header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Telezorg: De kloof dichten in de toegang tot gezondheidszorg op het platteland

Jan 18, 2024 12:16 PM ET

Toegang hebben tot betrouwbare gezondheidszorg is essentieel voor het behouden van een goede gezondheid en het omgaan met ziekten. Veel bewoners van plattelandsgebieden hebben echter te maken met unieke toegangsbarrieres, zoals lange reistijden, beperkte toegang tot vervoer en de kosten die gepaard gaan met reizen.

Er zijn ook uitdagingen bij het werven en behouden van zorgprofessionals in plattelandsgemeenschappen, wat in sommige gebieden resulteert in een tekort aan arbeidskrachten.1 Telehealth en virtuele zorgtechnologieen kunnen helpen om veel van deze problemen op te lossen.

Wat is telegezondheidszorg?

Telegezondheidszorg is de term die wordt gebruikt om de technologieen te beschrijven die mensen en hun zorgverleners met elkaar verbinden wanneer ze niet in dezelfde fysieke ruimte kunnen samenkomen. Hoewel telegezondheidszorg de laatste tien jaar aan populariteit heeft gewonnen, en vooral tijdens de COVID-19 pandemie, wordt het al meer dan 30 jaar gebruikt.2

Hoe wordt telegezondheidszorg gebruikt?

Hoewel telezorg niet geschikt is voor levensbedreigende situaties, kan het op verschillende manieren worden gebruikt om patienten in landelijke gebieden te ondersteunen. Patienten kunnen met hun arts overleggen, informatie over behandelingen krijgen of hun recepten regelen via virtuele bezoeken per telefoon of videoconferenties.

Wat zijn de voordelen van telezorg in de gezondheidszorg op het platteland?

Enkele voordelen van telezorg voor mensen die in landelijke of moeilijk toegankelijke gebieden wonen zijn

Betere toegang tot gezondheidszorg

Voor patienten in landelijke gebieden, maar ook voor oudere patienten en patienten met mobiliteitsproblemen, kan telegezondheidszorg de toegang tot gezondheidszorg verbeteren door de reiskosten te verminderen die gepaard gaan met traditionele medische afspraken.

Beperkte blootstelling aan ziekten

Tijdens de pandemie heeft het gebruik van telegezondheidszorg geholpen om de blootstelling van patienten en personeel aan COVID-19 te verlagen.3 Voor ouderen en mensen met immunodeficientie kan een afspraak via telegezondheidszorg een reis naar een drukke wachtkamer of spoedeisende hulp, waar het risico op blootstelling aan ziektekiemen bestaat, voorkomen.

Kortere reistijd

Volgens een onderzoek van UC Davis Health heeft telehealth patienten bijna 53,7 miljoen reiskilometers bespaard.4 Het onderzoek rapporteerde ook dat er 42 letselongevallen en 0,7 dodelijke slachtoffers werden voorkomen dankzij het gebruik van telehealth. Als bijkomend voordeel ontdekten onderzoekers dat telegezondheidszorg een veilige en kosteneffectieve manier is om klimaatverandering tegen te gaan.

Lagere reiskosten

Sommige patienten op het platteland wonen ver weg van een gezondheidscentrum of medisch specialist. Als ze regelmatig een medische behandeling nodig hebben, kunnen de reiskosten snel oplopen.

Telezorg kan helpen om een deel van de reiskosten, zoals brandstof, taxikosten en parkeerkosten, te elimineren. De kosten van een telegezondheidsafspraak zijn vaak goedkoper dan een bezoek aan een kliniek of een prijzig bezoek aan de eerste hulp.

Verbeterde gezondheidsvaardigheden

Gezondheidsgeletterdheid is het vermogen om informatie te ontvangen, te begrijpen en te gebruiken om een goede gezondheid te behouden.5 Patienten met een hogere gezondheidsgeletterdheid hebben meer kans om een actieve rol te spelen en betere beslissingen te nemen over hun gezondheid. Een hogere gezondheidsvaardigheid wordt ook in verband gebracht met minder vermijdbare ziekenhuisopnames, bezoeken aan de eerste hulp en heropnames in ziekenhuizen.6

Telegezondheidszorg kan ook helpen bij de educatie van patienten door de fysieke barrieres van de gezondheidszorg in landelijke gebieden te verlagen, waardoor het gemakkelijker wordt om meer te weten te komen over hun aandoeningen.

Gaat u telegezondheidszorg gebruiken om de kloof te overbruggen?

Als u in een landelijke of achtergestelde gemeenschap woont, kan telegezondheidszorg uw toegang tot hoogwaardige gezondheidszorg mogelijk verbeteren. De voordelen van telezorg gaan verder dan gemak en kostenbesparing. Studies hebben aangetoond dat klanten tevreden zijn over de ondersteuning die ze krijgen van telezorgdiensten.1

Als u telegezondheidszorg overweegt, wat houdt u dan tegen? Probeer het eens en ervaar zelf de voordelen van telegezondheidszorg.

Referenties

  1. Amerikaanse vereniging voor telegeneeskunde (ATA). Telehealth: De zorg van de 21e eeuw. Geraadpleegd op 15 september 2023.
  2. Rural Health Information Hub. “Toegang tot gezondheidszorg in plattelandsgemeenschappen.” Geraadpleegd op 15 september 2023.
  3. Tijdschrift voor gezondheid van adolescenten. “COVID-19 en Telehealth.” Geraadpleegd op 15 september 2023.
  4. Telegeneeskunde en e-gezondheid. “Milieu-impact van ambulante telehealth gebruikt door universitair gezondheidssysteem tijdens COVID-19.” Geraadpleegd op 15 september 2023.
  5. Centers for Disease Control and Prevention (CDC). “Begrijpen van gezondheidsvaardigheden.” Geraadpleegd op 15 september 2023.
  6. United Health Group. “Het verbeteren van gezondheidsvaardigheden kan bijna 1 miljoen ziekenhuisbezoeken voorkomen en meer dan 25 miljard dollar per jaar besparen.” Geraadpleegd op 15 september 2023.

iCrowdNewswire