header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Stephen O\\’Byrne sluit zich aan bij de praktijk van SEDA Experts als getuige-deskundige op het gebied van Executive Compensation

Mar 11, 2024 12:02 PM ET

New York, NY, 8 maart 2024 – SEDA Experts LLC, een toonaangevend expertisebureau dat financiele expertisediensten van wereldklasse levert, kondigde vandaag aan dat Stephen F. O\’Byrne zich bij het bedrijf heeft gevoegd als Managing Director.

“We zijn verheugd Stephen te verwelkomen bij SEDA. Hij is een gerenommeerd expert op het gebied van beloning van bestuurders en incentiveplannen met een bewezen staat van dienst van 40 jaar,” aldus Peter Selman, Managing Partner van SEDA Experts.
Stephen F. O\’Byrne heeft meer dan 40 jaar ervaring in de beloning van managers en het meten van de prestaties van business units. Hij is een leider geweest in het ontwikkelen van incentiveplannen die werknemers- en aandeelhoudersbelangen op elkaar afstemmen, in het gebruik van economische winst om bedrijfsprestaties te koppelen aan aandeelhoudersrendement, en in het ontwikkelen van statistische multifactoriele modellen om nauwkeurigere markttarieven voor werknemers op te stellen.
Beloningsregelingen die de belangen van werknemers en aandeelhouders op een lijn brengen, moeten rekening houden met alternatieve kosten voor zowel werknemers als investeerders en moeten voorzien in een vaste verdeling in een goed gedefinieerde maatstaf voor toegevoegde bedrijfswaarde. Aan het begin van zijn carriere was de heer O\’Byrne hoofd van de afdeling beloningsonderzoek bij Towers Perrin en ontwikkelde hij meervoudige regressiemodellen om nauwkeurigere schattingen van markttarieven voor werknemers te maken. Na zijn vertrek bij Towers Perrin stond hij aan het hoofd van de beloningsadviespraktijk bij Stern Stewart & Co, het bedrijf dat “Economic Value Added” of “EVA” ontwikkelde, een economische winstmaatstaf die de alternatieve kosten van aandelenkapitaal in mindering brengt. Bij Stern Stewart ontwikkelde O\’Byrne een bonusplan voor bedrijfsafdelingen waarbij de verdiende bonus gelijk was aan de som van het marktloon plus een vast en symmetrisch deel van de EVA-verbetering boven de doelstelling. Het bonusplan gebruikte een vergelijking, ontwikkeld door O\’Byrne, om EVA-doelverbeteringen vast te stellen die bedoeld waren om aandeelhouders een rendement op kapitaalkosten te geven op de marktwaarde van hun investering. Dit bonusplan is door honderden bedrijven over de hele wereld gebruikt.
O\’Byrne startte Shareholder Value Advisors na zijn vertrek bij Stern Stewart. Hij werkte samen met INSEAD professor David Young om “EVA and Value-Based Management” te schrijven, een boek dat vertaald is in het Chinees, Portugees en Indonesisch. Later ontwikkelde hij een aandelencompensatie-incentiveplan dat een perfecte correlatie biedt tussen relatieve beloning en relatief rendement. Hij toonde aan dat dit plan kan worden uitgedrukt als de som van de cumulatieve marktbeloning plus een vast en symmetrisch deel van het relatieve rendement van de aandelen. Hij toonde ook aan dat twee andere “perfecte” beloningsplannen – een ontwikkeld door de Canada Pension Plan Investment Board voor investeringsmanagers en een ontwikkeld door financiele professoren Alex Edmans en Xavier Gabaix – dezelfde basisstructuur hebben.
Gedurende zijn carriere is O\’Byrne opgetreden als getuige-deskundige in 10 zaken met betrekking tot de beloning van bestuurders. Deze zaken zijn voorgelegd aan districtsrechtbanken, belastingrechtbanken en arbitrageprocedures, waarbij hij zowel eisers als gedaagden vertegenwoordigde.

Over SEDA Experts LLC

SEDA is een toonaangevend expertisebureau gespecialiseerd in financiele diensten. Wij ondersteunen internationale advocatenkantoren door het aanbieden van het hoogste niveau van expertise in de financiele sector en het bieden van toegang tot de meest invloedrijke leiders in de financiele dienstverlening. Wij bieden superieur onafhankelijk advies, gegevensanalyses, waardebepaling en elite expertiserapporten en getuigenisdiensten aan advocatenkantoren, toezichthouders en toonaangevende financiele instellingen.

iCrowdNewswire