header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Focus Consumer Healthcare gaat in beroep tegen de aanbeveling van de National Advertising Division om bepaalde claims van Pamprin Botanicals te schrappen

Jan 22, 2024 11:00 AM ET

New York, NY – 22 januari 2024 – In een rechtszaak aangespannen door Bayer Consumer Health, heeft de National Advertising Division van BBB National Programs aanbevolen dat Focus Consumer Healthcare bepaalde claims voor haar voedingssupplement Pamprin Botanicals voor verlichting van premenstrueel syndroom (PMS) symptomen moet intrekken, waaronder:

  • Alle “klinisch getest”, “wetenschappelijk getest”, “stemmingsondersteuning”, “kalmeren PMS-symptomen”, “verlichten krampen, opgeblazen gevoel en humeurigheid” en helpen consumenten “een betere menstruatie te ervaren” claims; en
  • Uitdrukkelijke en impliciete ingrediëntenclaims voor ashwagandha, magnesium, vitamine B6, kurkuma en kuisboom.

 

De National Advertising Division (NAD) heeft Focus ook aanbevolen om verschillende expliciete en impliciete claims te wijzigen dat Pamprin Botanicals natuurlijk is. Ten aanzien van de naam Pamprin Botanicals en de “tried and trusted” claim van Pamprin Botanicals concludeerde de NAD dat aanpassing niet nodig was.

“Klinisch getest\’ en andere gezondheidsclaims

Ter ondersteuning van zijn “klinisch getest” en gezondheidsgerelateerde productclaims beriep de adverteerder zich op de resultaten van een klinische studie waarbij Pamprin vrij verkrijgbare (OTC) producten en Pamprin Botanicals werden gebruikt om de ernst van veel voorkomende symptomen van de menstruatiecyclus te verminderen.

De National Advertising Division (NAD) stelde vast dat het onderzoek een aantal belangrijke gebreken vertoonde, waardoor het onvoldoende betrouwbaar was om een redelijke basis te bieden voor de beweringen van Pamprin Botanical over de vestiging en de gezondheid.

Daarom beval de NAD Focus aan om te stoppen met alle “klinisch getest”, “wetenschappelijk getest”, “stemmingsondersteuning”, “kalmeren PMS-symptomen”, “verlichten krampen, een opgeblazen gevoel en humeurigheid” en helpen consumenten “een betere menstruatie te ervaren” claims.

Claims over ingrediënten

Bayer vocht vijf claims aan die te vinden waren op de verpakking van de producten van Pamprin Botanicals, op de website en in advertenties op tegels van Amazon, waarin specifieke ingrediënten en de voordelen daarvan voor de consument werden genoemd.

De National Advertising Division (NAD) was van mening dat de studies die door Focus waren ingediend ter ondersteuning van deze claims niet goed op elkaar aansloten. Daarom beval de NAD Focus aan om te stoppen:

  • “Ashwagandha – een kalmerende invloed” evenals de impliciete claim dat de ashwagandha in Pamprin Botanicals PMS-gerelateerde stemmingswisselingen vermindert.
  • “Magnesium – menstruatiepijn, nope” en dat Magnesium “werkt tegen menstruatiepijn” evenals de impliciete claim dat magnesium in Pamprin Botanicals de pijn die gepaard gaat met PMS vermindert.
  • “Vitamine B6 – pms minder, chill meer” evenals de impliciete claim dat de vitamine B6 in Pamprin Botanicals alle PMS-symptomen vermindert, inclusief stemmingswisselingen.
  • “Kurkuma – kramp pijn & puff” en “helpt krampen en wallen” evenals de impliciete claim dat de kurkuma in Pamprin Botanicals PMS-gerelateerde pijn en een opgeblazen gevoel vermindert.
  • “Chasteberry – voor een betere menstruatie” claims evenals de impliciete claim dat de chasteberry in Pamprin Botanicals PMS symptomen vermindert.

 

“Natuurlijk” en aanverwante claims

De National Advertising Division (NAD) heeft vastgesteld dat een boodschap die redelijkerwijs wordt overgebracht door de “natuurlijk-goed-voor-je-ingrediënten”-claim van Focus is dat de vermelde ingrediënten natuurlijk zijn. Bij gebrek aan bewijs dat deze boodschap ondersteunt, heeft de NAD Focus aanbevolen haar reclame te wijzigen om de claim te verwijderen en te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat de actieve ingrediënten van Pamprin Botanicals volledig natuurlijk zijn.

De NAD concludeerde dat de naam Pamprin Botanicals niet hoefde te worden aangepast, gezien het gebrek aan bewijs voor verwarring bij de consument en de conclusie van de NAD dat “botanical” geen expliciet onjuiste claim is.

NAD oordeelde dat een boodschap die redelijkerwijs wordt overgebracht door een producttegel op Amazon met de tekst “all the good stuff, none of the bad” en waarin zes eigenschappen van Pamprin Botanicals worden aangeprezen (d.w.z. “glutenvrij”) is dat deze eigenschappen de “good stuff” zijn en dat alle producten die niet vrij zijn van deze eigenschappen “slecht” of ongezond zijn. NAD heeft Focus aanbevolen de claim aan te passen om te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat concurrerende producten ingrediënten bevatten die onveilig of ongezond zijn.

“Beproefd en vertrouwd

De National Advertising Division (NAD) stelde vast dat, in de context, de “beproefd en vertrouwd” claim die verscheen op de Amazon producttegel verwijst naar de geschiedenis van Pamprin en dat aanpassing niet nodig was.

Claims dat de producten van Pamprin samenwerken

De National Advertising Division (NAD) stelde vast dat de boodschap die redelijkerwijs werd overgebracht door de Amazon-productbeschrijving en -tegels is dat Pamprin Botanicals en Pamprin OTC-producten samenwerken om superieure verlichting te bieden voor PMS-symptomen. Aangezien de NAD van mening was dat het onderzoek niet voldeed aan de norm voor competent en betrouwbaar wetenschappelijk bewijs, concludeerde zij dat Focus geen betrouwbare onderbouwing heeft gegeven voor deze impliciete claim. Daarom heeft de NAD Focus aanbevolen haar reclame-uitingen aan te passen om een dergelijke boodschap te vermijden.

In haar adverteerdersverklaring verklaarde Focus dat zij in beroep zal gaan tegen de beslissing van de NAD omdat zij van mening is dat deze “ten onrechte gebaseerd is op een rigide onderbouwingsnorm die van toepassing is op geneesmiddelen op recept … die niet de norm is en ook nooit is geweest voor claims over voedingssupplementen”.

In beroep gaan tegen NAD-beslissingen kan bij de National Advertising Review Board (NARB), het beroepsorgaan van BBB National Programs voor waarheidsgetrouwe reclame.

Alle samenvattingen van BBB National Programs uitspraken zijn te vinden in de bibliotheek met uitspraken. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kun je je abonneren op het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creëren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechtingsdiensten, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. De National Advertising Division beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geëffend.

Contactgegevens:

Name: Jennie Rosenberg
Email: [email protected]
Job Title: Media Relations