header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


SEC-klokkenluidersadvocaten geven commentaar op SEC\’s succesvolle 2023

Dec 27, 2023 5:01 PM ET

Boca Raton, Florida – Woensdag 20 december 2023-SECWhistleblowers Attorneys, een strategische alliantie tussen Silver Law Group en The Law Firm of David R. Chase, bespreken de grootste onderscheidingen van dit jaar in het klokkenluidersprogramma van de SEC. Ons team van advocaten, analisten en ondersteunend personeel richt zich op het vertegenwoordigen van klokkenluiders voor de Securities and Exchange Commission. Lees meer over ons op secwhistleblowerattorneys.com.

In boekjaar 2023 heeft de SEC bijna 600 miljoen dollar toegekend aan 68 klokkenluiders die de SEC hebben geholpen bij het instellen van succesvolle handhavingsacties. De prijzen van dit jaar omvatten:

  • De grootste onderscheiding in de geschiedenis van het programma: een klokkenluider ontving een premie van 279 miljoen dollar voor de hulp die hij zowel aan de SEC als aan een andere federale instantie heeft gegeven.
  • Belangrijke informatie van een andere klokkenluider leidde tot een groot geldbedrag dat werd teruggegeven aan gedupeerde beleggers.
  • Zeven klokkenluiders deelden een premie van $ 104 miljoen nadat ze het wangedrag van het bedrijf door zijn dochterondernemingen in drie rechtsgebieden hadden gemeld. Onder deze groep bevonden zich ook buitenlanders. Dit was de op drie na grootste onderscheiding in de geschiedenis van het programma en omvatte nog een onderscheiding voor bijdragen aan gerelateerde acties van een ander federaal agentschap.
  • Een andere klokkenluider ontving een beloning van $9 miljoen nadat zijn “aanhoudende inspanningen” om wangedrag te verhelpen leidden tot een handhavingsactie, waarbij ook $3 miljoen werd toegekend aan een tweede klokkenluider in dezelfde zaak die aanvullende informatie aanbood.

In boekjaar 2023 ontving de SEC 18.354 tips en informatie van klokkenluiders, het hoogste aantal ooit. Dat is een stijging van 32% ten opzichte van boekjaar 2022 en bijna 84% ten opzichte van boekjaar 2012, het eerste jaar van het programma. Deze tips werden ingediend door klokkenluiders zowel binnen als buiten de Verenigde Staten. De meest ingediende klachten gingen over zaken met betrekking tot:

  • Manipulatie, 24%
  • Fraude met aanbiedingen, 19%
  • Initial Coin Offerings en Cryptoactiva-effecten, 14%
  • Bedrijfsinformatie en financiele gegevens, 10%

In boekjaar 2023 stelde de SEC in totaal 784 handhavingsacties in tegen bedrijven. De voornaamste beschuldiging bleef gebrekkige rapportage en openbaarmaking van emittenten, goed voor 45% van alle ingediende acties – een cijfer dat 1,5 keer hoger ligt dan dat van 2022. Op de voet gevolgd door zaken van makelaars/dealers, die op de tweede plaats kwamen, gevolgd door beschuldigingen in verband met de Foreign Corrupt Practices Act. De SEC heeft ook andere zaken aangespannen, zoals fraude met cryptocurrency (waaronder FTX en Sam Bankman-Fried), Ponzi-constructies, handel met voorkennis, verzuim om informatie te verstrekken en een verscheidenheid aan andere gerelateerde zaken.

Securities Whistleblowers Attorneys kondigt ook aan dat hun website is herzien en uitgebreid met nieuwe en actuele informatie over het klokkenluidersprogramma voor degenen die geinteresseerd zijn in het indienen van tips. De website heeft een volledig menu met informatie over elk aspect van het klokkenluidersprogramma voor effecten, samen met een aparte pagina met veelgestelde vragen. Een andere pagina met bronnen bevat aanvullende links naar onderwerpen als antiwitwaspraktijken, anonieme klokkenluiders, de Dodd-Frank Act, Sarbanes-Oxley en andere.

Potentiele klokkenluiders kunnen ook video\’s bekijken en luisteren naar de advocaten die belangrijke onderwerpen bespreken op hun YouTube-kanaal en in podcastsegmenten van Cut to the Chase. Hun blog, SECWhistleblowerLawyers.net, wordt regelmatig bijgewerkt met gerelateerde nieuwsberichten.

Ervaren SEC-klokkenluideradvocaten inschakelen

Klokkenluiders helpen iedereen door de SEC op de hoogte te stellen van gedrag dat schadelijk is voor het beleggerspubliek, terwijl ze ook zelf een financiele vergoeding verdienen. Het inhuren van ervaren SEC-advocaten kan de kans aanzienlijk vergroten dat de SEC een onderzoek start op basis van uw informatie. Als u anoniem wilt blijven, moet u zich laten vertegenwoordigen door een advocaat, die alles namens u zal indienen.

Silver Law en het advocatenkantoor van David R. Chase hebben samen ervaren SEC klokkenluider advocaten, waaronder een voormalig SEC Enforcement advocaat in het team, zodat u altijd begeleiding heeft tijdens het hele proces. Onze SEC-klokkenluideradvocaten kunnen u helpen als u informatie hebt over effecten- of beleggingsfraude, overtredingen van de federale effectenwetgeving, valse aangiften, marktmanipulatie of ander wangedrag. U moet tijdige, geloofwaardige en originele informatie of analyses verstrekken om in aanmerking te komen.

Neem contact met ons op via ons online formulier of op (800) 975-4345 voor een consult. Onze advocaten werken op basis van contingency fee. Dit betekent dat het u niets kost om ons in te huren en dat we ons honorarium alleen innen als u een SEC-bounty ontvangt. Omdat wij betaald krijgen als jij betaald krijgt, hebben we een stimulans om je te helpen de maximale prijs te innen die beschikbaar is.

Scott L. Silver, Esq.
11780 W. Sample Road
Coral Springs, FL 33065
800-975-4345 (gratis)
securitieswhistleblowerattorneys.com
E-mail: [email protected]


iCrowdNewswire