header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Tweeenzeventig procent van de Super Bowl-advertenties mist het doel om kijkers tot actie aan te zetten

Feb 19, 2024 3:20 PM ET

New York – 16 februari – Ondanks alle glitter, glamour en CGI, waarom slaagde 72% van de Super Bowl-advertenties er niet in om consumenten aan te zetten tot actie voor hun merken? En waarom daalde de gemiddelde creatieve effectiviteit voor alle advertenties tot het laagste punt in tien jaar? En waarom scoorden zoveel advertenties onder de norm voor hun eigen merkreclame voor het jaar?

“Natuurlijk, 65% van de Super Bowl-advertenties waren Likeable, maar dat is slechts een van de 14 KPI\’s die ABX meet om de creatieve effectiviteit af te zetten tegen de normen van 425.000 wereldwijd geteste advertenties”, zegt JJ Klein, voorzitter en CEO van ABX Advertising Benchmark Index™. ABX is een toonaangevend bedrijf op het gebied van advertentie-effectiviteit en consumenteninzichten met het grootste gesyndiceerde multimediale onderzoekssysteem ter wereld.

2024 Super Bowl tv-advertenties hadden uitzonderlijk moeten zijn, gezien het grootste publiek sinds 2013, de recordhoge spotkosten en de laagste niveaus van afleiding door concurrerende apparaten sinds 2022. Maar de gemiddelde creatieve effectiviteitsscore over alle advertenties was slechts 97 tegenover een norm van 105, zoals gemeten door de ABX Index™. De ABX Index is een samenstelling van de meest kritieke KPI\’s voor het meten van advertentie-effectiviteit en heeft bewezen sterk te correleren met verkoopopbrengsten en winst.


Wat is er gebeurd? Wat kunnen we leren?

Voor het behalen van succesvolle resultaten voor elk type CTA zijn sterke scores nodig in Brand Awareness ( de adverteerder wordt correct geidentificeerd), Messaging (het overbrengen van een duidelijk voordeel) en Reputatie (een soort net-promoter score). Aangezien 72% van de Super Bowl-advertenties onder de norm scoorden voor “Elke actie”, werden er kansen gemist voor Messaging (49% onder de norm), Brand Awareness (36% onder de norm) en Reputatie (50% onder de norm).

Klik hier voor een diepgaande analyse van, en lessen uit, de Top Vijf Advertenties door “Elke Actie,”(Doritos Dynamita, Poppi, State Farm Insurance, Skechers en Dunkin,\’ en de Onderste Vijf (Squarespace, HeGetsUs.com, Homes.com, Fanduel en DOORDASH).

Over ABX:

Advertising Benchmark Index, (ABX), is een toonaangevend bedrijf op het gebied van advertentie-effectiviteit en consumenteninzichten met de grootste wereldwijde gesyndiceerde meetoplossing, die de effectiviteit van advertentiecreaties evalueert voor alle mediatypen, concurrenten, landen, sociale gevoeligheden, demografische groepen en meer. De unieke ABX-meetmethodologie zorgt ervoor dat elke advertentie over 14 KPI\’s en talloze variabelen op dezelfde manier wordt gemeten voor nauwkeurige voorspellingen en correlaties met inkomsten.

Persvragen:
Angela Jeffrey
VP Merkbeheer
ABX Reclame Benchmark Index
[email protected]

Neem hier contact met ons op


iCrowdNewswire