header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


SEDA Experts breidt gestructureerde financiele expertisepraktijk uit

Feb 16, 2024 10:26 AM ET

New York, NY, 9 februari 2024 – SEDA Experts LLC, een toonaangevend expertisebureau dat financiele expertisediensten van wereldklasse levert, kondigde vandaag aan dat David Pelleg is toegetreden tot het bedrijf als Managing Director.

“David heeft een breed scala aan ervaring waardoor hij van onschatbare waarde is voor onze klanten als expert op het gebied van gestructureerde financiering”, aldus Peter Selman, Managing Partner van SEDA Experts.

David Pelleg heeft meer dan 30 jaar ervaring in de financiele sector en is een internationaal erkend expert op het gebied van gestructureerde financiering, beheer van alternatieve activa (met name hedgefondsen en private equity), handel in derivaten, structurering en risico\’s, evenals digitale activa. Na 30 jaar op zowel Wall Street/City als Main Street te hebben gewerkt, is hij nu fulltime hoogleraar financien aan de Kent State University. David\’s advieswerk op het gebied van geschillenbeslechting omvat CLO\’s, op derivaten gebaseerde Exchange Traded Products, rechtszaken over Bitcoin-exchanges, private equity-vastgoed, evenals zaken met betrekking tot private equity-investeringen en -structuren. Hij heeft ervaring met zowel eisers als gedaagden. Zijn belangrijkste vaardigheid ligt in het verwerken van complexe financiele en economische concepten en deze vervolgens te vertalen naar de taal van andere domeinen, of het nu gaat om studenten en afgestudeerden, investeerders, klanten, rechters, jury\’s en advocaten.

Terwijl hij nog aan de Booth School of Business van de Universiteit van Chicago zijn MBA in Analytic Finance and Statistics voltooide, werkte David voor SBC O\’Connor (later UBS) in hun pas gelanceerde opkomende Alternative Asset Management business. Zijn rol omvatte de empirische analyse van rendementen van hedgefondsen, wat leidde tot een eigen Bayesiaans hedge fund-of-fund-model (“NewMAT”), dat de basis werd voor de SBC (nu UBS) Multiadvisor Portfolio. David verhuisde naar Londen als kwantitatief analist en hoofd van de uitvoering van opties bij de SBC (later UBS) Currency Portfolio, een wereldwijd macro hedgefonds. Zijn rol omvatte de handel in spot FX, vanille en exotische FX-opties, evenals vastrentende waarden en futures.

Na UBS ging hij werken bij Zurich Capital Markets, een van de eerste bedrijven die gestructureerde hedgefondsgerelateerde producten aanbood, zoals principal-protected notes, Black Scholes callopties, CFO\’s en BOLI/COLI/IOLI-structuren. Vervolgens stapte hij over naar de buy-side als hoofd van Structured Solutions voor Ivy Asset Management (een dochteronderneming van BNY Mellon).

Na de grote financiele crisis verruilde David Wall Street voor Main Street, waar hij CFO werd van een medisch IT-bedrijf, MBS/Net Inc., waar hij een private-equityfondsenwerving leidde en vervolgens met succes verkocht aan een ander door private-equityfondsen gefinancierd bedrijf, MedSphere. David hielp Medsphere met het aantrekken van vreemd vermogen bij durfkapitaalverstrekkers.

Nu is hij fulltime hoogleraar Finance (rang van Docent) aan de Ambassador Crawford School of Business and Entrepreneurship van Kent State University. Zijn onderwijs richt zich op vastrentende analyse en beleggen, financiele derivaten en gestructureerde producten, kredietanalyse en financiele modellering (intro en gevorderd), evenals financiele markten en instellingen.

David behaalde zijn MBA in analytische financien en statistiek aan de Booth School of Business van de Universiteit van Chicago en zijn bachelor in financien en economie magna cum laude aan de Universiteit van Miami.

Over SEDA Experts LLC

SEDA is een toonaangevend expertisebureau gespecialiseerd in financiele diensten. Wij ondersteunen internationale advocatenkantoren door het aanbieden van het hoogste niveau van expertise in de financiele sector en het bieden van toegang tot de meest invloedrijke leiders in de financiele dienstverlening. Wij bieden superieur onafhankelijk advies, data-analyse, waardebepaling en elite expertises en getuigenis diensten aan advocatenkantoren, toezichthouders en toonaangevende financiele instellingen.

Contactgegevens:

Naam: Damiano Colnago
E-mail: [email protected]
Functie: Managing Partner


iCrowdNewswire