header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Edward Baker sluit zich aan bij de ESG Getuigenverklaringspraktijk van SEDA Expert

Jan 22, 2024 11:42 AM ET

New York, NY, 19 januari 2024 – SEDA Experts LLC, een toonaangevend expertisebureau dat financiele expertisediensten van wereldklasse levert, kondigde vandaag aan dat Edward Baker is toegetreden tot het bedrijf als Managing Director.

“We zijn verheugd om onze ESG-praktijk uit te breiden met de toevoeging van Edward Baker”, zegt Damiano Colnago, Managing Partner van SEDA Experts.

Edward Baker heeft een meer dan 40 jaar lange carriere in investment management, met een focus op ESG-beleggen, kwantitatief beleggen en corporate governance. Momenteel is hij adviseur van Tipping Frontier, een bedrijf dat modellen maakt voor klimaatverandering en extreme risico\’s. Het is hun missie om bedrijven en overheden te helpen bij het beoordelen van de potentiele risico\’s en kosten van zowel de directe als indirecte gevolgen van extreme risico\’s, met name klimaatgerelateerde risico\’s.

Baker\’s ervaring in kwantitatieve modellering omvat het leiden van het onderzoeksteam als Executive Chairman van het valuta hedgefonds The Cambridge Strategy (later Mesirow Financial, dat het bedrijf overnam via een lift out), waar het investeringsproces was gebaseerd op een diverse set kwantitatieve modellen. Naast zijn rol als senior manager was hij verantwoordelijk voor het eerste onderzoek in de sector dat een verband aantoonde tussen wisselkoersbewegingen en ESG-factoren.

Daarvoor was hij Chief Investment Officer van Emerging Markets Growth Equities bij Alliance Bernstein in Londen, waar hij in 1995 in dienst trad, het toenmalige Alliance Capital. Tijdens zijn periode bij Alliance was hij CIO van hun Emerging Markets Growth Equity-activiteiten en CEO van hun kantoor in Londen. Hij was een pionier op het gebied van de ontwikkeling van een van de eerste modellen voor corporate governance in opkomende markten in de sector en het AUM van de strategie op basis van dit model bereikte een capaciteit van $ 10 miljard in AUM\’s op het moment van zijn vertrek.

De heer Baker begon zijn beleggingscarriere bij Barra Inc. Barra is een pionier op het gebied van modellering en technologie voor risicobeheer en ontwikkelde de eerste fundamentele aandelenmodellen met meerdere factoren in de financiele sector.

Hij is actief geweest bij brancheorganisaties en andere non-profitorganisaties en was voorzitter van de werkgroep Corporate Governance en Transparantie van het Institute of International Finance, waar hij verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van een Corporate Governance Code voor landen met opkomende markten. Samen met het Investments & Wealth Institute richtte hij in 1998 het Journal of Investment Consulting op als hoofdredacteur en is hij nog steeds lid van de redactionele adviesraad. Als erkenning voor zijn langdurige bijdrage aan de vermogensbeheerbranche ontving hij in 2023 de Investments & Wealth Institute Investment Consulting Impact Award. Hij is al meer dan 15 jaar trustee van het Simons Laufer Mathematical Sciences Institute.

De heer Baker behaalde een MS-graad in wiskunde aan de Universiteit van Californie, Berkeley, waar hij een Regents Fellow was, en doorliep vervolgens de PhD-programma\’s aan UC Berkeley in zowel wiskunde als financien, waar hij een ABD in wiskunde behaalde. In de loop van zijn carriere heeft hij een opmerkelijke reeks onderzoekspapers gepubliceerd in vakbladen, met de nadruk op corporate governance, ESG-gerelateerde en andere risicomanagementonderwerpen.

Over SEDA Experts LLC

SEDA is een toonaangevend expertisebureau gespecialiseerd in financiele dienstverlening. Wij ondersteunen internationale advocatenkantoren door het aanbieden van het hoogste niveau van expertise in de financiele sector en het bieden van toegang tot de meest invloedrijke leiders in de financiele dienstverlening. Wij bieden superieur onafhankelijk advies, gegevensanalyses, waardebepaling en elite expertiserapporten en getuigenisdiensten aan advocatenkantoren, toezichthouders en toonaangevende financiele instellingen.


iCrowdNewswire