header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


SEDA Experts breidt haar expertisepraktijk voor grondstoffenbemonstering en -analyse uit

Jan 23, 2024 1:53 PM ET

New York, NY, 22 januari 2024 – SEDA Experts LLC, een toonaangevend expertisebureau dat financiele expertisediensten van wereldklasse levert, kondigde vandaag aan dat William I. Murphy is toegetreden tot het bedrijf als Managing Director.

“We zijn verheugd dat we onze praktijk in grondstoffenbemonstering en -analyse kunnen uitbreiden met William Murphy,” zegt Damiano Colnago, Managing Partner van SEDA Experts.
William Murphy is een Senior Executive met meer dan 15 jaar ervaring in wereldwijde transporten van steenkool, cokes en ijzererts en 10 jaar ervaring in het beheer van steenkoolstromen, transport en schepen. Hij is ervaren in steenkool & cokesmenger, zowel fysiek als op papier en een specialist in kwaliteitsrisicobeoordeling en scheepsrisicobeheer van laadhaven tot loshaven.
Sinds 2019 is Murphy directeur van Industrial Carbon Products (ICP) in Pleasant Grove, AL. Hij speelde een belangrijke rol bij het opzetten en beheren van een mijnbouwbedrijf op een terrein van ~ 160 hectare met een afzetting van 25 miljoen ton. Deze grondstofrijke locatie, rijk aan cokes, steenkool en diverse legeringen, is cruciaal geweest voor het succes van ICP onder Murphy\’s strategische leiding.
Onder Murphy\’s leiding is ICP een vooraanstaande producent geworden van charge-, tap-, trim-, pollepel- en injectiekoolstofproducten. Het bedrijf biedt ingewikkelde mengsels van wel zeven verschillende materialen, waarbij de prijs en verkoopbaarheid worden beinvloed door factoren als vochtgehalte, grootte, dichtheid, aschemie, zwavel, koolstofgehalte en verpakking. Murphy\’s effectieve controle van de monstername/analytische kwaliteitsinputs, materiaalverwerking, fysieke mengpraktijken en procescontrole heeft een grote rol gespeeld in het succes van het bedrijf.
Voordat Murphy bij ICP in dienst trad, bekleedde hij van 2013 tot 2019 een leidinggevende functie bij Trafigura AG in Geneve, Zwitserland, waar hij betrokken was bij alle producten die worden gebruikt bij de staalproductie (steenkool, cokes en ijzererts). Als WSM Manager – Americas, gevestigd in Stamford, CT, hield hij toezicht op het transport, het mengen, de aankoop, de handel en de verkoop van steenkool en coke voor het westen. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor alle inkomende en uitgaande ijzererts materiaalstromen en verzendingen voor hun Puerto Sudeste terminal in Brazilie die via hun dochteronderneming Impala opereerde. Zijn verantwoordelijkheden strekten zich uit tot het beheer van contractbeoordeling en -goedkeuring, naleving, productkwaliteit, financien, inkoop en kolenoperaties op meerdere locaties, waaronder terminals in Noord- en Zuid-Amerika. William heeft meer dan 15 jaar ervaring met het opstellen van contracten, kwaliteit/mijnkwaliteit, bemonstering, testen, verscheping, gebruik van ijzererts in de hoogoven, pelletiseren van ertspellets, ferrolegeringen, schroot en ruwijzer.
Eerder in zijn carriere was Murphy van 2008 tot 2013 Manager of Birmingham Area Operations bij SGS North America, waar hij toezicht hield op activiteiten en bedrijfsontwikkeling in verschillende staten. Daarnaast bekleedde hij functies als LIMS Implementation Manager in Lombard, IL, waar hij leiding gaf aan een wereldwijd initiatief voor de implementatie van het Laboratory Information Management System, en Laboratory Instrumentation Supervisor in Beckley, WV, waar hij toezicht hield op de dagelijkse werkzaamheden en een team van scheikundigen en technici.
Gedurende zijn carriere is Murphy actief lid geweest van verschillende professionele organisaties, waaronder de American Society for Testing and Materials, Association for Iron and Steel Technology en de International Organization for Standardization. Murphy\’s uitgebreide ervaring en leiderschapsvaardigheden maken hem tot een opvallende figuur in de industriele koolstofproductenindustrie.
Over SEDA Experts LLC
SEDA is een toonaangevend expertisebureau gespecialiseerd in financiele diensten. Wij ondersteunen internationale advocatenkantoren door het aanbieden van het hoogste niveau van expertise in de financiele sector en het bieden van toegang tot de meest invloedrijke leiders in de financiele dienstverlening. Wij bieden superieur onafhankelijk advies, gegevensanalyses, waardebepaling en elite expertiserapporten en getuigenisdiensten aan advocatenkantoren, toezichthouders en toonaangevende financiele instellingen.

iCrowdNewswire