header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Division vindt bepaalde claims voor ZenBusiness gegrond; beveelt aan andere claims aan te passen of in te trekken

Jan 8, 2024 5:39 PM ET

New York, NY – 4 januari 2024 – In een rechtszaak aangespannen door concurrent LegalZoom.com Inc. heeft de National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs bepaald dat ZenBusiness Inc. een redelijke basis heeft voor bepaalde claims voor haar zakelijke dienstenplatform dat diensten biedt op het gebied van bedrijfsvorming. De NAD adviseerde ZenBusiness echter om andere betwiste claims te staken of aan te passen.

Rankings op ZenBusiness webpagina\’s

ZenBusiness heeft een webpagina met de kop “Best Service Providers (Top 4 Reviewed)”, waarop ZenBusiness op nummer 1 staat (“Excellent Overall Service”) en LegalZoom op nummer 3 (“Known for Branding”). De ranglijsten en beoordelingen worden gecontroleerd door ZenBusiness en zijn reclame voor ZenBusiness LLC oprichtingsdiensten.

De NAD adviseerde ZenBusiness om te stoppen met haar rankings en beoordelingen of om haar advertenties aan te passen om te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat de beoordelingspagina\’s en de beoordelingen en rankings zelf authentiek, onafhankelijk en op een objectieve beoordelingssite zijn.

Omdat de links op de betwiste webpagina\’s consumenten naar een pagina leiden die alleen aankoopopties voor ZenBusiness presenteert, heeft de NAD ook aanbevolen dat ZenBusiness haar reclame aanpast om te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat links consumenten naar een pagina leiden waar concurrerende diensten kunnen worden gekocht.

Claim ZenBusiness wordt “aanbevolen” door websites van derden

In de context vond de NAD dat consumenten de bewering dat bepaalde publicaties ZenBusiness “aanbevelen” redelijkerwijs zouden interpreteren als dat deze publicaties ZenBusiness aanbevelen. ZenBusiness “aanbevelen” in die zin dat deze publicaties ZenBusiness goedkeuren voor LLC oprichtingsdiensten, niet dat zij ZenBusiness superieur achten aan concurrenten. De NAD vond dat de bewering dat Forbes, Investopedia, MarketWatch, en Bizreport ZenBusiness “aanbevelen” wordt ondersteund door hun respectieve beoordelingen van ZenBusiness als bedrijfsvormingsdienst.

De NAD raadde ZenBusiness echter aan haar reclame aan te passen om te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat NerdWallet ZenBusiness heeft aanbevolen, omdat NerdWallet niet zulke brede, ondubbelzinnige aanbevelingen doet als de bewering “aanbevolen door” impliceert.

De NAD heeft ook aanbevolen dat ZenBusiness duidelijk het materiele verband bekendmaakt tussen ZenBusiness en de goedkeurende publicaties waarmee het een affiliate relatie heeft. De NAD merkte op dat ZenBusiness weliswaar vermeldt dat de aanbevelingen afkomstig zijn van haar “gelieerde partners”, maar dat consumenten mogelijk niet begrijpen wat “gelieerde partners” betekent.

Claim endorser “beveelt aan” ZenBusiness

De NAD stelde vast dat consumenten kunnen geloven dat een bepaalde endorser, die een beroemdheid en bekende ondernemer is, een expert is in het evalueren van bedrijfsvormingsdiensten zoals die worden aangeboden door ZenBusiness.

De NAD oordeelde dat ZenBusiness redelijk onderbouwde dat de “aanbevolen” aanbeveling gebaseerd was op de deskundige evaluatie van de diensten door de endorser, maar adviseerde om bij het gebruik van de aanbeveling duidelijk en opvallend melding te maken van de materiele band tussen de endorser en ZenBusiness.

