header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Ian Mote sluit zich aan bij SEDA Experts\’ getuige-deskundigenpraktijk voor handelsfinanciering

Jan 29, 2024 10:44 AM ET

New York, NY, 26 januari 2024 – SEDA Experts LLC, een toonaangevend expertisebureau dat financiele expertisediensten van wereldklasse levert, kondigde vandaag aan dat Ian Mote is toegetreden tot het bedrijf als Managing Director.

“We staan te popelen om Ian aan boord te hebben nu we zowel onze handelsfinancieringspraktijk als onze aanwezigheid in Azie bij SEDA Experts blijven uitbreiden”, zegt Peter Selman, Managing Partner van SEDA Experts.
Ian Mote heeft meer dan een kwart eeuw ervaring in internationale financiering en bankieren, met een focus op Structured Trade and Commodity Finance, treasury management en handelsfinanciering binnen wereldwijde markten. Ian werkte 20 jaar bij Standard Chartered Bank, waar hij belangrijke functies bekleedde in Europa, het Midden-Oosten en Groot-China. Hij heeft expertise op het gebied van financiele en risicoanalyses, het structureren van transacties, corporate banking en multicultureel inzicht.
Ian was verantwoordelijk voor de grondstoffenposities van Standard Chartered in China, eerst vanuit een structurerings- en relatieperspectief en daarna in een rol als risicomanager waar hij goedkeuringsbevoegdheid had over een portefeuille van USD 7 miljard. Ian is betrokken bij de financiering van grondstoffen en handel sinds hij in 1995 bij Standard Chartered in Londen in dienst trad. Hierdoor heeft hij ervaring opgedaan met het werken met handelaren en grondstoffenstromen in Europa, het Midden-Oosten en Noordoost-Azie, waarbij hij alle energie-, metaal- en softsoorten bestreek. Met name in China gaf hij leiding aan een team dat uitgroeide tot 30 mensen met USD90 miljoen aan jaarlijkse inkomsten, nadat hij eerder het team in de VAE had opgebouwd vanaf nul.
Tijdens zijn periode in Hong Kong maakte hij deel uit van het team dat werd uitgeroepen tot Structured Trade Finance bank van het jaar in Noordoost-Azie. Hij won ook twee Trade Finance magazine Deal of the Year awards, in 2008 en 2010.
Sinds hij het bankwezen heeft verlaten, heeft hij gewerkt met een aantal Chinese start-ups en KMO\’s om hen te begeleiden bij het aantrekken van kapitaal, kapitaalstructuren en liquiditeitsbeheer. Hij heeft ook vanuit het niets een netwerk van financiele professionals opgebouwd in zijn rol als Country Manager China voor Planet of finance.
Ian is afgestudeerd in wiskunde en statistiek aan de Universiteit van Warwick, is ook gekwalificeerd Corporate Treasurer als lid van de ACT en is lid van Mensa. Hij woont al meer dan 15 jaar in Shanghai, waar zijn beheersing van het Mandarijn niet alleen zijn directe betrokkenheid bij de Chinese markt vergemakkelijkt, maar ook zijn toewijding weerspiegelt om zich onder te dompelen in de regio\’s waar hij actief is. Dit blijkt ook uit het feit dat hij twee boeken heeft geschreven over zijn leven en ervaringen in China. Hij is voorzitter van en speler in de Shanghai International Football League en vrijwilliger als leraar Engels op een lokale Chinese school.

Over SEDA Experts LLC
SEDA is een toonaangevend expertisebureau gespecialiseerd in financiele diensten. Wij ondersteunen internationale advocatenkantoren door expertise van het hoogste niveau in de financiele sector aan te bieden en toegang te verschaffen tot de meest invloedrijke leiders in de financiele sector. Wij bieden superieur onafhankelijk advies, gegevensanalyses, waardebepaling en elite expertiserapporten en getuigenisdiensten aan advocatenkantoren, regelgevende instanties en toonaangevende financiele instellingen.


iCrowdNewswire