header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Beschuldigingen van opeenvolgend seksueel misbruik tegen vooraanstaande infectieziektedokter in Nieuw Civiel Klachtrapport

Jan 9, 2024 11:29 AM ET

Op 12 december 2023 werd bij het Superior Court van Californie voor het graafschap Orange een civiele klacht ingediend tegen Dr. William Moore Thompson IV, arts voor infectieziekten in Newport Beach, CA. In de klacht beweert de eiser, geidentificeerd als John Doe J.S., dat Dr. Thompson een reeks seksuele aanrandingen heeft gepleegd onder het mom van medische behandeling.

Klager John Doe J.S. heeft een rechtszaak aangespannen waarin hij melding maakt van verontrustende incidenten van wangedrag die plaatsvonden tussen 2018 en 2023, toen hij medische zorg zocht voor het humaan immunodeficientievirus (HIV) bij Dr. Thompson. De eiser, die kwetsbaar en afhankelijk was van Dr. Thompson voor levensreddende zorg, beweert dat de arts het vertrouwen tussen een patient en een medische professional heeft geschonden.

De eiser beweert dat Dr. Thompson tijdens talrijke bezoeken aan de praktijk ongepast gedrag vertoonde, waaronder het uitvoeren van onderzoeken die de eiser als onnodig beschouwt. Door deze handelingen is de eiser getraumatiseerd en op zoek naar gerechtigheid.

Verontrustend genoeg is John Doe J.S. niet de enige persoon die zorgen heeft geuit over Dr. Thompson. Op 20 september 2023 werd Dr. Thompson gearresteerd in zijn medische praktijk in Newport Beach, Thompson, IV, M.D., Inc., op beschuldiging van zijn omgang met negen mannelijke patienten tussen 2016 en 2020. Deze arrestatie heeft de aandacht gevestigd op een patroon van vermeend wangedrag binnen de lokale medische gemeenschap.

In de aanklacht, opgesteld door de advocaten van Boucher LLP, worden meerdere aanklachten tegen Dr. Thompson ingediend, waaronder professioneel wangedrag, opzettelijk toebrengen van emotioneel leed, nalatigheid, seksuele intimidatie en gendergeweld. Deze ernstige aanklachten onderstrepen de ernst van het vermeende wangedrag en de impact ervan op het leven van de overlevenden van het misbruik.

De aanklacht benadrukt het belang van waakzaamheid en verantwoordingsplicht binnen de medische professie, om ervoor te zorgen dat degenen in vertrouwens- en gezagsposities worden gehouden aan de hoogste gedragsnormen. Het juridische proces zal zich nu ontvouwen wanneer de eiser verhaal zoekt voor de schade die hij zou hebben geleden door toedoen van Dr. Thompson.

De aanklacht benadrukt het belang van waakzaamheid en verantwoordelijkheid binnen de medische wereld, om ervoor te zorgen dat mensen in vertrouwens- en gezagsposities aan de hoogste gedragsnormen worden gehouden. Het juridische proces zal zich nu ontvouwen wanneer de eiser genoegdoening zoekt voor de schade die hij zou hebben geleden door toedoen van Dr. Thompson.

Voor meer informatie of vragen aan de media kunt u contact opnemen met:

Boucher LLP
Advocaat Alexander Gamez
818.340.5400
21600 W Oxnard Street Suite 600
Woodland Hills, CA 9136


iCrowdNewswire