header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


BEEAH, Chinook Waterstof en Air Water Gas Solutions huldigen \’s werelds eerste supergroene demonstratie-installatie van waterstof uit afval in op COP28

Dec 5, 2023 1:44 PM ET

Voortbouwend op verschillende doorbraken die zijn bereikt in de afvalwaterstof-demonstratiefabriek, hebben BEEAH, de pionier op het gebied van duurzaamheid in het Midden-Oosten, Chinook Hydrogen, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde vernieuwer van afval-brandstoftechnologieën, en Air Water Gas Solutions, een in de VS gevestigd industrieel gasbedrijf en een dochteronderneming van Air Water Inc., een toonaangevend Japans conglomeraat met geavanceerde industriële gastechnologieën, een gezamenlijke ontwikkelingsovereenkomst (JDA) gesloten voor de ontwikkeling van \’s werelds eerste afval-waterstoffabriek op commerciële schaal in Sharjah, VAE. In aanwezigheid van Zijne Excellentie Eng. Sharif Al Olama, ondersecretaris voor Energie en Aardoliezaken bij het ministerie van Energie en Infrastructuur (MoEI), werd de JDA ondertekend op het UAE Paviljoen, COP28, door Khaled Al Huraimel, Group CEO van BEEAH Group, Dr. Rifat Chalabi, CEO en mede-oprichter van Chinook Hydrogen, en Ishmael Chalabi, president en CEO van Air Water Gas Solutions.

De JDA zal voortbouwen op het succes van de waterstof-afval-demonstratiefabriek, die belangrijke doorbraken heeft bereikt door een aantrekkelijke, koolstofnegatieve oplossing te demonstreren voor de productie van groene waterstof uit afval. De demonstratiefabriek zet verschillende soorten organisch afval, waaronder gemeentelijk vast afval (MSW), niet-recyclebare kunststoffen en houtafval, om in supergroene waterstof die wordt aangesloten op een Toyota brandstofcelunit die stroom genereert uit de geproduceerde waterstof, vergelijkbaar met de brandstofcel die is geïnstalleerd in waterstofvoertuigen zoals de Toyota Mirai.

“Wij geloven dat nul restafval hand in hand gaat met nul emissies. Met de lancering van deze afvalwaterstof-demonstratiefabriek hebben we een oplossing bereikt waarmee we de uitdaging van afval en koolstofuitstoot kunnen aangaan. Het kan ook worden opgeschaald en gerepliceerd in landen over de hele wereld, en samen zullen we nu beginnen met een fabriek op commerciële schaal in Sharjah,” zei Khaled Al Huraimel, Group CEO van BEEAH. “Ik wil Chinook Hydrogen en Air Water Gas Solutions feliciteren voor hun samenwerking met ons om deze mijlpaal te realiseren, die niet alleen onze doelstelling ondersteunt om een grote commerciële afval-waterstoffabriek in de VAE te creëren, maar ook een economisch en ecologisch aantrekkelijke waterstofproductieoplossing demonstreert die gemakkelijk wereldwijd kan worden toegepast.”

De demonstratiefabriek profiteert van Chinook Hydrogen\’s RODECS ® pyrolyse technologie, ontwikkeld en geoptimaliseerd gedurende 23 jaar met 18 vergassingseenheden wereldwijd geïnstalleerd. De technologie is zwaar gepatenteerd en maakt gebruik van “Active-Hydropyrolysis™” om een breed scala aan post-consumer organisch afval in batches te verwerken, waaronder MSW, niet-recyclebare kunststoffen, rioolslib, biomassa en afvalhout als grondstof voor de productie van syngas. Het RODECS-systeem van Chinook Hydrogen is het enige ter wereld dat afval met een lage energie-inhoud kan verwerken tot syngas met een waterstofconcentratie van ongeveer 50%vol. In dit systeem wordt het waterstofrijke syngas verder verwerkt door geavanceerde waterstofraffinagetechnologie, ontwikkeld door Air Water, om waterstof met een hoge zuiverheidsgraad voor brandstofcellen te produceren voor gebruik in transport, fijnchemische en industriële toepassingen. De installatie kan ook kooldioxide uit het syngas opvangen en opslaan, waardoor het proces koolstofnegatief wordt.

“Het is met immense trots en dankbaarheid dat ik terugkijk op een reis die gekenmerkt wordt door onwrikbare toewijding en ongeëvenaarde innovatie. De baanbrekende waterstoftechnologie die we hebben ontwikkeld, is het resultaat van het harde werk en de vindingrijkheid van het Chinook-team gedurende de afgelopen 23 jaar en de decennialange samenwerking met onze partners BEEAH en Air Water Gas Solutions. Dat is 23 jaar innovatie verpakt in doorzettingsvermogen en toewijding,” zei Dr. Rifat Chalabi, voorzitter, CEO en mede-oprichter van Chinook Hydrogen. “Op het gebied van groene waterstoftechnologie hebben we niet alleen grenzen verlegd, maar hebben we ook de eerste fabriek ter wereld gebouwd die Super-Green-Hydrogen™ produceert en waterstofbrandstofcellen kan aandrijven voor energieopwekking of emissievrije mobiliteit.”

Het RODECS pyrolyse- en vergassingssysteem in de demonstratiefaciliteit kan tot 1,5 ton waterstof per dag produceren. Het gecombineerde Active-Hydropyrolyseproces dat wordt aangestuurd door het Hydrogen-Intelligence-systeem zorgt voor de productie van “Super-Green-Hydrogen™”, dat vandaag de dag een van de laagste waterstofkosten (LCoH) ter wereld biedt. Chinook Hydrogen, Air Water Gas Solutions en BEEAH zijn van plan om een vergelijkbaar proces en systeem te implementeren en \’s werelds eerste waterstof-van-afval-faciliteit op commerciële schaal op te zetten in Sharjah, VAE, met een initiële capaciteit van zeven ton per dag. Het doel is om de capaciteit van de fabriek in Sharjah geleidelijk uit te breiden tot 20 ton per dag en het concept en de innovatie achter deze fabriek uit te breiden naar het hele Midden-Oosten.

BEEAH, dat zich aanpast aan het Net-Zero tegen 2050 Pad van de VAE, heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt in het verhogen van de afvalverwijderingspercentages en het bijdragen aan net-nul emissies. Het geïntegreerde afvalbeheercomplex bestaat uit 12 faciliteiten, die bijna alle soorten huishoudelijk, commercieel en industrieel afval verwerken tot recyclebare materialen, alternatieve brandstoffen en alternatieve grondstoffen, waardoor het percentage gescheiden stortplaatsen gestaag toeneemt en een bijdrage wordt geleverd aan de circulaire economie.

In mei 2022 huldigde BEEAH de Sharjah Waste-to-Energy-installatie in, het eerste project van BEEAH\’s joint venture met de wereldwijde leider op het gebied van hernieuwbare energie Masdar, die de afvalverwijdering verder opdreef tot een nieuw regionaal record van 90% en 450.000 tonCO2 per jaar verplaatste.

Naast het koolstofvrij maken van de transportsector en het verlagen van de uitstoot in de afvalverwerkingssector, is de geplande afvalwaterstoffabriek in Sharjah ook strategisch afgestemd op de nationale waterstofstrategie 2050 van de VAE, die als doel heeft om tegen 2031 1,4 miljoen ton waterstof per jaar te produceren en de natie tot een van \’s werelds belangrijkste waterstofknooppunten te maken.

Contactgegevens:

Name: Mohamed Allawi
Email: [email protected]
Job Title: Public Relations Specialist