header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Water Tower Research publiceert een eerste verslag over Standard Lithium Ltd., “Streven om binnenlandse lithiumleverancier te worden uit Arkansas Brine”.

Jan 9, 2024 9:10 AM ET

18 december 2023, ST. PETERSBURG, FL – Water Tower Research(www.watertowerresearch.com) heeft een Initiation of Coverage Report gepubliceerd over Standard Lithium Ltd. (TSXV: SLI) met de titel: “Striving to Become Domestic Lithium Supplier from Arkansas Brine”. (TSXV: SLI) getiteld, “Streven om binnenlandse lithiumleverancier te worden van Arkansas Brine”. Het rapport kan hier worden geraadpleegd.

Standard Lithium, een bijna-commercieel lithiumontwikkelingsbedrijf, is bezig met lithiumwinningsprojecten in Zuid-Arkansas en Oost-Texas, die het bedrijf zouden kunnen positioneren als een belangrijke binnenlandse lithiumleverancier. De projecten van SLI zullen lithium winnen uit pekel uit de Smackover Formation, die bekend staat als een van de hoogste lithiumconcentraties in Noord-Amerika. De Smackover Formatie produceert sinds de jaren 1920 olie & gas en sinds de jaren 1950 pekel.

Het fase 1A-project in Union County, Arkansas zal lithium winnen via een gepatenteerd proces voor directe lithiumextractie (DLE) dat sinds 2020 met succes wordt gebruikt in een demonstratiefabriek. Het project zal lithium winnen uit pekelwater dat wordt verwerkt uit een broomterugwinningsinstallatie die sinds 1957 produceert. Het project is gericht op de productie van gemiddeld 5.400 ton lithiumcarbonaat (Li2CO3) van batterijkwaliteit gedurende een economische levensduur van 25 jaar. In afwachting van een positieve definitieve investeringsbeslissing (FID) in 1H24, zou de commerciele lithiumproductie in 2026 kunnen beginnen.

Het South West Arkansas Project in Columbia en Lafayette Counties bevindt zich in de Smackover Formation met enkele van de hoogste geteste lithiumconcentraties in Noord-Amerika. De basisproductie is gericht op 30.000 ton lithiumhydroxidemonohydraat (LiOH-H2O) per jaar. In afwachting van een positieve FID zou de commerciele productie in 2027 kunnen beginnen. Op 25 oktober 2023 kondigde SLI positieve testresultaten aan van drie Smackover putten in Oost-Texas. De monsters gaven een gemiddeld lithiumgehalte aan van 644 mg/L, waaronder een monster van 806 mg/L, het hoogste bekende monster in Noord-Amerika. De pekel wees ook op hoge concentraties kalium en broom.

Een definitieve haalbaarheidsstudie (DFS) voor het Phase 1A Project van het bedrijf werd ingediend op 18 oktober 2023 en een voorlopige haalbaarheidsstudie (PFS) voor het South West Arkansas Project werd ingediend op 18 september 2023. Op basis van de schattingen in de twee studies hebben de projecten die SLI tot ontwikkeling brengt een gecombineerde NCW voor belastingen (8%) van ~US$5,3US$6,1 miljard op basis van een gemiddelde lithiumverkoopprijs van $30.000/ton. De cijfers voor beide projecten zijn exclusief de impact van nog te bepalen royalty\’s op mineralen. De economische resultaten van Fase 1A zijn ook afhankelijk van pekelvergoedingen waarover met LANXESS zal worden onderhandeld. De uiteindelijke vermogenswaarde voor de aandeelhouders van SLI zal afhangen van de uiteindelijke uitkomst van de resterende economische factoren die nog moeten worden bepaald, de financieringsalternatieven voor het project en de commerciele afnameovereenkomsten.

Over Water Tower Research

Water Tower Research moderniseert Investor Relations door middel van onderzoeksgedreven communicatie en Investor Engagement. Goed investeringsonderzoek begint met goede informatie. Bij WTR helpen we bedrijven en investeerders met elkaar in contact te komen door deskundige informatiestromen en strategieen te creeren die de basis vormen van een succesvol modern platform voor investeerdersrelaties. Onze analisten en kapitaalmarktprofessionals brengen tientallen jaren ongeevenaarde ervaring en inzicht op Wall Street naar een nieuwe digitale wereld van communicatie met en betrokkenheid van beleggers. Onze onderzoeks- en beleggerscontent wordt verspreid via traditionele onderzoeksaggregators zoals Bloomberg, FactSet, etc., eigen directe distributielijsten, sociale media, zoekmachines en onze website. Hierdoor heeft elke institutionele en particuliere belegger gelijke toegang tot ons hoogwaardige bedrijfsonderzoek. Het is onze missie om bedrijven te helpen hun IR-programma in eigen hand te nemen en beleggers proactief te bereiken, terwijl we beleggers een consistente stroom van kwaliteitsinformatie bieden om hen te helpen de bedrijven en sectoren van onze klanten te begrijpen, evenals de beleggingskansen die zij bieden.


iCrowdNewswire