header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wat zijn de voor- en nadelen van een eigen zwembad?

Mar 25, 2024 11:02 AM ET

Het bezitten van een zwembad kan voor sommigen een haat-liefdeverhouding zijn. Aan de ene kant kan een zwembad heel leuk zijn en een geweldige bron van vermaak. Aan de andere kant kan een zwembad echter erg duur zijn en veel meer aandacht vragen dan je in eerste instantie zou verwachten. Hier volgen enkele van de belangrijkste voor- en nadelen.

De voordelen van een zwembad

Zoals elke huiseigenaar met een zwembad je kan vertellen, is er veel om van te houden.

Plezier voor het hele gezin

Een zwembad biedt een directe uitlaatklep voor urenlang plezier met het hele gezin. In plaats van geld uit te geven aan reizen naar waterparken of andere dure attracties, heb je alles wat je nodig hebt gewoon in je achtertuin. Dit kan perfect zijn voor van alles en nog wat, van het ontvangen van familie en vrienden tot het organiseren van zomerse feestjes (zoals de viering van juli).

Verlichting van zomerse hitte

Terwijl iedereen zijn airco op volle toeren laat draaien (en een dure energierekening opstrijkt) of vastzit in het strandverkeer, kunt u in uw achtertuin verkoeling zoeken door een duik in het water te nemen. Bovendien geeft een zwembad je een fijne plek om in de zon te hangen, te ontspannen en een goed boek te lezen.

Gezondheid

Zwemmen is een van de beste cardiovasculaire oefeningen die je kunt doen. Omdat het de coordinatie van je hele lichaam vereist, verbrand je calorieen. Bovendien is zwemmen vriendelijker voor je gewrichten dan andere activiteiten zoals hardlopen of gewichtheffen. Met een zwembad dat zo toegankelijk is, heb je een geweldige kans om je bloed te laten stromen.

Verhoog de verkoopwaarde van je huis

Hoewel je misschien niet elke dollar die je in het zwembad hebt geinvesteerd terugverdient, kun je een deel ervan terugverdienen als je uiteindelijk je huis verkoopt. Voor sommige mensen staat een zwembad namelijk hoog op hun “verlanglijstje”.

Volgens HGTV kan een ingegraven zwembad 5 tot 8 procent toevoegen aan de doorverkoopwaarde van je huis, waardoor de installatie van een zwembad een investering is die de moeite waard is.

De nadelen van het bezitten van een zwembad

Natuurlijk zijn niet alle aspecten van het bezitten van een zwembad positief. Hier zijn een paar van de meest voorkomende klachten die je huiseigenaren vaak hoort noemen.

Kosten

Het lijdt geen twijfel dat het bezitten van een zwembad duur kan zijn. Om te beginnen kan de installatie ervan tienduizenden euro\’s kosten. Elk jaar opnieuw moet je ook budgetteren voor zaken als:

  • Chemicalien
  • Algemeen onderhoud
  • Het vervangen van apparatuur (als het kapot gaat)

Omdat de initiele kosten relatief hoog kunnen zijn, kan het handig zijn om de opties voor zwembadfinanciering te kennen. Veel kredietverstrekkers zijn bereid om je het geld dat je nodig hebt te laten lenen tegen een vaste rente en het dan over de komende 2 tot 5 jaar terug te betalen. Dit kan de installatie van een zwembad veel betaalbaarder maken – net als het betalen van een autolening of hypotheek.

Onderhoud

Zwembadwater blijft niet vanzelf schoon. Om dit punt te bereiken en het zo te houden, moet het water wekelijks worden getest en behandeld met een menu van chemicalien. Als je een zwembad gaat bezitten, wees dan bereid om iemand in te huren voor zwembadonderhoud of leer hoe je het zelf kunt schoonmaken en onderhouden.

Gevaar

Hoe leuk een zwembad ook kan zijn, het kan ook potentieel gevaarlijk zijn – vooral als je jonge kinderen hebt. Helaas kunnen er ongelukken gebeuren als het hek openstaat of als gasten zonder toezicht zijn. Veiligheid moet dus altijd een topprioriteit zijn. Daarnaast eisen veel gemeentes dat eigenaren van zwembaden een onklimbaar hek rond hun zwembad plaatsen om de veiligheidsmaatregelen te verbeteren, wat ook een kostenpost is die je in overweging moet nemen bij het installeren van welk soort zwembad dan ook.

Verzekering en belastingen

Vanwege de potentiele risico\’s die een zwembad met zich meebrengt, kunnen verzekeringsmaatschappijen je premies verhogen. Afhankelijk van het type zwembad dat je hebt en het gebied waarin je woont, kunnen je onroerendezaakbelastingen hoger uitvallen.

Is een zwembad iets voor jou?

Het toevoegen van een zwembad aan je huis kan zorgen voor een heerlijk toevluchtsoord tijdens warme dagen en familiebijeenkomsten. Maar het brengt ook extra kosten en onderhoud met zich mee. Dus als je overweegt om een zwembad aan te schaffen, zorg er dan voor dat je weet wat er allemaal bij komt kijken en welke voordelen het kan bieden.

Bronnen:

https://www.bankrate.com/homeownership/pool-add-value-to-home/

https://fred.stlouisfed.org/series/MSPUS

https://www.hgtv.com/outdoors/outdoor-remodel/does-pool-add-value-home

GESPONSORDE INHOUD


iCrowdNewswire