header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De National Advertising Review Board beveelt Mint Mobile aan om bepaalde claims voor haar draadloze dienst te schrappen of aan te passen

Feb 8, 2024 11:01 AM ET

New York, NY – 8 februari 2024 – Een panel van de National Advertising Review Board (NARB), de beroepsinstantie voor reclame van BBB National Programs, heeft aanbevolen dat Mint Mobile, LLC:

  • Stop met het promoten van haar plannen met behulp van een kosten-per-maand prijs of wijzig dergelijke claims om de vereiste vooruitbetaalde of vooraf vastgestelde totale kosten van het plan bekend te maken;
  • De bewering te staken dat het “de kosten van de retaildienst eruit heeft gehaald en deze mooie besparingen direct aan u heeft doorgegeven”; en
  • bepaalde posts op sociale media te beeindigen die misleidende, kleinerende beweringen deden over de diensten en zakelijke praktijken van Verizon.

De reclame in kwestie was door Verizon Communications Inc. aangevochten bij de National Advertising Division (NAD). Na de beslissing van de NAD (zaak nr. 7231) ging Mint Mobile in beroep tegen de aanbevelingen van de NAD.

Mint Mobile biedt prepaid telefoonabonnementen aan die, in tegenstelling tot de abonnementen van Verizon en andere grote draadloze carriers, vereisen dat klanten vooraf betalen voordat ze de dienst ontvangen.

Het NARB panel bepaalde dat in verband met Mint Mobile\’s geadverteerde $15/mo. promotieplan voor haar onbeperkte service, niet consequent duidelijk en opvallend heeft vermeld dat consumenten verplicht zijn om de volledige $45 vooruit te betalen voor drie maanden service. Het panel deed daarom de aanbeveling om in alle reclame-uitingen duidelijk en opvallend de vereiste vooruitbetaling of totale kosten van de plannen te vermelden wanneer een plan met een prijs per maand wordt gepromoot. Het NARB-panel was het niet eens met de aanbeveling van de NAD dat de bekendmaking deel moet uitmaken van de hoofdclaim of in een soortgelijk lettertype als de hoofdclaim om voldoende opvallend te zijn.

Het NARB-panel adviseerde Mint Mobile ook om de claim te schrappen dat het “de kosten van de detailhandeldiensten eruit heeft gehaald en deze zoete besparingen direct aan u heeft doorgegeven” omdat het geen bewijs heeft geleverd waaruit blijkt dat het kostenbesparingen “doorgeeft” aan consumenten. Het NARB-panel merkte op dat niets in haar beslissing Mint Mobile belet waarheidsgetrouwe en niet-misleidende beweringen te doen over haar bedrijfsmodel.

Het NARB-panel concludeerde ook dat Mint Mobile bepaalde berichten in de sociale media die misleidende, kleinerende bewoordingen gebruikten, niet voldoende ondersteunde en adviseerde om de beweringen te staken:

  • “Ver!zon slachtoffer ontdekt eindelijk hun bedrieglijkheid”.
  • “Ver!zon-medewerker probeert je ervan te overtuigen dat betalen voor streamingdiensten die je vroeger gratis kreeg een goede zaak is.”
  • “POV: “Ver!zon leidt ons af zodat we niet doorhebben dat ze nu geld vragen voor extraatjes.”
  • “Ver!zon Slachtoffer, “Pas op voor de Bundlef*!”
  • “Wat een Bundlef*! “Ver!zon\’s \’extraatjes\’ zijn nu van jou. Laat je niet meeslepen.”

Het NARB panel was het echter met Mint Mobile eens dat de zinnen “#verizonsucks” en “Bundlef*!” als op zichzelf staande zinnen gezien kunnen worden als de mening van de adverteerder en puffery.

Mint Mobile verklaarde dat het de aanbevelingen van het panel zou opvolgen, hoewel het het niet eens is met de aanbeveling van het panel met betrekking tot bepaalde beweringen in social media berichten. Mint Mobile merkte ook op dat het de verduidelijking van het panel waardeert dat de bekendmaking van de totale prepaidkosten van haar plannen niet “deel hoeft uit te maken van de hoofdclaim of in een soortgelijk lettertype als de hoofdclaim om voldoende op te vallen”.

Alle samenvattingen van BBB National Programs beslissingen zijn te vinden in de jurisprudentiebibliotheek. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kun je je inschrijven voor het online archief.

Over BBB National Programs:BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Review Board (NARB): De National Advertising Review Board (NARB) is het beroepsorgaan voor de zelfreguleringsprogramma\’s voor reclame van BBB National Programs. De panelleden van de NARB bestaan uit 85 vooraanstaande vrijwillige professionals uit de nationale reclame-industrie, reclamebureaus en publieke leden, zoals academici en voormalige leden van de publieke sector. NARB fungeert als een laag van onafhankelijke beoordeling door vakgenoten die helpt vertrouwen en naleving te creeren in NAD-, CARU- en DSSRC-aangelegenheden.


iCrowdNewswire