header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Is een ingegraven of bovengronds zwembad goedkoper?

Mar 19, 2024 5:33 PM ET

Als een gezin besluit dat ze een zwembad willen kopen, is de eerste vraag welk type ze willen: ingegraven of bovengronds?

Hoewel het ene niet per se beter is dan het andere, zijn er veel voor- en nadelen aan beide opties – vooral wat betreft de kosten. Dit is wat je moet weten over beide types.

Bovengrondse vs In-grondse zwembadkosten

Volgens de Angies List varieren de kosten voor bovengrondse en ingegraven zwembaden doorgaans van $ 1.007 – $ 5.958 voor bovengrondse modellen en van $ 39.000 – $ 70.000 voor ingegraven modellen. voor ingegraven zwembaden.

Waarom zo\’n prijsverschil? Hier zijn een paar van de belangrijkste gebieden waarop ze verschillen.

Installatie

Zonder twijfel is het installeren van een bovengronds zwembad veel goedkoper dan een ingegraven zwembad. Dit komt omdat de aannemer de structuur van het zwembad bovenop de grond kan bouwen zonder veel graafwerk. Het filtratiesysteem kan ook zonder veel moeite naast het zwembad worden gebouwd, zolang het zwembad maar binnen het bereik van de vereiste nutsaansluitingen wordt geplaatst.

Daarentegen kunnen alleen al de installatiekosten voor een ingegraven zwembad gemakkelijk meer dan tienduizend dollar kosten. Dit komt omdat de aannemer meerdere dagen zal besteden aan

  • Het gebied in kaart brengen
  • De grond uitgraven
  • Het installeren van de stevige zwembadstructuur
  • Het graven van sleuven voor het filtersysteem
  • Storten van een betonnen terras rond het zwembad

Gezien de grotere omvang van de taken kun je verwachten dat dit deel van het proces duur zal zijn.

Structuurmaterialen

De kosten van een bovengronds zwembad zelf zijn veel lager dan die van een ingegraven zwembad. Dit type zwembad heeft over het algemeen een plastic skelet dat een grote vinyl liner ondersteunt. Deze materialen zijn relatief goedkoop en kunnen gemakkelijk worden vervoerd naar de locatie van de huiseigenaar.

In-ground zwembaden daarentegen zijn meestal een stevige constructie van glasvezel of ter plaatse gegoten met beton. In beide gevallen zijn de kosten veel hoger dan voor het bovengrondse zwembad.

Onderhoud

Omdat de meeste bovengrondse zwembaden minder water bevatten dan een ingegraven zwembad, hebben ze lang niet zulke krachtige filtersystemen of ontsmettingsroutines nodig. Dat betekent dat je het hele jaar door minder chemicalien hoeft te kopen en dat het minder duur is om onderdelen te vervangen als ze slecht worden.

Kwalitatieve factoren

Bovengrondse zwembaden mogen dan wel goedkoper zijn, er zijn een aantal belangrijke eigenschappen die je opgeeft als je voor deze route kiest. Denk aan het volgende:

  • Beperking tot de waterdiepte. Omdat de meeste bovengrondse zwembaden maar een meter of twee diep zijn, kun je er onmogelijk in duiken. In de tussentijd kunnen ingegraven zwembaden zo diep zijn als je maar wilt. De meeste hebben een diep gedeelte dat 10 tot 12 meter diep gaat – perfect om in te duiken.
  • Niet zo esthetisch. Schoonheid zit in het oog van de toeschouwer en voor sommigen kan een bovengronds zwembad een beetje een doorn in het oog zijn.
  • Gemakkelijker te beschadigen. Omdat de structuur van een bovengronds zwembad blootligt, kan het gemakkelijker beschadigd raken en lekken. Schade kan ontstaan door slijtage, weersomstandigheden en meer.

Financiering is beschikbaar

Als je een ingegraven zwembad wilt, maar de kosten weerhouden je ervan om verder te gaan, kan het handig zijn om te weten dat er zwembadfinanciering beschikbaar is. Veel kredietverstrekkers bieden zwembadleningen aan, wat in wezen persoonlijke leningen zijn om huiseigenaren te helpen een zwembad te kopen. Ze hebben een vast jaarlijks percentage (JKP) en kunnen over het algemeen over een periode van 2 tot 5 jaar worden terugbetaald.

De conclusie

Een ingegraven zwembad zal ongetwijfeld veel duurder zijn dan een bovengronds zwembad. Dit komt over het algemeen door de complexiteit van de installatie, het zwaardere filtersysteem dat nodig is en meer onderhoud. Maar welke optie je ook kiest, er is zwembadfinanciering beschikbaar om te helpen bij de aankoop. Potentiele kopers moeten de voor- en nadelen van elke aanpak overwegen en de optie kiezen die het beste bij hun behoeften past.

GESPONSORDE INHOUD

Bron: https://www.riverpoolsandspas.com/blog/how-much-do-above-ground-and-inground-pools-cost

https://www.angi.com/articles/how-much-does-it-cost-install-pool.htm

https://www.angi.com/articles/how-much-does-installing-above-ground-pool-cost.htm


iCrowdNewswire