header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoe telegeneeskunde de gezondheidszorg toegankelijker maakt

Jan 22, 2024 11:02 AM ET

Telegeneeskunde, ook wel telegezondheidszorg genoemd, geeft patienten toegang tot zorg van hun zorgverleners zonder dat ze een kliniek of ziekenhuis hoeven te bezoeken. Een afspraak via telegeneeskunde wordt meestal gemaakt via een videoconferentie met behulp van een computer of mobiel apparaat met internettoegang. Patienten kunnen ook de mogelijkheid hebben om telefonisch met hun zorgverlener te spreken.

Telegeneeskunde kan ook patientbewaking op afstand omvatten. Dit stelt artsen in staat om apparaten zoals een bloeddrukmeter of thermometer te monitoren om uw vitale functies thuis te meten. Uw resultaten kunnen dan virtueel worden gedeeld met uw arts.

Wat voor soort zorg kan ik krijgen via telegeneeskunde?

Met behulp van telegeneeskunde kunt u een afspraak maken voor een gesprek met een zorgprofessional om vele redenen, waaronder:

  • Lab- of rontgenresultaten bekijken
  • Recepten beheren
  • Een huidaandoening behandelen
  • Spoedeisende zorg zoals griep of hoesten
  • Telegezondheidszorg voor UTI\’s (urineweginfectie)

Hoe telegeneeskunde de toegankelijkheid van de gezondheidszorg verbetert

Studies hebben aangetoond dat telegeneeskunde heeft geleid tot een betere toegang tot zorg. Het heeft ook soortgelijke, en in sommige gevallen betere, gezondheidsresultaten laten zien in vergelijking met traditionele zorgmodellen.1 Telegeneeskunde kan de toegankelijkheid van de gezondheidszorg voor patienten helpen verbeteren door:

De behoefte aan vervoer te verminderen

Voor veel mensen betekent een gebrek aan betrouwbaar vervoer dat ze geen toegang hebben tot de medische zorg die ze nodig hebben. Door gebruik te maken van telegeneeskunde kunnen patienten toegang krijgen tot de zorg die ze nodig hebben en de geografische afstand en kosten die gepaard gaan met persoonlijke zorgafspraken overbruggen.

Beschikbare diensten vergroten

Onderzoekers voorspellen dat er een groeiend tekort aan artsen zal zijn met een geschat verlies tussen 54.100 en 139.000 in het jaar 2033.2 Dit betekent dat er waarschijnlijk meer vraag dan aanbod zal zijn, vooral in landelijke gebieden waar nu al een tekort aan artsen is.1 Telegeneeskunde kan mensen in landelijke en afgelegen gebieden helpen toegang te krijgen tot zorgverleners die mogelijk niet beschikbaar zijn binnen hun gemeenschap.

Tijdige toegang tot zorg

In plaats van een lange afstand af te leggen om lange tijd in een wachtkamer of op de spoedeisende hulp te zitten, kan telegeneeskunde helpen de wachttijd voor zorg te verkorten. Verschillende gezondheidstoestanden vereisen verschillende zorgniveaus. Mogelijk levensbedreigende problemen moeten niet worden behandeld met telegeneeskunde.

Het comfort van de patient verbeteren

Oudere patienten en patienten met mobiliteitsproblemen kunnen het moeilijk of zelfs pijnlijk vinden om naar een medische afspraak te reizen. Ook immuungecompromitteerde patienten willen misschien voorkomen dat ze in een drukke wachtkamer van een kliniek zitten waar ze aan infecties kunnen worden blootgesteld.

Wilt u telegeneeskunde gebruiken?

Als u het in het verleden moeilijk vond om toegang te krijgen tot gezondheidszorg, zult u in de toekomst dan gebruik maken van telegeneeskunde om medische zorg te krijgen? Hoewel er bepaalde gezondheidsaandoeningen zijn waarvoor een bezoek aan de spoedeisende hulp of een dokterspraktijk nodig is, kan telegeneeskunde gemakkelijk toegang bieden tot een verscheidenheid aan behandelingen.

Referenties

  1. Jaaroverzicht volksgezondheid. Betere toegang tot zorg: telegeneeskunde in alle medische domeinen. Geraadpleegd op 24 september 2023.
  2. Vereniging van Amerikaanse medische hogescholen. De complexiteit van vraag en aanbod van artsen: Prognoses van 2018 tot 2033. Geraadpleegd op 24 september 2023.

iCrowdNewswire