header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


SEDA Experts breidt haar expertisepraktijk op het gebied van betalingen uit

Jan 9, 2024 11:27 AM ET

New York, NY, 5 januari 2023 – SEDA Experts LLC, een toonaangevend expertisebureau dat financiele expertisediensten van wereldklasse levert, kondigde vandaag aan dat Sameer Govil is toegetreden tot het bedrijf als Managing Director.

“We zijn verheugd om onze praktijk in betalingsverkeer uit te breiden met de toevoeging van Sameer Govil”, zegt Damiano Colnago, Managing Partner van SEDA Experts.

Sameer Govil heeft meer dan 30 jaar ervaring in betalingsnetwerkplatforms, opkomende oplossingen voor elektronische handel en consumentenbankieren in verschillende geografische gebieden. Tijdens zijn loopbaan heeft Sameer deel uitgemaakt van het executive leadership team van Visa en leiding gegeven aan gebieden die van groot strategisch en financieel belang waren voor het bedrijf. Hij heeft innovatieve digitale oplossingen geleverd in complexe regelgevende omgevingen en constructieve gesprekken gevoerd met centrale banken en industriegroepen over de hele wereld.

Tijdens zijn loopbaan bij Visa ontwikkelde hij groeistrategieen voor digitale grensoverschrijdende betalingen en een wereldwijde routekaart voor het vervangen van contant geld en het uitbreiden van digitale betalingen. Hij heeft ook mede leiding gegeven aan Visa\’s US debit merchant business pivot na de Durbin-regelgeving en de uitrol van EMV-chip, merchant aggregatie van betalingsfacilitators en initiatieven op het gebied van risico- en fraudebeperking.

De heer Govil leidde afspraken met brancheorganisaties (zat in het bestuur van ETA en MAG) en centrale banken om digitale betalingen te bevorderen en samen te werken aan de opbouw van een nationale betalingsinfrastructuur. Hij schreef en publiceerde ook beleidsdocumenten om de dialoog met regelgevers te bevorderen (Visa.com).

Daarnaast zette hij in 1994 het kantoor van Visa in Zuid-Azie op en leidde hij de vroege groeifase van het bedrijf. Hij heeft ook een diepgaande kennis van de infrastructuur van betalingsnetwerken en de operationele regelgeving met betrekking tot elektronische handel.

De heer Govil beheerde ook P&L voor Australie\’s toonaangevende co-brand issuing portfolio tijdens de RBA\’s interchange reduction regulation in 2001 en draaide een $400 miljoen omzet business om.

Hij werd geselecteerd als Fellow, Stanford Distinguished Careers Institute (DCI) in 2018 en genomineerd voor Stanford Director\’s College in 2019. Hij is gastdocent voor Stanford GSB Fintech-cursussen en heeft twee Amerikaanse octrooien op betaal& handelsmethoden.

Over SEDA Experts LLC

SEDA is een toonaangevend expertisebureau gespecialiseerd in financiele diensten. Wij ondersteunen internationale advocatenkantoren door het aanbieden van het hoogste niveau van expertise in de financiele sector en het bieden van toegang tot de meest invloedrijke leiders in de financiele dienstverlening. Wij bieden superieur onafhankelijk advies, gegevensanalyses, waardebepaling en elite expertiserapporten en getuigenisdiensten aan advocatenkantoren, toezichthouders en toonaangevende financiele instellingen.


iCrowdNewswire