header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Division vindt bepaalde beweringen over Xfinity Home Internet gegrond; beveelt Comcast aan andere te wijzigen of te staken

Nov 30, 2023 11:36 AM ET

New York, NY – 30 november 2023 – In een rechtszaak aangespannen door Verizon Communications Inc. heeft de National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs bepaald dat Comcast Cable Communications, LLC een redelijke basis heeft verschaft voor haar Xfinity-claim voor thuisinternet met de tekst “Het is tijd voor beter internet. Switch to Xfinity” (Stap over op Xfinity) in een context die verband houdt met de superieure snelheid, consistentie en verminderde vertraging. De NAD heeft Comcast echter aanbevolen om bepaalde andere claims over 5G Home Internet van Verizon te wijzigen of in te trekken.

Vergelijkende netwerkclaims

De NAD heeft bepaald dat een boodschap die redelijkerwijs wordt overgebracht door de Comcast-commercials “Stink Eye” en “Life with Verizon”, een radiospotje van 60 seconden voor Xfinity en een commercial van 15 seconden is dat 5G Home van Verizon ineffectief, traag, onbetrouwbaar en gevoelig voor ondermaatse prestaties als gevolg van congestie is, waardoor de dienst onbruikbaar wordt.

Op basis van door Comcast verstrekte gegevens concludeerde NAD dat het vaste bekabelde internetnetwerk van Comcast beter presteert dan het 5G draadloze internetnetwerk van Verizon wat betreft snelheid, latentie en consistentie van de snelheid. Hoewel Comcast in staat zou moeten zijn om de relevante voordelen voor de consument van zijn Xfinity-internetservice en andere concurrentievoordelen die het heeft ten opzichte van Verizon 5G Home nauwkeurig te communiceren, heeft de NAD vastgesteld dat er geen bewijs is dat gebruikers van Verizon 5G ondermaatse internetsnelheid ontvangen of problemen ondervinden met de betrouwbaarheid van het netwerk die hun vermogen om Verizon 5G te gebruiken of er toegang toe te krijgen belemmeren.

Daarom vond de NAD dat Comcast de denigrerende beweringen over Verizon 5G Home niet ondersteunde en adviseerde de NAD de gewraakte expliciete beweringen in te trekken of te wijzigen:

  • “Ik heb net Verizon 5G Home Internet. Het betekent dat ik soms mensen van me af moet schoppen om te helpen met de snelheid.”
  • “Dit is het leven met Verizon 5G Home Internet.”: “Lag Alert!” “Zendmast te ver!” “Verstopt netwerk!” “Bomen blokkeren signaal.”
  • “Problemen duiken op wanneer je Verizon 5G-thuisinternet hebt.”
  • “Verizon 5G Home Internet klonk geweldig… maar bleek iets anders te zijn.”
  • “Verizon 5G Home Internet is voor telefoons, niet voor huizen.”

NAD beval Comcast verder aan haar reclame aan te passen om te voorkomen dat de gewraakte impliciete boodschap wordt overgebracht dat Verizon 5G Home te traag en onbetrouwbaar is en vatbaar is voor zulke ondermaatse prestaties dat de dienst onbruikbaar wordt door congestie, bomen en andere obstakels.

Claim over superieur netwerk

Op basis van vergelijkende prestatiegegevens oordeelde de NAD dat Comcast een redelijke basis bood voor haar claim “Het is tijd voor beter internet. Switch to Xfinity” als deze wordt gedaan in een context waarin de superioriteit wordt gekoppeld aan snelheid, consistentie en minder vertraging.

In zijn adverteerdersverklaring verklaarde Comcast dat het “ermee instemt te voldoen aan de aanbevelingen van de NAD met betrekking tot de betreffende reclame”, hoewel het “het er niet mee eens is dat de gewraakte reclame een boodschap communiceerde dat netwerkcongestie Verizon\’s 5G Home Internet onbetrouwbaar of onbruikbaar maakt”.

Alle samenvattingen van BBB National Programs zijn te vinden in de bibliotheek met jurisprudentie. Voor de volledige tekst van de NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich abonneren op het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheidsgetrouwheid en nauwkeurigheid van advertenties, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geeffend.


iCrowdNewswire