header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Privacywaakhond brengt Sonobi in overeenstemming met best practices voor digitale reclameprivacy

Dec 15, 2023 2:01 PM ET

McLean, VA – 14 december 2023Het Digital Advertising Accountability Program (DAAP) van BBB National Programs heeft Sonobi, Inc., een toonaangevende ontwikkelaar van reclametechnologie en digitale adverteerder, in overeenstemming gebracht met de Self-Regulatory Principles van de Digital Advertising Alliance (DAA) voor online op interesses gebaseerde reclame.

Na een klacht van een consument over ineffectieve opt-out-ervaringen ondanks het gebruik van door de industrie geleverde tools, onderzocht DAAP de praktijken van Sonobi. Uit het onderzoek bleek dat Sonobi zich bezighoudt met het verzamelen van op interesses gebaseerde advertenties (IBA) op niet-aangesloten websites, maar dat de technologie van Sonobi opt-out-signalen niet respecteerde zoals de bedoeling was. Bovendien ontbrak in het privacybeleid van Sonobi een verklaring die in overeenstemming is met de zelfregulerende OBA-principes in het gedeelte over afmelden voor op interesses gebaseerde reclame.

DAAP voerde tests uit op Sonobi\’s reclametechnologie, waaruit bleek dat cookies voor afmelding consequent werden overschreven, waarbij gebruikersvoorkeuren in meerdere tests en op meerdere apparaten werden genegeerd, wat erop wees dat IBA-tracering doorging ondanks afmeldingen van gebruikers, zelfs nadat gebruikers voorkeuren hadden ingesteld via DAA- en Network Advertising Initiative-hulpmiddelen. Sonobi deelde ook de inhoud van cookies op gebruikersprofielen met IBA-bedrijven van derden via cookiesynchronisatieservers, waardoor de keuze voor opt-out in gevaar kwam.

In reactie op het DAAP-onderzoek heeft Sonobi onmiddellijk de naleving van de DAA-principes gecontroleerd om vast te stellen op welke gebieden verbetering nodig was. Sonobi ontdekte een fout in de reclametechnologie die de opt-out logica beinvloedde en ertoe leidde dat Sonobi servers eerder vastgestelde opt-out voorkeuren overschreven.

Sonobi corrigeerde onmiddellijk de fout in de reactie van hun server en DAAP constateerde dat Sonobi\’s opt-out-cookies nu goed werken, zodat gebruikers een opt-out-voorkeur kunnen instellen die blijft bestaan en verdere verzameling door Sonobi voorkomt, ongeacht latere browse-activiteiten. Sonobi heeft ook een verklaring van naleving van de DAA-principes toegevoegd aan zijn privacybeleid.

DAAP is tevreden met de reactie van Sonobi en haar inzet voor transparantie en keuzevrijheid voor de consument, wat blijkt uit de snelle actie om de zaak te rectificeren. Alle samenvattingen van BBB National Programs-besluiten zijn te vinden in de bibliotheek met rechtszaken. Ga voor de volledige tekst van DAAP-besluiten naar de DAAP-besluiten en richtlijnen webpagina.

Contact: Jennie Rosenberg, Mediarelaties, BBB Nationale Programma\’s, [email protected]

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over het Digital Advertising Accountability Program: Het Digital Advertising Accountability Program (DAAP), een divisie van BBB National Programs, is ontwikkeld door de Digital Advertising Alliance (DAA) om zelfreguleringsprincipes voor gegevensprivacy in online en mobiele reclame af te dwingen en bedrijven verantwoordelijk te houden voor de Privacy Principles van de DAA. DAAP biedt richtlijnen voor bedrijven die de industrieprincipes willen naleven en reageert op klachten van consumenten over online privacy.


iCrowdNewswire