header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Net uitgebracht: Enterval Analytics, LLC© rapport over particuliere studieleningen benadrukt stabiele trends in terugbetalingen en toegenomen aantal nieuwe leningen

Jan 16, 2024 12:00 PM ET

16 januari 2024 – Enterval Analytics, LLC, een toonaangevend bedrijf voor het analyseren van studentenleningen, heeft de 21e editie van het halfjaarlijkse Private Student Loan Report (“Rapport”) uitgebracht. De nieuwste editie biedt belangrijke inzichten in de markt voor particuliere studentenleningen en bevat gegevens van veertien particuliere kredietverstrekkers, die samen goed zijn voor ongeveer 66% van de uitstaande particuliere studentenleningen in de Verenigde Staten.

De particuliere studentenleningen die in het academisch jaar 2022-23 werden verstrekt door de bijdragers aan het rapport, stegen met 6,70% j-o-j tot $10,03 miljard. Voor de laatste gerapporteerde prestatiegegevens, vanaf het derde kwartaal van 2023, is het jaarlijkse bruto afboekingspercentage 2,71% van de leningen in aflossing en bleef het gebruik van uitstel van betaling laag op 1,35%. Vroegtijdige betalingsachterstanden stegen licht tot 3,21%, terwijl laattijdige betalingsachterstanden zich op 1,47% bevinden.

“De markt voor particuliere studentenleningen bleef het goed doen nu studenten en gezinnen zich voorbereidden op de hervatting van hun betalingen voor federale studentenleningen in het vierde kwartaal”, zegt John Falb, CEO van Enterval Analytics. “De lichte stijging van het aantal vroegtijdige wanbetalingen was niet onverwacht gezien de bredere macro-economische omgeving. Het is bemoedigend dat deze cijfers laag blijven, dat de incasso\’s stabiel blijven en dat er verstandig gebruik wordt gemaakt van betalingsuitstel. Zoals altijd zullen we de prestaties van kredietnemers in de gaten houden.”

Prive-studieleningen van Report contributors worden niet alleen volledig getoetst op kredietwaardigheid en terugbetalingsvermogen, maar zijn ook schoolgecertificeerd en 93% van de leningen voor studenten is medeondertekend. Het totale uitstaande saldo voor prive-studieleningen in het rapport was $ 130,28 miljard, met 74,32% van de leningen in afbetalingsstatus vanaf Q3 2023. Op basis van de meest recente beschikbare gegevens over federale studieleningen, bestaat ongeveer 7,52% van de totale uitstaande studieleningen vanaf Q3 2023 uit particuliere studieleningen. Leningen voor studenten waren goed voor 89,12% en leningen voor afgestudeerden voor 10,88% van de uitstaande saldi van particuliere studentenleningen in handen van bijdragers aan het rapport.

Het tweejaarlijkse rapport bevat doorlopende bijdragen van de vijf grootste verstrekkers en houders van studieleningen: Citizens Bank, N.A., Discover Bank, Navient, PNC Bank, N.A., en Sallie Mae Bank. Daarnaast bevat het rapport gegevens van negen andere studieleningverstrekkers. In totaal vertegenwoordigen deze contribuanten de overgrote meerderheid van de verstrekkingen van studentenleningen en een meerderheid van de uitstaande particuliere studentenleningen in de VS.

Het volledige rapport over particuliere studieleningen is te downloaden op https://www.enterval.com/#reports

Over Enterval Analytics, LLC.

Enterval Analytics werd opgericht om toonaangevend onderzoek, hulpmiddelen en inzichten te bieden voor de markt van particuliere studentenleningen. Voorheen werd het rapport over particuliere studentenleningen gepubliceerd door MeasureOne. In 2021 verwierf Enterval bepaalde rapportagemiddelen van MeasureOne en nam het de leiding bij het creeren van dit rapport.

Enterval heeft een toegewijd team van doorgewinterde professionals, met gespecialiseerde ervaring in data-analyse, financien, portefeuillebeheer van studentenleningen, hoger onderwijsbeleid, publieke en overheidsrelaties – Enterval is uniek gepositioneerd voor het leveren van rapportage en software tool oplossingen gericht op het hoger onderwijs. Ga voor meer informatie over Enterval naar www.enterval.com.


iCrowdNewswire