header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Na aanbeveling van de National Advertising Division stemt Charter in met wijziging van de kostenbesparingsclaim voor mobiel spectrum

Feb 21, 2024 6:23 PM ET

New York, NY – 21 februari 2024 – In een Fast-Track SWIFT-procedure die was aangespannen door Verizon Communications Inc. heeft de National Advertising Division van BBB National Programs Charter Communications, Inc. aanbevolen te stoppen met de claim dat klanten van Verizon “in hun eerste jaar meer dan $1.500 besparen” als ze overstappen op Spectrum Mobile of de claim aan te passen door bepaalde informatie toe te voegen of te verbeteren.

Fast-Track SWIFT is een versneld proces dat is ontworpen voor reclamezaken over een onderwerp die worden voorgelegd aan de National Advertising Division (NAD).

De gewraakte claim verscheen in reclamespots voor Spectrum Mobile waarin de kosten werden vergeleken tussen twee koppels met verschillende mobiele providers. “George en Heidi” met Verizon staan onder een “Verizon” kop en “Dan en Tina” met Spectrum Mobile en staan onder een “Spectrum Mobile” kop. Onder de kopjes is te zien dat beide stellen twee lijnen hebben, onbeperkte data en landelijk 5G. In grote letters staat dat Spectrum Mobile klanten “EERST JAAR MEER DAN $1.500 BESPAREN”. George en Heidi krijgen te horen dat ze “veel te veel” betalen en besluiten dat ze “overstappen naar Spectrum.”

De NAD overwoog of een consument die maximaal wil besparen redelijkerwijs zou aannemen dat de vergelijking betrekking heeft op de twee goedkoopste of goedkoopste abonnementen. De NAD concludeerde dat Charter weliswaar de prijzen van twee plannen op verschillende “niveaus” binnen het aanbod van de carriers mag vergelijken, maar dat het in deze context duidelijk moet zijn dat het Spectrum Mobile-plan van het laagste niveau wordt vergeleken met een plan dat niet het plan van het laagste niveau van Verizon is.

Daarnaast heeft de NAD overwogen of de reclame materiele informatie weglaat, in het bijzonder de vereiste dat men Spectrum Internet moet hebben om te profiteren van het aanbod voor Spectrum Mobile. NAD heeft vastgesteld dat de mededeling dat Spectrum Internet vereist is niet duidelijk en opvallend is.

Om deze redenen beval de NAD Charter aan om de bewering te schrappen dat “Bij Verizon betalen George en Heidi veel meer voor hun twee onbeperkte lijnen”, samen met verschillende andere beweringen, waaronder “ALLEEN $29,99 / MO VOOR 12 MOS”, “EERSTE JAAR MEER DAN $1.500 BESPAREN”, “$1.516.68 BESPARINGEN IN HET EERSTE JAAR”, “$1.500.68 BESPARINGEN IN HET EERSTE JAAR” en “$1.500.68 besparingen in het eerste jaar”.68 Besparing Eerste Jaar;” “Geen Verborgen Kosten;” “Geen Toegevoegde Belastingen,” of de bewering te wijzigen om duidelijk en opvallend de Spectrum Internet vereiste evenals de plannen die de basis vormen van de prijsvergelijking te vermelden en anderszins te vermijden de boodschap over te brengen dat Verizon geen lagere prijsklasse aanbiedt.

In zijn adverteerdersverklaring verklaarde Charter dat, hoewel het “het er niet mee eens is dat de bestaande informatie onvoldoende was”, het “zal voldoen aan de aanbevelingen van de NAD om de informatie te verbeteren die het opneemt bij zijn besparingsclaim voor Spectrum Mobile”.

Alle samenvattingen van BBB National Programs zijn te vinden in de jurisprudentiebibliotheek. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich inschrijven voor het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechtingsdiensten, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. De National Advertising Division beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geeffend.

Contact:
Jennie Rosenberg
Mediarelaties
BBB Nationale Programma\’s
[email protected]


iCrowdNewswire