header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Enorme nieuwe uitspraak over verzekeringen: Hooggerechtshof van Oregon staat claims wegens “kwade trouw” toe. “Een totale spelbreker voor burgers in Oregon!”

Jan 22, 2024 11:40 AM ET

Advocatenkantoor Spooner Staggs wisselt van kant en vertegenwoordigt nu benadeelde eisers

Portland/Salem, OR – In een baanbrekende beslissing heeft het Hooggerechtshof van Oregon de wet op kwade trouw bij verzekeringsdekking in de staat uitgebreid, waardoor het mogelijk is om verzekeringsclaims wegens kwade trouw tegen verzekeraars in te dienen. Deze ontwikkeling markeert een belangrijke verschuiving in het juridische landschap van Oregon.

De baanbrekende zaak Moody v. Oregon Community Credit Union and Federal Insurance Company heeft de weg vrijgemaakt voor first-party kwade trouw verzekeringsclaims, waardoor polishouders en aanvullende verzekerden schadevergoeding kunnen eisen voor emotioneel leed, naast verzekeringsuitkeringen en mogelijke advocaatkosten.

Tyler Staggs, senior partner bij het advocatenkantoor Spooner Staggs, gaf commentaar op de verschuiving:“We waren nauw betrokken bij rechtszaken over kwade trouw in verzekeringszaken in Oregon, dus we zijn experts op dit gebied. De uitdaging is dat de industrie is verschoven van hardwerkende menselijke experts die het juiste proberen te doen. Nu worden betalingsbeslissingen genomen door kunstmatige intelligentie [AI] en algoritmen. De menselijkheid is uit het proces gehaald. Spooner Staggs, ooit bekend als pleitbezorger van verdedigingsargumenten voor de verzekeringsindustrie (ze dienden de amicus brief in Moody in voor de verzekeringsindustrie!), is nu veranderd in het vertegenwoordigen van benadeelde eisers die op zoek zijn naar gerechtigheid onder dit krachtige nieuwe precedent.

“Deze nieuwe beslissing van het Hooggerechtshof van Oregon erkent de behoefte aan meer verantwoordelijkheid in de verzekeringsindustrie. Ons kantoor zet zich nu volledig in voor de rechten van benadeelde eisers en brengt onze expertise in om ervoor te zorgen dat verzekeringsmaatschappijen te goeder trouw handelen en hun verplichtingen tegenover polishouders nakomen. Dit is een krachtig nieuw instrument dat letselschadebedrijven kunnen gebruiken om dit te bereiken.”

De zaak Moody (volledige opinie : https://bit.ly/48QvRtI) kwam voort uit een klein geschil over een dood door ongeval claim en een levensverzekeringspolis van $3.000. De verzekeraar weigerde in eerste instantie dekking, wat leidde tot een schadeclaim. De verzekeraar weigerde in eerste instantie dekking, wat leidde tot een juridisch gevecht waarbij de eiser contractbreuk en “nalatigheid op zich” aanvoerde. Het Hof van Beroep van Oregon oordeelde, in afwijking van lang bestaande precedenten, in het voordeel van de polishouder en stond toe dat nalatigheid per se werd gevorderd op basis van overtredingen van de regelgeving van Oregon inzake schadebehandeling.

Staggs vervolgde: “Deze beslissing is een game-changer voor de inwoners van Oregon. Het biedt een cruciaal handhavingsinstrument dat letselschadebedrijven kunnen gebruiken om verzekeringsmaatschappijen verantwoordelijk te houden voor hun acties tijdens het claimproces. De verschuiving van een focus op statistieken naar een menselijke benadering is essentieel, vooral in een tijdperk dat gedomineerd wordt door kunstmatige intelligentie en algoritmen.” Het advocatenkantoor Spooner Staggs (toen nog “Spooner & Much”) diende de brief in voor amici curiae American Property Casualty Insurance Association en National Association of Mutual Insurance Companies.

Over het kantoor: Het gloednieuwe advocatenkantoor “Spooner Staggs” is het gereconfigureerde “Spooner & Much P.C.” dat het toonaangevende advocatenkantoor in Oregon was voor de verdediging van verzekeringen. Spooner Staggs vertegenwoordigt actief ernstig gewonde clienten in verzekeringsclaims wegens kwade trouw en maakt gebruik van haar diepgaande kennis van de verzekeringsindustrie om gerechtigheid te garanderen voor degenen die hebben geleden als gevolg van onjuist gedrag van verzekeraars.

Voor meer informatie over deze historische beslissing of om een afspraak te maken voor een interview met Tyler Staggs, kunt u Tyler bellen, sms\’en of e-mailen op (503) 880-6032 of [email protected].

Contactgegevens
Tyler Staggs,
Spooner Staggs
(503) 880-6032
[email protected]


iCrowdNewswire