header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


“Queen of Horror Blues herleeft Nirvana\’s iconische \’Heart Shaped Box\’ met genreverschuivende single en verbluffende video

Feb 5, 2024 10:00 AM ET

The Curse of K.K. Hammond, de in Groot-Brittannië geboren singer-songwriter en slide-gitarist, heeft haar single en bijbehorende videoclip uitgebracht voor haar eigen unieke cover van Nirvana\’s iconische “Heart Shaped Box”.

Deze langverwachte single van “The Queen of Horror Blues”, opgenomen in K.K.\’s eigen studio en gemixt en gemasterd in Abbey Road Studios, werd uitgebracht op 27 oktober en steeg meteen naar nummer 1 in de UK iTunes Blues Songs chart. Hammond werd op het nummer bijgestaan door Kaspar \’Berry\’ Rapkin (banjo, gitaarsolo) en Ian Davidson (cello). Er is ook een gelimiteerde vinyl release verkrijgbaar.

Het nummer gaat vergezeld van een prachtige video, geregisseerd door Hammond en geïnspireerd door de film Midsommar. De video bevat K.K.\’s gebruikelijke horror vibe, terwijl het ook “super mooi en etherisch” is.

Ter gelegenheid van deze spannende gelegenheid heeft K.K. ook een geremixte en geremasterde versie van haar populaire 2021-cover van “In the Pines” opgenomen als B-kant van de single. Deze cover stond ook op #2 in de UK iTunes Blues Songs chart.

K.K. Hammond zegt: “Dit oude volksliedje werd niet alleen gecoverd door Lead Belly en anderen, maar ook door Nirvana zelf als \’Where Did You Sleep Last Night\’. Met dat in gedachten was \’In the Pines\’ een spannende en voor de hand liggende keuze om \’Heart Shaped Box\’ te begeleiden.”

De nieuwe single en video kwamen op de hielen van K.K.\’s grootste succes tot nu toe: het enorme succes van haar debuutalbum “Death Roll Blues,” in april 2023. De collectie was uitverkocht in de voorverkoop (en werd de op twee na best verkopende blues voorverkoop aller tijden!) en stond bovenaan de UK en US iTunes Blues charts, terwijl het nummer 12 en 18 werd in hun respectievelijke mainstream charts. Het album debuteerde op nummer 7 in de US Billboard Blues Albums chart!

Sindsdien heeft KK een gepassioneerde en loyale fanbase opgebouwd, waarbij haar optreden (met Rapkin) van “Nothing Else Matters” werd gedeeld door Metallica op hun officiële TikTok. Ze rekent ook Burton C. Bell van Fear Factory tot haar fans.

K.K. is een zelfverklaarde kluizenaar die haar inspiratie haalt uit de wildernis van haar geïsoleerde huis in het bos. Ze heeft een passie voor resonator gitaren en speelt Mule Resophonics en National Resophonic met haar kenmerkende dirty blues en alternatieve folk stijl.

K.K. wil met haar muziek een uniek en onontgonnen geluid brengen dat zowel een oud als nieuw publiek zal aanspreken. Om meer te weten te komen en op de hoogte te blijven van de komende releases van KK Hammond, bezoek haar website www.thecurseofkkhammond.com.

Contactgegevens:

Name: Michael Stover
Email: [email protected]
Job Title: Owner, MTS Management Group