header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De Academy of Court-Appointed Neutrals verwelkomt het verzoek van de American Bar Association om de federale regels te wijzigen om de term “door de rechtbank benoemde neutrale” te vervangen door “meester” en om het gebruik van door de rechtbank benoemde neutrale personen in faillissementsprocedures toe te staan.

Feb 13, 2024 1:23 PM ET

De Academy of Court-Appointed Neutrals (ACAN) meldde vandaag dat de voorzitter van de American Bar Association, Mary Smith, op 12 februari 2024 aan de Judicial Conference van de Verenigde Staten heeft gevraagd om “de Federal Rules of Civil Procedure te wijzigen om de term “court-appointed neutral” te vervangen door “master” en de Federal Rules of Bankruptcy Procedure te wijzigen om het gebruik van court-appointed neutrals in faillissementsprocedures mogelijk te maken.

Deze verzoeken zijn bedoeld om twee resoluties uit te voeren die zijn goedgekeurd door het Huis van Afgevaardigden van de ABA. ABA-resolutie 100, goedgekeurd in januari 2019, keurt richtlijnen goed voor de benoeming en het gebruik van door de rechtbank benoemde neutralen in federale en staat civiele procedures en roept op tot de wijziging van Bankruptcy Rule 9031 – een 40 jaar oude regel die het gebruik van deze neutralen in faillissementsprocedures heeft voorkomen. ABA Resolutie 516, aangenomen in augustus 2023, dringt er bij regelmakers en wetgevers op aan om de term “court-appointed neutral” te vervangen door “master” of “special master” en roept op tot aanvullende regel- of wetswijzigingen om het gebruik van court-appointed neutrals in faillissementsprocedures mogelijk te maken op dezelfde manier als in andere procedures. Een andere resolutie (517), die niet gericht is op federale regelwijzigingen, dringt er bij staats-, lokale, territoriale en tribale rechtbanken op aan om een modelregel over door de rechtbank benoemde neutralen aan te nemen.

Deze verzoeken om regelwijzigingen weerspiegelen een groeiende regeling. Onze Academie veranderde haar eigen naam in de “Academy of Court-Appointed Neutrals” in juli 2022. In oktober 2022 heeft de National Association of Women Judges een “Resolutie ter ondersteuning van het niet langer gebruiken van de term “Master” of “Special Master” en het gebruik van “Court-Appointed Neutrals” aangenomen. Meer recentelijk stuurde het Institute for Inclusion in the Legal Profession een open brief naar de uitvoerend directeur van ACAN om zich aan te sluiten bij de inspanningen om de naam te veranderen in “court-appointed neutral”. En vorige week nam de Raad van Bestuur van de National Asian Pacific American Bar Association een “Verklaring aan ter ondersteuning van het vervangen van de term “Master” of “Special Master” door “Rechtbank Aangewezen Neutraal”, het verbreden van de groep kandidaten en het ondersteunen van de ontwikkeling van vaardigheden. De American Arbitration Association heeft ook de term gewijzigd die wordt gebruikt voor neutralen die worden aangesteld om te assisteren bij arbitrages en de Judicial Arbitration and Mediation Service (JAMS) is soortgelijke wijzigingen aan het doorvoeren. Verschillende andere organisaties overwegen actief om publieke steun voor de verandering te krijgen.

Op 10 januari 2024 vroeg Hon. Michael Kaplan, Chief Bankruptcy Judge voor het District of New Jersey, ook aan de Judicial Conference of the United States om de wijziging van de faillissementsregels te steunen om het gebruik van door de rechtbank benoemde neutralen in faillissementsprocedures mogelijk te maken.

ACAN President Randi Ilyse Roth legde uit: “Rechtbanken zouden niet in de positie moeten worden gebracht om mensen die ze aanstellen in gezaghebbende posities \’meester\’ te noemen en ze zouden niet de mogelijkheid moeten worden ontnomen om gebruik te maken van dit instrument. Court-appointed neutral\’ beschrijft veel beter het werk dat ons beroep doet om rechtbanken te helpen de rechtspraak te dienen. Faillissementsrechtbanken moeten gebruik kunnen maken van dit hulpmiddel wanneer het helpt.”

ACAN Executive Director Merril Hirsh, wiens werk aan de inspanningen om het beroep te verbeteren bij de ABA begon jaren voordat hij werd gevraagd om bij ACAN te komen werken, legde uit, “hoewel ACAN deze veranderingen sterk ondersteunt, komt het verzoek niet alleen van de mensen die als neutraal dienen. De verzoeken van ABA President Smith zijn het laatste product van een zeven jaar durende inspanning om vertegenwoordigers van secties, divisies, forums en conferenties binnen de ABA samen te brengen en samen te werken met tal van andere organisaties om ons beroep vanaf de naam opnieuw te bekijken en het een beter begrepen en effectiever onderdeel van de rechtspraak te maken.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Hirsh via [email protected].


iCrowdNewswire