header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


LexisNexis® Future of Work-rapport onthult positieve houding in acceptatie en adoptie van generatieve AI onder organisaties en professionals

Mar 13, 2024 7:05 PM ET

Rapport geeft aan dat vertrouwen in generatieve AI afhankelijk is van nauwkeurigheid van output en transparantie, waarbij 86% zegt dat het vaststellen van ethische richtlijnen en normen cruciaal is

NEW YORK – 13 maart 2024 – LexisNexis® Legal & Professional, een toonaangevende wereldwijde leverancier van informatie en analyses, heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt van het eerste LexisNexis Future of Work Report, waaruit blijkt dat het vertrouwen in en de houding tegenover generatieve AI (GenAI) aanzienlijk is toegenomen. Uit het onderzoek onder meer dan 500 professionals uit diverse sectoren wereldwijd blijkt dat 72% van de professionals een positieve impact van GenAI op het dagelijks werk verwacht. Daarentegen verwacht 82% dat het een reeks repetitieve administratieve taken zal overnemen, waardoor organisaties hun productiviteit kunnen verhogen en hun groei kunnen versnellen.

Het rapport toonde met name aan dat ondanks de dreigende bezorgdheid over baanzekerheid en werktevredenheid, slechts 4% GenAI als een bedreiging voor de baanzekerheid ziet, terwijl bijna de helft (45%) opmerkt dat de werktevredenheid dankzij GenAI is verbeterd. Het positieve perspectief strekte zich uit tot de impact die professionals zien voor de algehele prestaties van de organisatie, waarbij 74% een zekere mate van optimisme uitsprak.

“De recente en snelle opkomst van GenAI markeert een cruciale verschuiving in de manier waarop organisaties moeten werken en strategieen moeten ontwikkelen. LexisNexis is met dit onderzoek begonnen om inzicht te krijgen in hoe GenAI-technologie aansluit bij de realiteit van ons professionele leven en de manier waarop we ons werk uitvoeren kan verbeteren”, zegt Todd Larsen, president van Nexis Solutions, een divisie van LexisNexis. “Wij geloven dat door samenwerking en een gedeeld begrip van GenAI, organisaties de enorme mogelijkheden die het biedt kunnen adopteren en omarmen, en dat is precies waar we ons bij LexisNexis op richten.”

Aanvullende inzichten en bevindingen tonen aan:

  • GenAI\’s Waarde en Industrie Potentieel: GenAI wordt gezien als een toegevoegde waarde in een groot aantal sectoren, waaronder risico en juridisch, marketing en verkoop, corporate IT, strategie en financien en meer. Sectoren die klaar zijn om het meest te profiteren van GenAI zijn onder andere adviesbureaus, juridische diensten, financiele diensten en media en entertainment.
  • Seismische verschuiving in acceptatie en gebruik van GenAI: Zesennegentig procent van de zakelijke professionals zegt dat technologie cruciaal is voor het succes van de organisatie. Daarnaast is 92% van de professionals nieuwsgierig naar het creatieve potentieel van GenAI, waarbij 86% aangeeft GenAI te willen omarmen voor zowel creatief als professioneel werk. GenAI wordt ook gezien als een nuttig hulpmiddel en een operationele game-changer, met 69% van de respondenten die GenAI gebruiken om te helpen bij dagelijkse taken.

Vertrouwen in GenAI afhankelijk van nauwkeurigheid van output en transparantie

Hoewel organisaties enthousiast zijn over AI, moeten ze hun zorgen wegnemen en vangrails bouwen om wantrouwen in GenAI tegen te gaan. Zorgen varieren van problemen met de privacy van gegevens tot ethische vragen over algoritmische vooringenomenheid en transparantie van de besluitvorming. Bijna negen op de tien professionals noemt de kwaliteit en nauwkeurigheid van de output de belangrijkste overweging bij het kiezen van een GenAI tool, en 86% zegt dat het vaststellen van ethische richtlijnen en normen cruciaal is. Als het gaat om het opbouwen van vertrouwen, zegt een overweldigende meerderheid (97%) dat menselijke validatie van GenAI-uitvoer belangrijk is, en 80% geeft aan dat het noodzakelijk is om ervoor te zorgen dat systemen transparant en verklaarbaar zijn.

Ga voor toegang tot het volledige rapport Future of Work van LexisNexis en meer details naar https://professional.lexisnexis.com/en-us/future-of-work-2024. Ga voor meer informatie over toonaangevende juridische AI-tools van LexisNexis ook naar www.lexisnexis.com/genai.

Over LexisNexis Legal & Professional
LexisNexis® Legal & Professional biedt juridische, regelgevende en zakelijke informatie en analyses die klanten helpen hun productiviteit te verhogen, de besluitvorming te verbeteren, betere resultaten te behalen en de rechtsstaat wereldwijd te bevorderen. Als digitale pionier bracht het bedrijf als eerste juridische en zakelijke informatie online met de Lexis® en Nexis® diensten. LexisNexis Legal & Professional, dat klanten bedient in meer dan 150 landen met 11.800 medewerkers wereldwijd, is onderdeel van RELX, een wereldwijde leverancier van op informatie gebaseerde analyses en besluitvormingstools voor professionele en zakelijke klanten.


iCrowdNewswire