header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Water Tower Research publiceert een rapport over Select Water Solutions, Inc. “Leverancier van levenscycluswateroplossingen voor de olie- en gasindustrie”.

Jan 29, 2024 10:34 AM ET

23 januari 2024, ST. PETERSBURG, FL – Water Tower Research(www.watertowerresearch.com) heeft een Initiation of Coverage Report gepubliceerd over Select Water Solutions, Inc. (NYSE: WTTR) met de titel, “Life-Cycle Water Solutions Provider to Oil & Gas Industry”. Het rapport kan hier worden geraadpleegd.

Select Water Solutions levert geintegreerde wateroplossingen aan klanten in de olie- en aardgasindustrie. De missie van het management is om volledige levenscyclusoplossingen te bieden via drie segmenten: Waterdiensten, Waterinfrastructuur en Chemische technologieen. De eigen technologieplatforms voorzien klanten van real-time gegevens en helpen hen hun vermogen om de waterbehoeften efficient te beheren te maximaliseren. Tot de klanten behoren toonaangevende publieke en private E&P exploitanten en aanbieders van drukpompen in de belangrijkste onconventionele producerende regio\’s in de VS. Bijna 50% van de omzet in het derde kwartaal van 23 kwam uit het Perm-bekken.

De Amerikaanse energie-industrie zet zich in toenemende mate in voor de uitbreiding van het gebruik van gerecycled geproduceerd water bij boor- en voltooiingsactiviteiten om de belasting van waterbronnen voor het milieu te verminderen. De segmenten Waterinfrastructuur en Chemische Technologieen van Select voldoen aan de groeiende vraag van klanten. Het geintegreerde netwerk van recyclingcapaciteit, pijpleidingen, opslag en afvoeractiva biedt wateroplossingen voor de gehele levenscyclus van boorputten.

Select is een consolidator in een gefragmenteerde industrie. In de afgelopen twee jaar heeft het bedrijf meer dan een dozijn strategische overnames gedaan, waardoor het op jaarbasis ~$400 miljoen aan inkomsten en >$80 miljoen aan EBITDA heeft toegevoegd. Het eigendom van de infrastructuur stelt het bedrijf ook bloot aan mogelijkheden voor incrementele systeemuitbreiding met hoge marges. Het management verwacht dat de recente trend van onevenredige groei van Waterinfrastructuur zich in 2024 zal voortzetten. De brutowinstmarge van Waterinfrastructuur bedroeg 42,5% in het derde kwartaal van 23 en is daarmee Selects activiteit met de hoogste marges. Volgens onze schattingen voor boekjaar FY24 zou infrastructuur 33% van de brutowinst in FY24 kunnen vertegenwoordigen, een stijging ten opzichte van de 15% in FY22.

Volgens onze schattingen zou Select in boekjaar FY24 een aanzienlijke vrije kasstroom kunnen genereren, gedreven door groei in het segment Waterinfrastructuur. Onze aangepaste EBITDA-raming voor boekjaar FY24 is $292 miljoen, terwijl onze raming voor de vrije kasstroom $161 miljoen is. Select wordt momenteel verhandeld tegen 2,3x onze aangepaste EBITDA-schatting voor FY24. De overgang naar een duurzame kasstroom, ondersteund door levenscyclusoplossingen voor water die worden geleverd door de infrastructuuractiviteiten met hoge marges, zou Select op termijn gunstig kunnen beinvloeden.

Select behoudt een sterke balans, waardoor het management prioriteit kan geven aan het teruggeven van geld aan aandeelhouders en kapitaal kan investeren om de activiteiten uit te breiden. Op 30 september 2023 had het bedrijf $25 miljoen aan contanten en nul langetermijnschulden. Select heeft in de eerste negen maanden van 2023 voor bijna $ 50 miljoen aan aandelen van klasse A teruggekocht. Tussen de terugkoop en het dividend in gewone aandelen heeft het management in 2023 ~ $75 miljoen teruggegeven aan de aandeelhouders, wat neerkomt op een rendement van 8,4% op het huidige aantal aandelen. Het huidige dividendrendement op jaarbasis is 3,3% en er resteert nog ~$12 miljoen op een bestaande machtiging voor de terugkoop van aandelen.

Over Water Tower Research

Water Tower Research moderniseert Investor Relations door middel van onderzoeksgedreven communicatie en Investor Engagement. Goed investeringsonderzoek begint met goede informatie. Bij WTR helpen we bedrijven en investeerders met elkaar in contact te komen door deskundige informatiestromen en strategieen te creeren die de basis vormen van een succesvol modern platform voor investeerdersrelaties. Onze analisten en kapitaalmarktprofessionals brengen tientallen jaren ongeevenaarde ervaring en inzicht op Wall Street naar een nieuwe digitale wereld van communicatie met en betrokkenheid van beleggers. Onze onderzoeks- en beleggerscontent wordt verspreid via traditionele onderzoeksaggregators zoals Bloomberg, FactSet, etc., eigen directe distributielijsten, sociale media, zoekmachines en onze website. Hierdoor heeft elke institutionele en particuliere belegger gelijke toegang tot ons hoogwaardige bedrijfsonderzoek. Het is onze missie om bedrijven te helpen hun IR-programma in eigen hand te nemen en beleggers proactief te bereiken, terwijl we beleggers een consistente stroom van kwaliteitsinformatie bieden om hen te helpen de bedrijven en sectoren van onze klanten te begrijpen, evenals de beleggingskansen die zij bieden.


iCrowdNewswire