header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De National Advertising Division vindt bepaalde claims voor Old Trapper Beef Jerky afgezaagd en beveelt aan de claims over superioriteit aan te passen of te staken

Jan 8, 2024 5:46 PM ET

New York, NY – 8 januari 2024 – In een rechtszaak die was aangespannen door concurrent Link Snacks, Inc. heeft de National Advertising Division van BBB National Programs bepaald dat de claims “The Best” en “Clearly the Best” die Old Trapper Smoked Products, Inc. maakt voor zijn Old Trapper Smoked Beef Jerky in hun context opgeblazen verhalen zijn en geen objectieve beweringen van feiten dat Old Trapper jerky “de beste” is.

De National Advertising Division (NAD) adviseerde Old Trapper echter om de gewraakte ingredientenclaims te schrappen om te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat ze superieure ingredienten gebruiken.

“Claims over “de beste” en “duidelijk de beste

De NAD bepaalde dat de volgende claims bladerdeeg waren:

  • Clearly the Best Beef Jerky.
  • De beste ingredienten maken de beste Beef Jerky.
  • Old Trapper is duidelijk de beste Beef Jerky. Duidelijk meer. Duidelijk niets te verbergen. Duidelijk vers. Duidelijk de beste.

NAD merkte op dat:

  • Old Trapper\’s “Clearly the Best Beef Jerky” slogan, wanneer gebruikt op de productverpakking en website, een boodschap van bedrijfstrots overbrengt, en het gebruik van “best” niet vergelijkend is aangezien er geen specifieke concurrent of ingredient wordt geidentificeerd. In deze context zijn de gewraakte beweringen niet kwantificeerbaar en daarom puffery.
  • De claim “The Best Ingredients Create the Best Beef Jerky”, die prominent verschijnt op de landingspagina van de Old Trapper website, bracht geen specifieke vergelijkende superioriteitsboodschap over.
  • De 15 seconden durende YouTube-video van Old Trapper waarin een zak Old Trapper jerky wordt afgebeeld met de tekst “Old Trapper is Clearly the Best Beef Jerky. Duidelijk meer. Duidelijk niets te verbergen. Duidelijk vers. Clearly the Best”, bracht geen vergelijkende superioriteitsboodschap over omdat de video alleen Old Trapper liet zien, geen andere kenmerken aanprijst dan een enkele verwijzing naar “duidelijk vers”, en niet verwees naar concurrenten of producten van concurrenten of deze afbeeldde.


Claims over ingredienten

Wat betreft de claim op het sociale media-account van Old Trapper: “We gebruiken alleen ingredienten van de hoogste kwaliteit in elke Old Trapper-smaak. Dat is slechts een van de redenen waarom Old Trapper #ClearlyTheBest is”, oordeelde het NAD dat de bewering “We gebruiken alleen ingredienten van de hoogste kwaliteit” een objectieve bewering is die ondersteuning vereist.

Bij gebrek aan enige ondersteuning dat Old Trapper ingredienten van de hoogste kwaliteit gebruikt, adviseerde de NAD Old Trapper deze claims te schrappen of aan te passen om te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat Old Trapper superieure ingredienten gebruikt.

In zijn adverteerdersverklaring verklaarde Old Trapper “akkoord te gaan met de aanbevelingen van de NAD in deze zaak” en “waardeert de zorgvuldige overweging van de gepresenteerde kwesties door de NAD”.

Alle samenvattingen van BBB National Programs zijn te vinden in de jurisprudentiebibliotheek. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich abonneren op het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechtingsdiensten, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. De National Advertising Division beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geeffend.

Contact:
Jennie Rosenberg
Mediarelaties
BBB Nationale Programma\’s
[email protected]


iCrowdNewswire