header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


6 manieren waarop nieuwe kredietgebruikers hun kredietscore sneller kunnen laten groeien

Feb 23, 2024 5:52 PM ET

Uw kredietscore is meer dan alleen een getal – het is een cruciale factor die van invloed kan zijn op uw financien. Van het verkrijgen van een lage rente op persoonlijke leningen tot het huren van een appartement, je kredietscore speelt een cruciale rol. Als je voor het eerst krediet gebruikt, vraag je je misschien af hoe je krediet kunt opbouwen en verbeteren. Hier zijn zes strategieen die kunnen helpen om je score na verloop van tijd op te krikken:

1) Betaal op tijd

Te late betalingen kunnen uw kredietwaardigheid negatief beinvloeden. Om ervoor te zorgen dat je op tijd betaalt, kun je overwegen om automatische betalingen of herinneringen in te stellen. Probeer er een gewoonte van te maken om ten minste het minimaal verschuldigde bedrag te betalen voor al uw rekeningen op hun respectievelijke vervaldata. Consequent op tijd betalen kan uw financiele verantwoordelijkheid en betrouwbaarheid aantonen aan kredietverstrekkers.

2) Houd uw kredietgebruik laag

Kredietgebruik is het percentage van het beschikbare krediet dat u momenteel gebruikt. Voor een gezonde kredietscore is het essentieel om uw kredietgebruik laag te houden. Een goede vuistregel is om te streven naar een gebruikspercentage van minder dan 30%. Als u bijvoorbeeld een creditcard hebt met een limiet van $1.000, probeer het saldo dan onder de $300 te houden. Een hoog gebruik kan duiden op financiele druk, waardoor uw kredietscore kan dalen. Regelmatig het saldo van uw creditcard in de gaten houden en afbetalen kan helpen om het gebruik onder controle te houden.

3) Verhoog uw kredietlimiet

Een andere manier om uw kredietgebruik te verlagen, wat uw kredietscore zal verhogen, is om uw kredietlimiet te verhogen terwijl u uw uitgaven stabiel houdt. Door een hogere kredietlimiet aan te vragen of extra creditcards aan te vragen, kunt u uw kredietgebruik verlagen. Wees echter voorzichtig bij het aanvragen van een kredietlimietverhoging, omdat dit kan leiden tot harde kredietaanvragen. Te veel harde kredietaanvragen kunnen uw score negatief beinvloeden.

4) Word een bevoegde gebruiker

Als je een goede vriend of familielid hebt met een gevestigde kredietgeschiedenis en verantwoordelijk kredietgebruik, overweeg dan om een gemachtigde gebruiker op hun creditcardrekening te worden. Wanneer u wordt toegevoegd als gemachtigde gebruiker, kan de positieve geschiedenis van de rekening worden gemeld aan de belangrijkste kredietbureaus: Transunion, Experian en Equifax. Als u een gemachtigde gebruiker wordt, heeft de manier waarop u de creditcard van iemand anders gebruikt ook invloed op hun kredietgeschiedenis, dus zorg ervoor dat u alles afbetaalt wat u op de kaart zet.

5) Diversifieer uw krediet

Uw kredietscore wordt sterker met een gevarieerde mix van soorten krediet op uw rapport. Een goede kredietmix kan bestaan uit doorlopende rekeningen, zoals creditcards, en rekeningen op afbetaling, zoals autoleningen of persoonlijke leningen. Het hebben van verschillende soorten krediet kan aantonen dat je in staat bent om met verschillende financiele verantwoordelijkheden om te gaan. Open of vraag echter niet te veel rekeningen tegelijk aan, omdat dit uw kredietscore kan schaden.

6) Neem een beveiligde creditcard

Als u moeite hebt om in aanmerking te komen voor traditionele creditcards vanwege een laag of geen kredietverleden, kan een beveiligde creditcard een waardevol hulpmiddel zijn. Deze kaart vereist dat u een storting doet als onderpand, wat meestal uw kredietlimiet bepaalt. Deze kaarten zijn gemakkelijker te verkrijgen, zelfs voor mensen met een beperkt krediet. Als u op tijd betaalt, kunt u een positieve kredietgeschiedenis opbouwen.

De kern van de zaak

Het verbeteren van uw kredietscore is een proces dat geduld en verantwoordelijk financieel gedrag vereist. Maar door een aantal van de bovenstaande tips op te volgen, zoals op tijd betalen en uw kredietgebruik laag houden, kunt u de groei van uw score versnellen. Onthoud dat geduld en discipline de sleutel zijn. Na verloop van tijd kan uw kredietscore uw financiele verantwoordelijkheid weerspiegelen, waardoor het mogelijk gemakkelijker wordt om financiele doelen te bereiken en de leningen en kredieten te krijgen die u nodig hebt tegen gunstigere voorwaarden.


iCrowdNewswire