header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Tand-aligners vs. beugels: Welke orthodontische optie is geschikt voor jou?

Dec 18, 2023 2:42 PM ET

Tandartsen en orthodontisten hebben soms moeite om het eens te worden over welke methode voor het rechtzetten van tanden het beste is voor hun patienten. Het bepalen van de juiste orthodontische behandeling voor individuen vereist een uitgebreide evaluatie van hun behoeften, voorkeuren en klinische omstandigheden. Een beugel is een beproefde methode om te zorgen voor rechtere tanden, maar kan duurder en onhandiger zijn dan andere opties. Tanden aligners hebben aan populariteit gewonnen vanwege hun effectiviteit en esthetiek, maar ze zijn mogelijk alleen geschikt voor sommige gevallen van malocclusie. Laten we de opties bespreken en de belangrijkste verschillen uiteenzetten zodat je beter geinformeerd bent als je besluit om je tanden recht te zetten.

Aligners

Clear teeth aligners zijn een steeds populairdere keuze voor mensen die rechtere tanden willen en zijn geschikt voor mensen die de voorkeur geven aan een discrete en uitneembare optie. Ze zijn het meest effectief bij de behandeling van lichte tot matige scheefstand, ruimteproblemen of kleine beetproblemen, en de behandelingskosten zijn vergelijkbaar met of betaalbaarder dan een traditionele beugel. Bovendien gaan sommige merken van aligners er prat op dat ze milde tot matige gevallen van beetanomalie in slechts zes maanden kunnen behandelen, waardoor ze twee tot drie keer zo snel zijn als beugelbehandelingen. Omdat aligners echter uitneembaar zijn, moeten mensen die ze krijgen de zelfdiscipline opbrengen om ze minimaal 20 uur per dag te dragen om echt effectief te zijn.

Traditionele beugel

Traditionele beugels zijn de beste keuze voor mensen met ernstige orthodontische problemen of complexe beetanomalieen, vooral voor mensen die niet genoeg discipline kunnen opbrengen voor uitneembare aligners. Ze kunnen verschillende beetanomalieen aanpakken en bieden tandartsen precieze controle over de beweging van de tanden door middel van vaste beugels en draden met regelmatige aanpassingen voor consistente vooruitgang en effectiviteit. Al met al bieden de meeste soorten beugels niet het beoordelingsvermogen dat aligners bieden, kosten ze duizenden euro\’s en duren de behandelingen in de ernstigste gevallen 18 maanden tot drie jaar.

Linguale beugel

Een Lingual beugel, vergelijkbaar met een traditionele beugel, is een optie voor mensen die een minder opvallende behandeling willen, omdat de beugel aan de binnenkant van de tanden wordt geplaatst. Ze kunnen effectief verschillende problemen corrigeren, maar onderhoud, aanpassingen en zelfs regelmatig tandenpoetsen en schoonmaken zijn ingewikkelder dan met clear aligners of traditionele beugels. Linguale beugels worden vaak aan de achterkant van de tanden vastgezet, wat betekent dat je de rest van je leven een beugel in je mond kunt hebben. Een Lingual beugel is ook duurder dan een traditionele beugel of clear aligner, en kost aan de lage kant van de gemiddelde prijsklasse $10.000,-.

Tandartsen moeten een grondige evaluatie uitvoeren en behandelopties met patienten bespreken, rekening houdend met de complexiteit van hun orthodontische problemen, esthetische voorkeuren en mondhygienegewoonten. Ook de levensstijl speelt een belangrijke rol, want mensen die actiever activiteiten ondernemen zoals kamperen en wandelen in de Rocky Mountains kunnen baat hebben bij een beugelbehandeling. Tegelijkertijd kunnen mensen die er op hun best uit willen zien en zich goed willen voelen bijvoorbeeld kiezen voor clear aligners in Florida. De juiste keuze voor een orthodontische behandeling moet uiteindelijk worden gebaseerd op individuele behoeften en doelen, onder begeleiding van een gekwalificeerde orthodontist, maar de orthopedische optie die voor jou werkt zal je tanden op een snelle, betaalbare en zelfs discrete manier rechtzetten.


iCrowdNewswire