header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Na uitdaging door National Advertising Division staakt Mobile Fox vrijwillig bepaalde claims voor Solitaire Arena Game

Mar 19, 2024 5:42 PM ET

New York, NY – 19 maart 2024 – Naar aanleiding van een klacht die was ingediend door de BBB National Programs National Advertising Division als onderdeel van haar routinematige controleprogramma, heeft Mobile Fox Limited bepaalde reclameclaims voor haar mobiele app Solitaire Arena stopgezet.

De National Advertising Division (NAD) vocht de claims aan:

  • “Speel 1 uur – Je krijgt $200”;
  • “Je kunt het gebruiken om je eigen huur te betalen” [sic]; en
  • De impliciete claim dat Solitaire Arena-spelers in korte tijd grote bedragen verdienen.

Mobile Fox heeft het NAD geinformeerd dat het de gewraakte claims permanent heeft gestaakt. Daarom heeft de NAD de claims niet op hun merites beoordeeld en zal de NAD de claims voor nalevingsdoeleinden behandelen alsof de NAD heeft aanbevolen ze te staken.

In de adverteerdersverklaring heeft Mobile Fox verklaard dat zij “de grondige beoordeling door de NAD en de mogelijkheden om onze advertenties aan te passen om ervoor te zorgen dat deze in overeenstemming zijn met de regelgeving en best practices” waardeert en dat “naleving van de vastgestelde richtlijnen een topprioriteit zal zijn terwijl we onze producten en diensten op een verantwoorde manier op de markt brengen”.

Alle samenvattingen van BBB National Programs zijn te vinden in de jurisprudentiebibliotheek. Voor de volledige tekst van de NAD, NARB en CARU uitspraken kunt u zich inschrijven voor het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. De National Advertising Division beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt gemaakt.

Contact:
Jennie Rosenberg
Mediarelaties
BBB Nationale Programma\’s
[email protected]


iCrowdNewswire