header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


MEER DAN 1 MILJOEN DOLLAR DEFINITIEVE UITSPRAAK TEGEN NORWEGIAN CRUISE LINE WEGENS NALATIGHEID VAN TENDEROPERATOR

Jan 16, 2024 9:54 AM ET

Op 25 oktober 2019 bracht een Norwegian Cruise Line (NCL) tender meer dan 200 NCL passagiers van de pier in Cannes, Frankrijk naar het NCL Epic cruiseschip. De tender was de laatste die die dag passagiers vervoerde en was meer dan 30 minuten te laat. Het cruiseschip was al voor anker gegaan. De tender trok snel op naar het cruiseschip en vertraagde of stopte abrupt vlak voordat hij bij het schip kwam. De tender begon in zijn eigen kielzog te stampen. Toen draaide de tender 90 graden en begon heen en weer te rollen. Het bemanningslid van NCL dat de tender bediende, waarschuwde de passagiers niet dat de tender het schip naderde, dat de tender tegen het cruiseschip zou botsen of dat de passagiers zich schrap moesten zetten voor woelig water of een botsing. Bijgevolg werd NCL passagier Vivian Ruggeri heen en weer geslingerd en strekte haar arm uit en hield zich met haar rechterarm vast aan een aangrenzende bank “voor haar leven”. Dat veroorzaakte een scheur in haar rotator cuff in haar schouder. Ruggeri onderging 2 operaties, een reparatie van de rotator cuff en maanden later een schoudervervanging. De behandeling omvatte 99 bezoeken aan de fysiotherapie en 27 doktersbezoeken. Ruggeri had een operatie aan diezelfde schouder voor een scheur in 2017, ongeveer 12 jaar voor deze blessure.

De cruise deed geen Amerikaanse haven aan en dus zou het Verdrag van Athene, indien van toepassing, de schade beperken tot ongeveer $500.000. Na een proces van 8 dagen voor de federale rechter Darren Gayles in Miami vernietigde de rechtbank het Verdrag van Athene in het NCL-passagiersticket dat op dat moment werd gebruikt, op grond van het feit dat de taal van het ticket in verschillende opzichten misleidend was en niet alle documenten met betrekking tot het Verdrag van Athene bevatte.

Resultaat: Eindvonnis voor eiser ingegaan op 18 december 2023, in het bedrag van $ 1.016.770,54.

Bron: https://www.hickeylawfirm.com/blog/hickey-law-firm-secures-over-1-million-for-cruise-ship-injury-victim/

RAADSLIEDEN VOOR DE EISER:

John H. (Jack) Hickey en Lisa Goodman van Hickey Law Firm, Miami, Florida.

RAADSLIEDEN VOOR DE GEDAAGDE:

Richard McAlpin en Matthew Street van McAlpin, Tanner & Marcotte, Miami, Florida.


iCrowdNewswire