Claim dat ZenBusiness “Formulieren in ongeveer 1 tot 2 dagen” opstelt

Tijdens de procedure wijzigde ZenBusiness de bewering “formulieren in ongeveer 1 tot 2 dagen” in de zin dat consumenten die hun Pro- en Premium-diensten gebruiken “binnen 1 tot 5 dagen een aanvraag indienen**”, met een begeleidend sterretje en informatie van vergelijkbare lettergrootte onder de bewering met de volgende tekst: “**Deze indieningstijden zijn gemiddelden en zijn inclusief onze verwerkingstijden en de doorlooptijden van de staatssecretaris, die per staat verschillen.

De NAD vond dat, hoewel de oorspronkelijke bewering niet werd ondersteund, de wijziging van de bewering in “indienen in 1 tot 5 dagen**” en de duidelijke en opvallende begeleidende vermelding duidelijk maken dat het vermelde tijdsbestek verwijst naar de indieningstijd en niet naar de oprichting van het bedrijf.

“Bespaar 43%” Claim

De ZenBusiness website heeft een pagina getiteld “ZenBusiness vs LegalZoom,” met een claim “Vergelijk en bespaar tot 43%”. Naast de tekst verscheen de gewraakte claim “Bespaar 43%” tussen de vermelde prijzen van LegalZoom Pro en ZenBusiness Pro. Een banner nodigt consumenten uit om “ZenBusiness en LegalZoom formatiediensten te vergelijken om te ontdekken hoe u tot $199 kunt besparen”, gevolgd door grafieken waarin de prijs van elk ZenBusiness servicepakket en de bijbehorende functies wordt vergeleken met de LegalZoom tegenhanger (Basic vs. Starter, Pro vs. Pro, Premium vs. Premium).

De NAD stelde vast dat de servicepakketten waarop de besparingsclaims zijn gebaseerd duidelijk zijn geidentificeerd en dat de vergelijkingen zijn gebaseerd op gelijkwaardige servicepakketten, maar dat de 43% (nu 29%) besparingsclaims die boven de banner en vergelijkingsgrafieken staan, niet duidelijk en opvallend de beperkte voorwaarden vermelden waaronder de gekwantificeerde besparingen worden gerealiseerd.

NAD beveelt ZenBusiness aan om in de nabijheid van de besparingsclaim van 29% duidelijk te vermelden dat de besparingen gebaseerd zijn op prijzen die de aankoop van optionele diensten en een jaar gebruik omvatten.

“Claim van “$0

NAD stelde vast dat de claim van “$0-Launch with ZenBusiness” redelijkerwijs een boodschap overbrengt aan consumenten dat zij geen kosten hoeven te maken om hun bedrijf op te zetten met behulp van ZenBusiness diensten. De NAD oordeelde dat de vermelding van ZenBusiness op een aparte webpagina waarin staat dat het geadverteerde aanbod van “$0” geen verplichte dossierkosten van de staat omvat, niet kan voorkomen dat een misleidende boodschap wordt overgebracht.

De NAD beval ZenBusiness aan om ofwel te stoppen met de bewering dat consumenten voor “$0” een bedrijf kunnen starten met ZenBusiness, ofwel haar reclame aan te passen om duidelijk en opvallend aan het begin, en in nauwe samenhang met de bewering, te vermelden dat consumenten nog steeds dossierkosten moeten betalen.

Tijdens de procedure stemde ZenBusiness ermee in om verschillende betwiste claims permanent te staken. Daarom heeft de NAD deze claims niet op hun merites beoordeeld en zal ze voor nalevingsdoeleinden behandelen alsof de NAD had aanbevolen ze te staken en ZenBusiness ermee had ingestemd ze na te leven.

In haar adverteerdersverklaring verklaarde ZenBusiness dat het “zal voldoen aan de aanbevelingen van de NAD en de toewijding van de NAD waardeert bij het beoordelen van de kwesties in deze uitdaging”, hoewel ZenBusiness het niet eens is met bepaalde aspecten van de beslissing van de NAD.

Alle samenvattingen van BBB National Programs beslissingen zijn te vinden in de bibliotheek met jurisprudentie. Voor de volledige tekst van de NAD, NARB en CARU beslissingen kunt u zich abonneren op het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geeffend.

Contact:
Jennie Rosenberg
Mediarelaties
BBB Nationale Programma\’s
[email protected]


iCrowdNewswire