header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Motto Aligners: 6 aandoeningen die doorzichtige beugels niet kunnen verhelpen

Jan 29, 2024 10:28 AM ET

Een heldere beugel heeft een revolutie teweeggebracht in de behandeling van rechte tanden en biedt mensen een discreet en esthetisch alternatief voor de traditionele metalen beugel. Het is echter belangrijk dat patienten begrijpen dat een doorzichtige beugel weliswaar veel voordelen biedt, maar ook beperkingen heeft. Hier zijn enkele aandoeningen die met een heldere beugel mogelijk niet volledig kunnen worden gecorrigeerd.

Ernstige misstanden en complexe gebitsproblemen

Heldere beugels zijn zeer effectief voor milde tot matige gevallen van beetanomalie. Voor ernstige misstanden of complexe gebitsproblemen kan echter een intensievere behandeling nodig zijn. Omstandigheden zoals aanzienlijke overbijten, onderbijten of kruisbijten kunnen de precisie en kracht nodig hebben die traditionele beugels, andere hulpmiddelen voor het rechtzetten van tanden of chirurgie bieden.

Verticale tandverplaatsing

Heldere beugels zijn uitstekend in het aanpakken van horizontale scheefstanden en rotaties van tanden. Ze kunnen echter beperkingen hebben als het gaat om verticale tandverplaatsing. In gevallen waar bepaalde tanden aanzienlijk omhoog of omlaag moeten, kan een traditionele beugel met beugels en draden geschikter zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

Grote spleten tussen tanden

Hoewel een heldere beugel effectief kleine tot middelgrote tussenruimtes tussen tanden en kiezen kan dichten, is het misschien niet de ideale oplossing voor grote tussenruimtes. In dergelijke gevallen kunnen alternatieve behandelingen zoals orthodontische banden of beugels met een krachtiger mechanisme worden aanbevolen om de tanden dichter bij elkaar te brengen.

Complexe tandrotatie

Clear aligners werken goed voor lichte tot matige tandrotaties. Bij ernstige rotatie of bij meerdere tanden met complexe rotatiepatronen kan echter beter een traditionele beugel worden gebruikt. Beugels en draden bieden meer gecontroleerde en precieze kracht om ingewikkelde tandbewegingen te corrigeren.

Patienten met een slechte therapietrouw

Het succes van een heldere beugel is sterk afhankelijk van de therapietrouw van de patient. Omdat deze aligners uitneembaar zijn, moeten patienten ze de aanbevolen 22 uur per dag dragen. Patienten die moeite hebben met het consequent dragen van de beugel, kunnen te maken krijgen met verminderde resultaten van de behandeling. In dergelijke gevallen kunnen alternatieve opties voor het rechtzetten van tanden, die niet afhankelijk zijn van de therapietrouw van de patient, geschikter zijn.

Problemen met tandvlees

Een doorzichtige beugel is voornamelijk gericht op het bewegen van tanden en kiezen. Hoewel een doorzichtige beugel bepaalde problemen met de ruimte tussen tanden en kiezen kan verhelpen, is het niet de beste keuze voor mensen met ernstige tandvleesproblemen. Parodontale problemen, zoals tandvleesaandoeningen, kunnen van invloed zijn op de stabiliteit van tanden en kiezen en vereisen mogelijk een parodontale behandeling voor of tegelijk met het rechtzetten van tanden.

Of een patient nu kiest voor een heldere beugel in Chicago of Los Angeles, het is een populaire keuze geworden voor mensen die hun tanden willen laten rechtzetten vanwege de esthetische aantrekkingskracht en het gemak. Inzicht in de beperkingen van een heldere beugel zorgt er echter voor dat patienten de best mogelijke zorg krijgen voor hun unieke behoeften op het gebied van tanden rechtzetten. Open communicatie tussen tandheelkundige professionals en patienten is essentieel voor het managen van verwachtingen en het bereiken van succesvolle resultaten bij behandelingen voor het rechtzetten van tanden.


iCrowdNewswire