen puffery is en dat Royal Oak de claim moet onderbouwen.

Aangezien andere variabelen dan de grootte van invloed kunnen zijn op de prestaties van elk briket, bepaalde de NAD dat de vergelijkende prestatieclaim van Royal Oak niet kan worden ondersteund door alleen te verwijzen naar de verschillen in grootte van de producten. De claim moet veeleer worden ondersteund door goed uitgevoerde tests die aantonen dat de briketten heter en langer branden dan concurrerende briketten.

Aangezien Royal Oak een dergelijke ondersteuning niet heeft geleverd, heeft de NAD geadviseerd om de reclame aan te passen om te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat Royal Oak Super Size briketten de “beste grillervaring” bieden, omdat ze door hun grotere formaat heter en langer branden dan concurrerende briketten.

“Een groter briket is een beter briket”.

De NAD heeft vastgesteld dat consumenten een “bigger is better”-claim redelijkerwijs kunnen opvatten als meer dan alleen dat een groter briket waardevol is, maar dat een groter briket relatief beter is op een herkenbare of meetbare manier met betrekking tot de algehele grillprestaties. In sommige reclame koppelt Royal Oak de “bigger is better”-claim specifiek aan brandtijd en verbrandingssnelheid en brengt zo redelijkerwijs de boodschap over dat een groter briketformaat overeenkomt met superieure prestaties met betrekking tot een langere brandtijd en snellere aanmaak.

Royal Oak heeft onvoldoende bewijs geleverd om aan te tonen dat een groter briketformaat een algemeen prestatievoordeel biedt ten opzichte van kleinere briketten of een superieure verbranding of verbranding. Daarom beval de NAD Royal Oak aan om ofwel te stoppen met de claim dat een groter briket een beter briket is, ofwel haar reclame aan te passen om de claim te beperken tot voor de consument zinvolle voordelen waarvoor Royal Oak onderbouwing heeft.

Tijdens de procedure heeft Royal Oak verschillende andere betwiste claims permanent ingetrokken. Daarom heeft de NAD deze claims niet op hun merites beoordeeld.

In haar adverteerdersverklaring verklaarde Royal Oak dat zij “zal voldoen aan de aanbevelingen van de NAD voor de claims die in deze Eindbeslissing aan de orde komen”.

Alle samenvattingen van BBB National Programs uitspraken zijn te vinden in de bibliotheek met uitspraken. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich abonneren op het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geeffend.

Contact:
Jennie Rosenberg
Mediarelaties
BBB Nationale Programma\’s
press@bb bnp.org


iCrowdNewswire