header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Division beveelt aan dat Cariuma een materiele band bekendmaakt tussen Cariuma Sneakers en de uitgever van berichten in sociale media

Nov 30, 2023 11:47 AM ET

New York, NY – 29 november 2023 – Via zijn programma voor advertentiemonitoring heeft de National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs navraag gedaan naar social media posts die Cariuma Central Pte., Ltd. had gemaakt voor zijn Cariuma-sneakers en aanbevolen dat Cariuma duidelijk en opvallend zijn materiele band met de endorser en uitgever van de posts bekend zou maken.

Drie social media-posts met Cariuma-sneakers verschenen op de Instagram- en Facebook-accounts van Travel Leisure (T L), US Weekly en The Quality Edit (TQE) en werden gelabeld als “Gesponsord” onder de naam van de uitgever. De berichten bevatten afbeeldingen van Cariuma-sneakers en nodigden consumenten uit om “hier te winkelen” of “meer te weten te komen” over de sneakers.

Het onderzoek van de NAD richtte zich op de vraag of de vorm van de gewraakte social media-posts de grens tussen redactionele inhoud en reclame vervaagde op een manier die consumenten in verwarring kan brengen. NAD beoordeelde of deze inhoud, die affiliate links bevat maar redactioneel lijkt te zijn, reclame is en overwoog of de inhoud onafhankelijk van de “economische of commerciele motivatie” werd gecreeerd die wordt geintroduceerd door affiliate marketinginkomsten.

NAD bepaalde dat de drie gesponsorde posts voor Cariuma sneakers reclame zijn en merkte op dat:

  • Cariuma behoudt de volledige redactionele controle over de creatieve inhoud met TQE en moet alle inhoud goedkeuren voor publicatie; en
  • Cariuma selecteerde en betaalde voor elk versterkt bericht in de sociale media met T L, US Weekly en TQE. Als zodanig zijn de berichten betaalde aanbevelingen voor Cariuma-sneakers.

De NAD concludeerde dat hoewel de berichten het label “Gesponsord” droegen, het niet duidelijk was of de berichten werden gesponsord door de uitgever of door Cariuma. Als gevolg daarvan waren consumenten zich er niet van bewust dat de berichten betaalde vermeldingen van Cariuma waren.

NAD heeft Cariuma aanbevolen om duidelijk en opvallend haar materiele connectie met de endorser en uitgever van de social media-posts te vermelden.

In haar adverteerdersverklaring verklaarde Cariuma dat zij “zal voldoen aan de aanbeveling van de NAD” en verder dat zij “het respectvol oneens is met de beslissing van de NAD, maar zich inzet voor accurate en waarheidsgetrouwe reclame”.

Alle samenvattingen van BBB\’s nationale programma\’s zijn te vinden in de jurisprudentiebibliotheek. Voor de volledige tekst van de NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich abonneren op het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt gemaakt.


Voor onmiddellijke publicatie

Contact: Jennie Rosenberg,
Mediarelaties,
BBB Nationale Programma\’s,
[email protected]


iCrowdNewswire